CULTES DES GHOULES

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
535

Re: CULTES DES GHOULES

08-06-2013, 17:36

Zobaczyłbyś jak mój szwagier "przechowuje" rarytasy w samochodzie. Wszystko na kupie, bez opakowań, między kluczami, telefonami i papierami. Choć nie jestem w tym względzie pedantem, to naprawdę jest zgroza.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

08-06-2013, 20:50

Lurtz pisze:
Lykantrop pisze: 10 lat temu to samo pytanie zadawali o vinyle. Przy czym całkowicie rozumiem powrót tego nośnika, o ile taśmy już nie. Następne w kolejce szpulówki będą i filmy 8mm? :)
gromadzenia winyli tez nie rozumiem, jedyne co mi sie w nich podoba to duze, wyraziste okladki - mozna dostrzec wiecej szczegolow niz na okladce CD. ale duzy rozmiar ma tez swoje wady - np do plecaka moge zapakowac kilkadziesiat CD, a winyli juz nie, chyba ze do walizki. w tym wzgledzie CD jest idealne. no i w aucie sobie gramofonu nie podlacze, tu juz predzej kasety maja pole do popisu nawet przed CD, bo nosnik moze sie zniszczyc. Sam tak porysowalem np dwojke Enthroned i pierdole, od tego czasu juz oryginalow do auta nie biore.
Idąc tym tokiem myślenia, jeszcze lepsze od CD są pliki mp3, no bo ile tego chujstwa wejdzie na małego pendriva. Ja tam lubię zarówno kasety jak i winyle. W samochodzie słucham kaset, a winyli w domu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Lurtz
postuje jak opętany!

08-06-2013, 22:06

Castor pisze:
Lurtz pisze:
Lykantrop pisze: 10 lat temu to samo pytanie zadawali o vinyle. Przy czym całkowicie rozumiem powrót tego nośnika, o ile taśmy już nie. Następne w kolejce szpulówki będą i filmy 8mm? :)
gromadzenia winyli tez nie rozumiem, jedyne co mi sie w nich podoba to duze, wyraziste okladki - mozna dostrzec wiecej szczegolow niz na okladce CD. ale duzy rozmiar ma tez swoje wady - np do plecaka moge zapakowac kilkadziesiat CD, a winyli juz nie, chyba ze do walizki. w tym wzgledzie CD jest idealne. no i w aucie sobie gramofonu nie podlacze, tu juz predzej kasety maja pole do popisu nawet przed CD, bo nosnik moze sie zniszczyc. Sam tak porysowalem np dwojke Enthroned i pierdole, od tego czasu juz oryginalow do auta nie biore.
Idąc tym tokiem myślenia, jeszcze lepsze od CD są pliki mp3, no bo ile tego chujstwa wejdzie na małego pendriva. Ja tam lubię zarówno kasety jak i winyle. W samochodzie słucham kaset, a winyli w domu.
na mp3 nie ma poligrafii, tekstow, zdjec. mp3 sa dobre, zeby posluchac i obczaic 'co to je'. sa tez idealne do samochodu lub do pracy np. czy ogolnie gdzies 'poza domem', 'w terenie'.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

08-06-2013, 22:10

Ale na co Ci poligrafia, teksty, zdjęcia, skoro wystarczy Ci smartfon i dostęp do internetu ;)
est
mistrz forumowej ceremonii

08-06-2013, 22:32

żeby powąchać :]
Lurtz
postuje jak opętany!

09-06-2013, 00:04

est pisze:żeby powąchać :]
wlasnie! nie ma jak zapach farby drukarskiej z bookletu :]
535

09-06-2013, 00:44

Castor pisze:
Lurtz pisze:
Kolego Castor, oficjalnie wpisuję Cię na listę mężów zaufania tego forum.
Aegir
postuje jak opętany!

09-06-2013, 16:13

Lurtz pisze:
Dodać można, że farba drukarska farbie drukarskiej nie jest równa. Moja książeczka "Mdłości / Further Down The Nest" pachnie na przykład olejkiem migdałowym.
atr
postuje jak opętany!

09-06-2013, 17:16

Aegir pisze:
Lurtz pisze:
Dodać można, że farba drukarska farbie drukarskiej nie jest równa. Moja książeczka "Mdłości / Further Down The Nest" pachnie na przykład olejkiem migdałowym.
to cyjanowodór
Hjertet mitt slår i mørket
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

09-06-2013, 18:06

Aegir pisze:
Lurtz pisze:
Numero uno w tym temacie to jest chyba BaronRec. - booklet do CD "Unholyunion" to jeszcze dzisiaj pachnie jak prosto z drukarni, tak samo okładka do taśmy "Abraxas" Holy Death, a to przecież była pierwsza połowa lat 90tych...
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

09-06-2013, 19:19

535 pisze:
Castor pisze:W samochodzie słucham kaset, a winyli w domu.
Kolego Castor, oficjalnie wpisuję Cię na listę mężów zaufania tego forum.
Dzięki ;) Gramofon co prawda mam dopiero od roku, ale od razu poznałem się na tym sprzęcie. Słuchanie muzyki z winyli to wyższy poziom wtajemniczenia :D

Poczekaj. Za jakiś czas wszystkie smartfony będą wyposażone i w taką funkcję ;)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Odp: CULTES DES GHOULES

09-06-2013, 20:10

Kaseta Moonlight Christ Agony tez

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

22-07-2013, 20:22

da sie gdzies hebane na winylu jeszcze kupic?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-07-2013, 20:23

maciek intensywnie miales na planie klanu ze Ciebie nie bylo, martwilem sie o Ciebie smyku :(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

22-07-2013, 20:25

maciek z klanu pisze:da sie gdzies hebane na winylu jeszcze kupic?
tak, w winylowym niebie. jest tam też Haxan i to na pęczki
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

22-07-2013, 22:28

Haxan chyba bedzie mial repress na czarnym placku

Repress coming within a few months (coming fall/winter 2013) wait a few more weeks and screw these discog filippers
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-07-2013, 23:13

Henbane Maćku kupisz (jeszcze) w of crawling shadows, po 19 ojro.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

22-07-2013, 23:34

manieczki pisze:Henbane Maćku kupisz (jeszcze) w of crawling shadows, po 19 ojro.
http://www.osmoseproductions.com/item/2 ... nbane.html
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
koper
zaczyna szaleć

23-07-2013, 08:59

Analripper pisze:Haxan chyba bedzie mial repress na czarnym placku
To już pewna informacja Niemiec z O.C.S.R. się za to bierze zapominałem tylko dopytać ile tego wypuszcza. No i jak się pochwaliłem że mnie ten pomysł wkurwił to już nie chciał się wygadać czy będą jakieś różnice między jednym a drugim :)

Edytka

Jednak będą różnice w detalach pomiędzy pierwszy a drugim wydaniem jak np. brak loga Fog of the Apocalypse Records, O.C.S.R. wydaje to samodzielnie co mnie cieszy.
Awatar użytkownika
ar777
rozkręca się

08-09-2013, 10:53

CULTES DES GHOULES - Henbane

OUT LATE SEPTEMBER/EARLY OCTOBER ON HELLS HEADBANGERS: Repress on Green Vinyl (both records), traditional Black Vinyl and 111 copies on PICTURE DISC (w/ the same packaging as the regular LP). Comes in a Gatefold jacket.
ODPOWIEDZ