CULTES DES GHOULES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: CULTES DES GHOULES
Zobaczyłbyś jak mój szwagier "przechowuje" rarytasy w samochodzie. Wszystko na kupie, bez opakowań, między kluczami, telefonami i papierami. Choć nie jestem w tym względzie pedantem, to naprawdę jest zgroza.
- Castor
- weteran forumowych bitew
Idąc tym tokiem myślenia, jeszcze lepsze od CD są pliki mp3, no bo ile tego chujstwa wejdzie na małego pendriva. Ja tam lubię zarówno kasety jak i winyle. W samochodzie słucham kaset, a winyli w domu.Lurtz pisze:gromadzenia winyli tez nie rozumiem, jedyne co mi sie w nich podoba to duze, wyraziste okladki - mozna dostrzec wiecej szczegolow niz na okladce CD. ale duzy rozmiar ma tez swoje wady - np do plecaka moge zapakowac kilkadziesiat CD, a winyli juz nie, chyba ze do walizki. w tym wzgledzie CD jest idealne. no i w aucie sobie gramofonu nie podlacze, tu juz predzej kasety maja pole do popisu nawet przed CD, bo nosnik moze sie zniszczyc. Sam tak porysowalem np dwojke Enthroned i pierdole, od tego czasu juz oryginalow do auta nie biore.Lykantrop pisze: 10 lat temu to samo pytanie zadawali o vinyle. Przy czym całkowicie rozumiem powrót tego nośnika, o ile taśmy już nie. Następne w kolejce szpulówki będą i filmy 8mm? :)

-
- postuje jak opętany!
na mp3 nie ma poligrafii, tekstow, zdjec. mp3 sa dobre, zeby posluchac i obczaic 'co to je'. sa tez idealne do samochodu lub do pracy np. czy ogolnie gdzies 'poza domem', 'w terenie'.Castor pisze:Idąc tym tokiem myślenia, jeszcze lepsze od CD są pliki mp3, no bo ile tego chujstwa wejdzie na małego pendriva. Ja tam lubię zarówno kasety jak i winyle. W samochodzie słucham kaset, a winyli w domu.Lurtz pisze:gromadzenia winyli tez nie rozumiem, jedyne co mi sie w nich podoba to duze, wyraziste okladki - mozna dostrzec wiecej szczegolow niz na okladce CD. ale duzy rozmiar ma tez swoje wady - np do plecaka moge zapakowac kilkadziesiat CD, a winyli juz nie, chyba ze do walizki. w tym wzgledzie CD jest idealne. no i w aucie sobie gramofonu nie podlacze, tu juz predzej kasety maja pole do popisu nawet przed CD, bo nosnik moze sie zniszczyc. Sam tak porysowalem np dwojke Enthroned i pierdole, od tego czasu juz oryginalow do auta nie biore.Lykantrop pisze: 10 lat temu to samo pytanie zadawali o vinyle. Przy czym całkowicie rozumiem powrót tego nośnika, o ile taśmy już nie. Następne w kolejce szpulówki będą i filmy 8mm? :)
- Castor
Ale na co Ci poligrafia, teksty, zdjęcia, skoro wystarczy Ci smartfon i dostęp do internetu ;)

