No dokładnie. Nawet więcej - uważam, że debiut MS jest płytą lepszą od "Shitfun", pierwszych Abscessów czy Eat My Fuk. Tamte po paru latach testowania opyliłem, UI&MD dalej urywa łeb. A Ty Block się nie ekscytuj, też miałem taką ślepą reifertomanię jak wy, tyle że mi przeszło i jaram się tylko najlepszym stuffem tego panaZoetrope pisze:Kwestia gustu.
AUTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: AUTOPSY - The Return
Yare Yare Daze
- Block69
- zahartowany metalizator
-
Zoetrope
- starszy świeżak
Mnie od ponad 15 lat nie przeszło i raczej już nie przejdzie 
- hcpig
Ja już jestem przyzwyczajony, że jak ktoś słucha muzy Reiferta to niemal zawsze na zabój i do zajebania, na tym forum wyjątek stanowił chyba tylko niejaki Paździoch. Dla odmiany, mimo klasycznego statusu w szarej społeczności metalofczykowej Autopsy wydaje się ignorowane na tle reszty Ameryki typu Kanibale itp. I tak oto równowaga w przyrodzie zostaje zachowana po raz kolejny 
Yare Yare Daze
-
Zoetrope
- starszy świeżak
Faktem jest, że ludzie się przebudzili po ich rozpadzie bo jak wiadomo ich ostatnia trasa po USA okazała się niewypałem jeśli chodzi o frekwencję i nawet jej nie dokończyli jeśli dobrze pamiętam.
Natomiast jak wspomniałem, skoro od tylu lat lubię ich nagrania jak i innych kapel z nimi w składzie i z niecierpliwością czekam na każde nowe wydawnictwo to raczej mało prawdopodobne bym diametralnie zmienił podejście. Jak ktoś nie lubi lub słucha wybiórczo, nie moja sprawa i nic mi do tego.
Natomiast jak wspomniałem, skoro od tylu lat lubię ich nagrania jak i innych kapel z nimi w składzie i z niecierpliwością czekam na każde nowe wydawnictwo to raczej mało prawdopodobne bym diametralnie zmienił podejście. Jak ktoś nie lubi lub słucha wybiórczo, nie moja sprawa i nic mi do tego.
- Block69
Wyżej wymieniane kapele to nie tylko genialny Reifert ale i trzech innych mistrzów: Danny Coralles, Clint Bower i Joe Allen. Nie zapominajmy o nich.
PENIS METAL
-
Zoetrope
- starszy świeżak
Dlatego napisałem Reifert i Co. 
- hcpig
Bardzo rozsądne podejście Zoetrope. Ja z drugiej strony zdaję sobie też sprawę, że Reifert to dla ludzi typu Ciebie czy np. Bonnego to pewnie kawał życia, rozumiem i szanuję. A sam słucham wybiórczo, prawda.

Eric Cutler to pies???Block69 pisze:Wyżej wymieniane kapele to nie tylko genialny Reifert ale i trzech innych mistrzów: Danny Coralles, Clint Bower i Joe Allen. Nie zapominajmy o nich.
Yare Yare Daze
-
wolf
zależy jakie masz oczekiwania dla mnie Autopsy to przedewszystkim SS i MF powiedzmy ,że AOTU jest ok ale kurwa ileż można słuchac tego samego prostego rania i klepiącej perkusji .Shitfun to nuda i nic tego nie zmieni jesli kolejna płyta ma byc kontynuacją to ja podziękuję,nie słucham odgrzewanych kotletów.Gore_Obsessed pisze:Nawet jeśli, to nie rozumiem - to ma być wada?wolf pisze:w sumie taki materiał mozna nagrać w dwa dni na 4 strunowej gitarze i wzmacniaczu zrobionym z radia
- Gore_Obsessed
Zrozumiałbym gdybyś napisał tak na przykład o SATHANAS (który uwielbiam). Tam jest cały czas granie na jedno kopyto, z wyjątkiem drobnych różnic w brzmieniu nagrywają cały czas ten sam album od kilkunastu lat. Natomiast jeśli chodzi o "Shitfun" mogę wrócić jeszcze raz do tego co napisałem - to album którego ducha nie udało się oddać żadnej innej kapeli, na żadnej innej płycie. W tym sensie określenie "wyjątkowy / wybitny" pasuje jak najbardziej. Więc mówienie o nudzie w kontekście tej płyty jest dla mnie niezrozumiałe. Nie łapiesz po prostu tych wibracjii tyle.wolf pisze:Shitfun to nuda i nic tego nie zmieni jesli kolejna płyta ma byc kontynuacją to ja podziękuję,nie słucham odgrzewanych kotletów.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
wolf
poniekąd trafiłeś ,preferuję bardziej techniczny styl w death metalu co nie oznacza ,że nie wielbię SS i MFGore_Obsessed pisze: Nie łapiesz po prostu tych wibracjii tyle..
