OVERKILL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

Re: OVERKILL

31-08-2012, 17:08

Feel the Fire czasem pojawia się na Aledrogo, ale z Ebaya dostaniesz, z Taking Over pewnie wygląda tak samo. Reedycje się wyprzedały i trzeba węszyć.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

31-08-2012, 17:15

"Taking Over" wyszło w takiej dziwnej reedycji ostatnio.

http://www.discogs.com/Overkill-Taking- ... se/3776129

Mam tę reedycję, ale wygląda dziwacznie, choć z drugiej strony boot to chyba nie jest.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

31-08-2012, 17:49

No wygląda dziwnie ale lepsze to niż nic. Wolałbym coś o normalnym wyglądzie z tym że jestem zboczony jeżeli chodzi o stan cd / makulatury / pudełka i kupowanie używek to dla mnie smutna ostateczność.
Awatar użytkownika
Drone

31-08-2012, 18:05

Nie, niby to reedycja Atlantic, zapakowana w folię itd. Ale nie ma tekstów, jest adnotacja z tyłu, że wkładka inaczej wygląda niż oryginał i mam podejrzenie, że sama krążek to cd-r. Tak zielonkawo wygląda.
Maria Konopnicka

31-08-2012, 18:46

Po chuj Wam te reedycje? Nie kupowaliście na bieżąco płyt Overkill w czasie gdy wychodziły?
Maria Konopnicka

31-08-2012, 18:58

Ta, jasne - szczególnie w połowie lat 90-tych. Już to widzę. Wtedy wszyscy winyle na potęgę kupowali, a sklepowe półki uginały się pod ciężarem czarnych krążków :)
aniola
weteran forumowych bitew

31-08-2012, 19:10

Maria Konopnicka pisze:Ta, jasne - szczególnie w połowie lat 90-tych. Już to widzę. Wtedy wszyscy winyle na potęgę kupowali, a sklepowe półki uginały się pod ciężarem czarnych krążków :)
No nie widziales pod Palacem Kultury za darmo rozdawali.Kurwa ludzie kiedys za przegranie sie placilo i to duuuuuze pieniadze
Maria Konopnicka

31-08-2012, 20:55

aniola pisze:kiedys za przegranie sie placilo i to duuuuuze pieniadze
No coś Ty? Poważnie? :)
A ja mam wrażenie, że po prostu niektórzy odkryli Overkill w ostatnich kilku latach i dlatego teraz uzupełniają ich płyty. :)
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

31-08-2012, 21:02

Maria Konopnicka pisze:A ja mam wrażenie, że po prostu niektórzy odkryli Overkill w ostatnich kilku latach i dlatego teraz uzupełniają ich płyty. :)
Przyznaję się bez bicia. Nie trawiłem tej kapeli, wkurwiał mnie wokal, ale jak nagrali "Ironbound" to stwierdziłem, że jestem pojebany i za karę zrobiłem laskę bezdomnemu. Zabrałem się solidnie za poprzednie wydawnictwa, a po ostatniej płycie stałem się ich wielkim fanem. Słowem, też jestem na etapie kompletowania dyskografii. :)
Maria Konopnicka

31-08-2012, 21:04

O! Jeden odważny :) Kto następny? Drone? ;)
aniola
weteran forumowych bitew

31-08-2012, 21:17

ramonoth pisze:
Maria Konopnicka pisze:A ja mam wrażenie, że po prostu niektórzy odkryli Overkill w ostatnich kilku latach i dlatego teraz uzupełniają ich płyty. :)
Przyznaję się bez bicia. Nie trawiłem tej kapeli, wkurwiał mnie wokal, ale jak nagrali "Ironbound" to stwierdziłem, że jestem pojebany i za karę zrobiłem laskę bezdomnemu. Zabrałem się solidnie za poprzednie wydawnictwa, a po ostatniej płycie stałem się ich wielkim fanem. Słowem, też jestem na etapie kompletowania dyskografii. :)
A fe bezdomnemu...:))) I liczysz, ze tym odkupiles winy? :)))
aniola
weteran forumowych bitew

31-08-2012, 21:17

Maria Konopnicka pisze:O! Jeden odważny :) Kto następny? Drone? ;)
Tylko nie pytaj juz ile maja lat:)))
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

01-09-2012, 06:56

aniola pisze:A fe bezdomnemu...:))) I liczysz, ze tym odkupiles winy? :)))
Za takie błędy trzeba ponieść karę :)
Heretyk

01-09-2012, 11:18

Maria Konopnicka pisze:
aniola pisze:kiedys za przegranie sie placilo i to duuuuuze pieniadze
No coś Ty? Poważnie? :)
A ja mam wrażenie, że po prostu niektórzy odkryli Overkill w ostatnich kilku latach i dlatego teraz uzupełniają ich płyty. :)
Ja na przykład. Mam się wstydzić? :)
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

01-09-2012, 14:19

Ja tez się przyznaje do tego wielkiego błędu. Brakuje mi jeszcze dwóch pierwszych, Killing Kind, Necroshine i Bloodleting. Jak już się spowiadamy to nie posiadam pierwszych pięciu albumów Slayera w pierwszych biciach, tylko te najnowsze wydania z beznadziejnym dźwiękiem. Wiem, wiem.... robienie laski bezdomnemu to przy tym pestka. Idę skoczyć z mostu.
Awatar użytkownika
Havoc
zaczyna szaleć

18-11-2012, 20:03

ramonoth pisze:Przyznaję się bez bicia. Nie trawiłem tej kapeli, wkurwiał mnie wokal, ale jak nagrali "Ironbound" to stwierdziłem, że jestem pojebany i za karę zrobiłem laskę bezdomnemu. Zabrałem się solidnie za poprzednie wydawnictwa, a po ostatniej płycie stałem się ich wielkim fanem. Słowem, też jestem na etapie kompletowania dyskografii. :)
He he, wszedłem zobaczyć jak tam została przyjęta przez was "TEA" i i jakbym przeczytał siebie wyżej. Też mnie kiedyś irytowali niesamowicie. Lubiłem jedynie nakurwiać fucki w niebiosa przy koncertówkach "Fuck You" i tyle. A potem usłyszałem "Ironbound" i poszedłem ze wstydem opierdalać kiełbachy do dworcowej poczekalni w ramach pokuty. "The Electric Age" jest równie zajebista. Szybka, drapieżna, przebojowa, zajebista do auta. Drażni mnie tylko czasem zbyt wysunięty, brzdękający bas.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-11-2012, 13:16

aniola pisze:
ramonoth pisze:
A fe bezdomnemu...:))) I liczysz, ze tym odkupiles winy? :)))
to podobno nie byl bezdomny tylko manieczki
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

19-11-2012, 13:50

Havoc pisze:Drażni mnie tylko czasem zbyt wysunięty, brzdękający bas.
To właśnie jedna z większych zalet Overkill, że Verni nie daje się pogrzebać w miksie.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

19-11-2012, 14:02

Maria Konopnicka pisze:O! Jeden odważny :) Kto następny? Drone? ;)
juz mu nie dogryzaj, ze niedawno kupił wieksza czesci dyskografii Overkilla na Allegro ;)
Kraft pisze:
Havoc pisze:Drażni mnie tylko czasem zbyt wysunięty, brzdękający bas.
To właśnie jedna z większych zalet Overkill, że Verni nie daje się pogrzebać w miksie.
O tak, jeden z najcharakterystyczniejszych bassów w Thrash Metalu, masa OK.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Drone

19-11-2012, 14:45

No to chyba dobrze, że kupuję płyty jednego z moich ulubionych zespołów?
ODPOWIEDZ