OVERKILL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: OVERKILL
Feel the Fire czasem pojawia się na Aledrogo, ale z Ebaya dostaniesz, z Taking Over pewnie wygląda tak samo. Reedycje się wyprzedały i trzeba węszyć.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
"Taking Over" wyszło w takiej dziwnej reedycji ostatnio.
http://www.discogs.com/Overkill-Taking- ... se/3776129
Mam tę reedycję, ale wygląda dziwacznie, choć z drugiej strony boot to chyba nie jest.
http://www.discogs.com/Overkill-Taking- ... se/3776129
Mam tę reedycję, ale wygląda dziwacznie, choć z drugiej strony boot to chyba nie jest.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Gunman
- weteran forumowych bitew
No wygląda dziwnie ale lepsze to niż nic. Wolałbym coś o normalnym wyglądzie z tym że jestem zboczony jeżeli chodzi o stan cd / makulatury / pudełka i kupowanie używek to dla mnie smutna ostateczność.
- Drone
Nie, niby to reedycja Atlantic, zapakowana w folię itd. Ale nie ma tekstów, jest adnotacja z tyłu, że wkładka inaczej wygląda niż oryginał i mam podejrzenie, że sama krążek to cd-r. Tak zielonkawo wygląda.
Po chuj Wam te reedycje? Nie kupowaliście na bieżąco płyt Overkill w czasie gdy wychodziły?
Ta, jasne - szczególnie w połowie lat 90-tych. Już to widzę. Wtedy wszyscy winyle na potęgę kupowali, a sklepowe półki uginały się pod ciężarem czarnych krążków :)
-
No nie widziales pod Palacem Kultury za darmo rozdawali.Kurwa ludzie kiedys za przegranie sie placilo i to duuuuuze pieniadzeMaria Konopnicka pisze:Ta, jasne - szczególnie w połowie lat 90-tych. Już to widzę. Wtedy wszyscy winyle na potęgę kupowali, a sklepowe półki uginały się pod ciężarem czarnych krążków :)
No coś Ty? Poważnie? :)aniola pisze:kiedys za przegranie sie placilo i to duuuuuze pieniadze
A ja mam wrażenie, że po prostu niektórzy odkryli Overkill w ostatnich kilku latach i dlatego teraz uzupełniają ich płyty. :)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Przyznaję się bez bicia. Nie trawiłem tej kapeli, wkurwiał mnie wokal, ale jak nagrali "Ironbound" to stwierdziłem, że jestem pojebany i za karę zrobiłem laskę bezdomnemu. Zabrałem się solidnie za poprzednie wydawnictwa, a po ostatniej płycie stałem się ich wielkim fanem. Słowem, też jestem na etapie kompletowania dyskografii. :)Maria Konopnicka pisze:A ja mam wrażenie, że po prostu niektórzy odkryli Overkill w ostatnich kilku latach i dlatego teraz uzupełniają ich płyty. :)
-
A fe bezdomnemu...:))) I liczysz, ze tym odkupiles winy? :)))ramonoth pisze:Przyznaję się bez bicia. Nie trawiłem tej kapeli, wkurwiał mnie wokal, ale jak nagrali "Ironbound" to stwierdziłem, że jestem pojebany i za karę zrobiłem laskę bezdomnemu. Zabrałem się solidnie za poprzednie wydawnictwa, a po ostatniej płycie stałem się ich wielkim fanem. Słowem, też jestem na etapie kompletowania dyskografii. :)Maria Konopnicka pisze:A ja mam wrażenie, że po prostu niektórzy odkryli Overkill w ostatnich kilku latach i dlatego teraz uzupełniają ich płyty. :)
-
Tylko nie pytaj juz ile maja lat:)))Maria Konopnicka pisze:O! Jeden odważny :) Kto następny? Drone? ;)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Za takie błędy trzeba ponieść karę :)aniola pisze:A fe bezdomnemu...:))) I liczysz, ze tym odkupiles winy? :)))
-
Ja na przykład. Mam się wstydzić? :)Maria Konopnicka pisze:No coś Ty? Poważnie? :)aniola pisze:kiedys za przegranie sie placilo i to duuuuuze pieniadze
A ja mam wrażenie, że po prostu niektórzy odkryli Overkill w ostatnich kilku latach i dlatego teraz uzupełniają ich płyty. :)
- Gunman
Ja tez się przyznaje do tego wielkiego błędu. Brakuje mi jeszcze dwóch pierwszych, Killing Kind, Necroshine i Bloodleting. Jak już się spowiadamy to nie posiadam pierwszych pięciu albumów Slayera w pierwszych biciach, tylko te najnowsze wydania z beznadziejnym dźwiękiem. Wiem, wiem.... robienie laski bezdomnemu to przy tym pestka. Idę skoczyć z mostu.
- Havoc
- zaczyna szaleć
He he, wszedłem zobaczyć jak tam została przyjęta przez was "TEA" i i jakbym przeczytał siebie wyżej. Też mnie kiedyś irytowali niesamowicie. Lubiłem jedynie nakurwiać fucki w niebiosa przy koncertówkach "Fuck You" i tyle. A potem usłyszałem "Ironbound" i poszedłem ze wstydem opierdalać kiełbachy do dworcowej poczekalni w ramach pokuty. "The Electric Age" jest równie zajebista. Szybka, drapieżna, przebojowa, zajebista do auta. Drażni mnie tylko czasem zbyt wysunięty, brzdękający bas.ramonoth pisze:Przyznaję się bez bicia. Nie trawiłem tej kapeli, wkurwiał mnie wokal, ale jak nagrali "Ironbound" to stwierdziłem, że jestem pojebany i za karę zrobiłem laskę bezdomnemu. Zabrałem się solidnie za poprzednie wydawnictwa, a po ostatniej płycie stałem się ich wielkim fanem. Słowem, też jestem na etapie kompletowania dyskografii. :)
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
to podobno nie byl bezdomny tylko manieczkianiola pisze:A fe bezdomnemu...:))) I liczysz, ze tym odkupiles winy? :)))ramonoth pisze:Przyznaję się bez bicia. Nie trawiłem tej kapeli, wkurwiał mnie wokal, ale jak nagrali "Ironbound" to stwierdziłem, że jestem pojebany i za karę zrobiłem laskę bezdomnemu. Zabrałem się solidnie za poprzednie wydawnictwa, a po ostatniej płycie stałem się ich wielkim fanem. Słowem, też jestem na etapie kompletowania dyskografii. :)Maria Konopnicka pisze:A ja mam wrażenie, że po prostu niektórzy odkryli Overkill w ostatnich kilku latach i dlatego teraz uzupełniają ich płyty. :)
woodpecker from space
- Kraft
To właśnie jedna z większych zalet Overkill, że Verni nie daje się pogrzebać w miksie.Havoc pisze:Drażni mnie tylko czasem zbyt wysunięty, brzdękający bas.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
juz mu nie dogryzaj, ze niedawno kupił wieksza czesci dyskografii Overkilla na Allegro ;)Maria Konopnicka pisze:O! Jeden odważny :) Kto następny? Drone? ;)
O tak, jeden z najcharakterystyczniejszych bassów w Thrash Metalu, masa OK.Kraft pisze:To właśnie jedna z większych zalet Overkill, że Verni nie daje się pogrzebać w miksie.Havoc pisze:Drażni mnie tylko czasem zbyt wysunięty, brzdękający bas.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Drone
No to chyba dobrze, że kupuję płyty jednego z moich ulubionych zespołów?