-
Zoetrope
- starszy świeżak
Techniczny styl to nie tylko kapele pokroju Origin. Te kawałki wcale nie są prostackie - każdy riff wynika z poprzedniego riffu, nie jest to posklejane przypadkowo granie, co często da się słysząc (chociażby Six Feet Under ma często takie przejścia z jednego riffu w drugi co razi po uszach nagłym przeskokiem ni w pięć ni w dziesięć). Słychać, że otwory są zrobione z głową - a perkusja to też nie tylko upa upa, sporo się tam dzieje. No ale koniec końców, nie podoba Ci się i nie ma się co na silę przekonywać do tego albumu. Ja podobnie jak Gore_Obsessed uwielbiam tę płytę za wszystko co się na niej znalazło 
-
wolf
ten łomot określasz technicznym? gratulujęZoetrope pisze:Techniczny styl to nie tylko kapele pokroju Origin.
- Block69
Bo grają technicznie czy ci sie to podoba czy nie. John Longstreth to maszyna do zabijania.
PENIS METAL
-
Zoetrope
- starszy świeżak
@Wolf
Myślę, że dobrze wiesz co mam na myśli mówiąc techniczne granie. Niech będzie jeszcze Suffocation dla przykładu
Myślę, że dobrze wiesz co mam na myśli mówiąc techniczne granie. Niech będzie jeszcze Suffocation dla przykładu
-
wolf
no tak Suffocation mistrze :lol:zaraz za nimi Origin a potem Ptaky 
- Block69
Daruj se. Już wystarczająco sie ośmieszyłeś w tym temacie. Amator który nawet dobrze nie przesłuchał tego o czym sie wypowiada. Weź swoją 4 strunową gitare i idz pomóc nagrywać nową płyte gościom z SUFFOCATION.
PENIS METAL
- Skaut
może nie godzinny, ale znam jeden bardzo dobry, 30min i nagrany w 26 godzinBlock69 pisze:Uwielbiam opinie takich "ekspertów" którzy pewnie nigdy nie mieli w ręku gitary i wypowiadają sie w ten sposób. No i od razu wychodzi twoja nieznajomość zawartości "Shitfun". Większości kawałków z tej płyty nie nagrałbyś na 4 strunowej gitarze. Skomponować prawie godzinny, ciekawy materiał też sie pewnie da w 2 dni nie ?wolf pisze:w sumie taki materiał mozna nagrać w dwa dni na 4 strunowej gitarze i wzmacniaczu zrobionym z radia
Ale, żeby nie było, lubie wszystkie płytki Autopsy, a "Act..." postawiłbym na pierwszym miejscu.
Ostatnio zmieniony 09-02-2009, 01:18 przez Skaut, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś tam było! Człowiek!
-
wolf
chłopcze fajnymi kapelami sie jarasz ,widac na polskiej wsi suffocation uchodzi jako szczyt techniki,zapytam co znaczy "Daruj se" wybacz ale nie jestem z prowincji więc nie kumamBlock69 pisze:Daruj se. Już wystarczająco sie ośmieszyłeś w tym temacie. Amator który nawet dobrze nie przesłuchał tego o czym sie wypowiada. Weź swoją 4 strunową gitare i idz pomóc nagrywać nową płyte gościom z SUFFOCATION.
- ultravox
Ja uwielbiam wszystkie cztery, z naciskiem na "Acts..". "Shitfun" wcale nie jest "średnicki". Osobiście słucham tej płyty częściej niż ich debiutu.jester pisze:No że "Shitfun" to średniacka płyta wiadomo nie od dziś , ale trójka jest z kolei lepsza niż osławiony "Mental Funeral".