-
- mistrz forumowej ceremonii
żeby powąchać :]
-
- postuje jak opętany!
wlasnie! nie ma jak zapach farby drukarskiej z bookletu :]est pisze:żeby powąchać :]
Kolego Castor, oficjalnie wpisuję Cię na listę mężów zaufania tego forum.Castor pisze:Idąc tym tokiem myślenia, jeszcze lepsze od CD są pliki mp3, no bo ile tego chujstwa wejdzie na małego pendriva. Ja tam lubię zarówno kasety jak i winyle. W samochodzie słucham kaset, a winyli w domu.Lurtz pisze:gromadzenia winyli tez nie rozumiem, jedyne co mi sie w nich podoba to duze, wyraziste okladki - mozna dostrzec wiecej szczegolow niz na okladce CD. ale duzy rozmiar ma tez swoje wady - np do plecaka moge zapakowac kilkadziesiat CD, a winyli juz nie, chyba ze do walizki. w tym wzgledzie CD jest idealne. no i w aucie sobie gramofonu nie podlacze, tu juz predzej kasety maja pole do popisu nawet przed CD, bo nosnik moze sie zniszczyc. Sam tak porysowalem np dwojke Enthroned i pierdole, od tego czasu juz oryginalow do auta nie biore.Lykantrop pisze: 10 lat temu to samo pytanie zadawali o vinyle. Przy czym całkowicie rozumiem powrót tego nośnika, o ile taśmy już nie. Następne w kolejce szpulówki będą i filmy 8mm? :)
-
- postuje jak opętany!
Dodać można, że farba drukarska farbie drukarskiej nie jest równa. Moja książeczka "Mdłości / Further Down The Nest" pachnie na przykład olejkiem migdałowym.Lurtz pisze:wlasnie! nie ma jak zapach farby drukarskiej z bookletu :]est pisze:żeby powąchać :]
-
- postuje jak opętany!
to cyjanowodórAegir pisze:Dodać można, że farba drukarska farbie drukarskiej nie jest równa. Moja książeczka "Mdłości / Further Down The Nest" pachnie na przykład olejkiem migdałowym.Lurtz pisze:wlasnie! nie ma jak zapach farby drukarskiej z bookletu :]est pisze:żeby powąchać :]
Hjertet mitt slår i mørket
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
Numero uno w tym temacie to jest chyba BaronRec. - booklet do CD "Unholyunion" to jeszcze dzisiaj pachnie jak prosto z drukarni, tak samo okładka do taśmy "Abraxas" Holy Death, a to przecież była pierwsza połowa lat 90tych...Aegir pisze:Dodać można, że farba drukarska farbie drukarskiej nie jest równa. Moja książeczka "Mdłości / Further Down The Nest" pachnie na przykład olejkiem migdałowym.Lurtz pisze:wlasnie! nie ma jak zapach farby drukarskiej z bookletu :]est pisze:żeby powąchać :]
- Castor
Dzięki ;) Gramofon co prawda mam dopiero od roku, ale od razu poznałem się na tym sprzęcie. Słuchanie muzyki z winyli to wyższy poziom wtajemniczenia :D535 pisze:Kolego Castor, oficjalnie wpisuję Cię na listę mężów zaufania tego forum.Castor pisze:W samochodzie słucham kaset, a winyli w domu.
Poczekaj. Za jakiś czas wszystkie smartfony będą wyposażone i w taką funkcję ;)est pisze:żeby powąchać :]

- Maleficio
- Kontakt:
Re: Odp: CULTES DES GHOULES
Kaseta Moonlight Christ Agony tez
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
da sie gdzies hebane na winylu jeszcze kupic?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
maciek intensywnie miales na planie klanu ze Ciebie nie bylo, martwilem sie o Ciebie smyku :(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Silent_Sea
tak, w winylowym niebie. jest tam też Haxan i to na pęczkimaciek z klanu pisze:da sie gdzies hebane na winylu jeszcze kupic?
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Najprzewielebniejszy
Haxan chyba bedzie mial repress na czarnym placku
Repress coming within a few months (coming fall/winter 2013) wait a few more weeks and screw these discog filippers
Repress coming within a few months (coming fall/winter 2013) wait a few more weeks and screw these discog filippers
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Henbane Maćku kupisz (jeszcze) w of crawling shadows, po 19 ojro.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Silent_Sea
http://www.osmoseproductions.com/item/2 ... nbane.htmlmanieczki pisze:Henbane Maćku kupisz (jeszcze) w of crawling shadows, po 19 ojro.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
-
- zaczyna szaleć
To już pewna informacja Niemiec z O.C.S.R. się za to bierze zapominałem tylko dopytać ile tego wypuszcza. No i jak się pochwaliłem że mnie ten pomysł wkurwił to już nie chciał się wygadać czy będą jakieś różnice między jednym a drugim :)Analripper pisze:Haxan chyba bedzie mial repress na czarnym placku
Edytka
Jednak będą różnice w detalach pomiędzy pierwszy a drugim wydaniem jak np. brak loga Fog of the Apocalypse Records, O.C.S.R. wydaje to samodzielnie co mnie cieszy.
- ar777
- rozkręca się
CULTES DES GHOULES - Henbane
OUT LATE SEPTEMBER/EARLY OCTOBER ON HELLS HEADBANGERS: Repress on Green Vinyl (both records), traditional Black Vinyl and 111 copies on PICTURE DISC (w/ the same packaging as the regular LP). Comes in a Gatefold jacket.
OUT LATE SEPTEMBER/EARLY OCTOBER ON HELLS HEADBANGERS: Repress on Green Vinyl (both records), traditional Black Vinyl and 111 copies on PICTURE DISC (w/ the same packaging as the regular LP). Comes in a Gatefold jacket.