AUTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: AUTOPSY - The Return

07-02-2009, 19:44

Zoetrope pisze:Kwestia gustu.
No dokładnie. Nawet więcej - uważam, że debiut MS jest płytą lepszą od "Shitfun", pierwszych Abscessów czy Eat My Fuk. Tamte po paru latach testowania opyliłem, UI&MD dalej urywa łeb. A Ty Block się nie ekscytuj, też miałem taką ślepą reifertomanię jak wy, tyle że mi przeszło i jaram się tylko najlepszym stuffem tego pana :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

07-02-2009, 19:47

A bede sie ekscytował i pogadamy o tym znowu tak za 5 lat.
PENIS METAL
Zoetrope
starszy świeżak

07-02-2009, 19:48

Mnie od ponad 15 lat nie przeszło i raczej już nie przejdzie ;)
Awatar użytkownika
hcpig

07-02-2009, 19:54

Ja już jestem przyzwyczajony, że jak ktoś słucha muzy Reiferta to niemal zawsze na zabój i do zajebania, na tym forum wyjątek stanowił chyba tylko niejaki Paździoch. Dla odmiany, mimo klasycznego statusu w szarej społeczności metalofczykowej Autopsy wydaje się ignorowane na tle reszty Ameryki typu Kanibale itp. I tak oto równowaga w przyrodzie zostaje zachowana po raz kolejny :lol:
Yare Yare Daze
Zoetrope
starszy świeżak

07-02-2009, 20:03

Faktem jest, że ludzie się przebudzili po ich rozpadzie bo jak wiadomo ich ostatnia trasa po USA okazała się niewypałem jeśli chodzi o frekwencję i nawet jej nie dokończyli jeśli dobrze pamiętam.
Natomiast jak wspomniałem, skoro od tylu lat lubię ich nagrania jak i innych kapel z nimi w składzie i z niecierpliwością czekam na każde nowe wydawnictwo to raczej mało prawdopodobne bym diametralnie zmienił podejście. Jak ktoś nie lubi lub słucha wybiórczo, nie moja sprawa i nic mi do tego.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

07-02-2009, 20:05

Wyżej wymieniane kapele to nie tylko genialny Reifert ale i trzech innych mistrzów: Danny Coralles, Clint Bower i Joe Allen. Nie zapominajmy o nich.
PENIS METAL
Zoetrope
starszy świeżak

07-02-2009, 20:06

Dlatego napisałem Reifert i Co. ;)
Awatar użytkownika
hcpig

07-02-2009, 20:08

Bardzo rozsądne podejście Zoetrope. Ja z drugiej strony zdaję sobie też sprawę, że Reifert to dla ludzi typu Ciebie czy np. Bonnego to pewnie kawał życia, rozumiem i szanuję. A sam słucham wybiórczo, prawda.
Block69 pisze:Wyżej wymieniane kapele to nie tylko genialny Reifert ale i trzech innych mistrzów: Danny Coralles, Clint Bower i Joe Allen. Nie zapominajmy o nich.
Eric Cutler to pies??? :lol:
Yare Yare Daze
wolf

08-02-2009, 11:58

Gore_Obsessed pisze:
wolf pisze:w sumie taki materiał mozna nagrać w dwa dni na 4 strunowej gitarze i wzmacniaczu zrobionym z radia :lol:
Nawet jeśli, to nie rozumiem - to ma być wada?
zależy jakie masz oczekiwania dla mnie Autopsy to przedewszystkim SS i MF powiedzmy ,że AOTU jest ok ale kurwa ileż można słuchac tego samego prostego rania i klepiącej perkusji .Shitfun to nuda i nic tego nie zmieni jesli kolejna płyta ma byc kontynuacją to ja podziękuję,nie słucham odgrzewanych kotletów.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

08-02-2009, 13:19

wolf pisze:Shitfun to nuda i nic tego nie zmieni jesli kolejna płyta ma byc kontynuacją to ja podziękuję,nie słucham odgrzewanych kotletów.
Zrozumiałbym gdybyś napisał tak na przykład o SATHANAS (który uwielbiam). Tam jest cały czas granie na jedno kopyto, z wyjątkiem drobnych różnic w brzmieniu nagrywają cały czas ten sam album od kilkunastu lat. Natomiast jeśli chodzi o "Shitfun" mogę wrócić jeszcze raz do tego co napisałem - to album którego ducha nie udało się oddać żadnej innej kapeli, na żadnej innej płycie. W tym sensie określenie "wyjątkowy / wybitny" pasuje jak najbardziej. Więc mówienie o nudzie w kontekście tej płyty jest dla mnie niezrozumiałe. Nie łapiesz po prostu tych wibracjii tyle. ;) Mnie "Shitfun" wręcz hipnotyzuje od pierwszej do ostatniej sekundy i bardzo chciałbym kontynuacji i rozwinięcia (o ile to w ogóle możliwe) tego stylu na kolejnym, ewentualnym albumie AUTOPSY.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
wolf

08-02-2009, 13:32

Gore_Obsessed pisze: Nie łapiesz po prostu tych wibracjii tyle..
poniekąd trafiłeś ,preferuję bardziej techniczny styl w death metalu co nie oznacza ,że nie wielbię SS i MF
Zoetrope
starszy świeżak

08-02-2009, 23:00

Techniczny styl to nie tylko kapele pokroju Origin. Te kawałki wcale nie są prostackie - każdy riff wynika z poprzedniego riffu, nie jest to posklejane przypadkowo granie, co często da się słysząc (chociażby Six Feet Under ma często takie przejścia z jednego riffu w drugi co razi po uszach nagłym przeskokiem ni w pięć ni w dziesięć). Słychać, że otwory są zrobione z głową - a perkusja to też nie tylko upa upa, sporo się tam dzieje. No ale koniec końców, nie podoba Ci się i nie ma się co na silę przekonywać do tego albumu. Ja podobnie jak Gore_Obsessed uwielbiam tę płytę za wszystko co się na niej znalazło ;)
wolf

09-02-2009, 00:06

Zoetrope pisze:Techniczny styl to nie tylko kapele pokroju Origin.
ten łomot określasz technicznym? gratuluję
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

09-02-2009, 00:21

Bo grają technicznie czy ci sie to podoba czy nie. John Longstreth to maszyna do zabijania.
PENIS METAL
Zoetrope
starszy świeżak

09-02-2009, 00:49

@Wolf
Myślę, że dobrze wiesz co mam na myśli mówiąc techniczne granie. Niech będzie jeszcze Suffocation dla przykładu
wolf

09-02-2009, 00:54

no tak Suffocation mistrze :lol:zaraz za nimi Origin a potem Ptaky :lol:
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

09-02-2009, 01:09

Daruj se. Już wystarczająco sie ośmieszyłeś w tym temacie. Amator który nawet dobrze nie przesłuchał tego o czym sie wypowiada. Weź swoją 4 strunową gitare i idz pomóc nagrywać nową płyte gościom z SUFFOCATION.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Skaut

09-02-2009, 01:15

Block69 pisze:
wolf pisze:w sumie taki materiał mozna nagrać w dwa dni na 4 strunowej gitarze i wzmacniaczu zrobionym z radia :lol:
Uwielbiam opinie takich "ekspertów" którzy pewnie nigdy nie mieli w ręku gitary i wypowiadają sie w ten sposób. No i od razu wychodzi twoja nieznajomość zawartości "Shitfun". Większości kawałków z tej płyty nie nagrałbyś na 4 strunowej gitarze. Skomponować prawie godzinny, ciekawy materiał też sie pewnie da w 2 dni nie ?
może nie godzinny, ale znam jeden bardzo dobry, 30min i nagrany w 26 godzin ;) Co więcej był to jeden z ciekawszych debiutów w 2007 roku.

Ale, żeby nie było, lubie wszystkie płytki Autopsy, a "Act..." postawiłbym na pierwszym miejscu.
Ostatnio zmieniony 09-02-2009, 01:18 przez Skaut, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś tam było! Człowiek!
wolf

09-02-2009, 01:16

Block69 pisze:Daruj se. Już wystarczająco sie ośmieszyłeś w tym temacie. Amator który nawet dobrze nie przesłuchał tego o czym sie wypowiada. Weź swoją 4 strunową gitare i idz pomóc nagrywać nową płyte gościom z SUFFOCATION.
chłopcze fajnymi kapelami sie jarasz ,widac na polskiej wsi suffocation uchodzi jako szczyt techniki,zapytam co znaczy "Daruj se" wybacz ale nie jestem z prowincji więc nie kumam
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

09-02-2009, 09:48

jester pisze:No że "Shitfun" to średniacka płyta wiadomo nie od dziś , ale trójka jest z kolei lepsza niż osławiony "Mental Funeral".
Ja uwielbiam wszystkie cztery, z naciskiem na "Acts..". "Shitfun" wcale nie jest "średnicki". Osobiście słucham tej płyty częściej niż ich debiutu.
ODPOWIEDZ