VENOM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Rattlehead
- Gore_Obsessed
Re: metal black
Tak sobie myślę, że pierwszy riff z "Sacrifice" to najlepszy riff w historii. A wspomniany utwór to najlepsza rzecz jaką słyszałem z gatunku zwanego Heavy Metal (CO ZA BAS!!! REFREN!!! AAAAAA!!!!).
Rozumiesz mię?
Rozumiesz mię?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: metal black
es ej si aa aj ef aj si iiiii!!
ale maja lepsze riffy ; ).
ale maja lepsze riffy ; ).
this is a land of wolves now
VENOM - "Hell"
I co z tą płytą panowie? Różne epitety pod jej adresem padają. Ja jeszcze nie słyszałem, stąd pytam wtajemniczonych, co by nieco
sprawę przybliżyli. :wink:
sprawę przybliżyli. :wink:
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Adrian696
Re: VENOM - HELL
juz pisalem - przesluchalem dwa razy - szkoda czasu - kupa roku - chyba ich najsłabszy album (a wydawało sie to niemożliwe)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Jak dla mnie bardzo dobry, surowy, chropowaty a rownoczesnie chwytliwy album.Mi wchodzi...
- Adrian696
surowy - takAroHien pisze:Jak dla mnie bardzo dobry, surowy, chropowaty a rownoczesnie chwytliwy album.Mi wchodzi...
chwytliwy??? nawet pol riffu nie zapamietalem, zadnego dobrego refrenu, nic, absolutna pustka...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Wydaje mi sie ze powinienes sie napic i posluchac tego jeszcze razAdrian696 pisze:surowy - takAroHien pisze:Jak dla mnie bardzo dobry, surowy, chropowaty a rownoczesnie chwytliwy album.Mi wchodzi...
chwytliwy??? nawet pol riffu nie zapamietalem, zadnego dobrego refrenu, nic, absolutna pustka...

- Gore_Obsessed
Priorytet na mojej liście zakupów. Nie wierzę, że ten zespół może rozczarować. Być może będzie to płyta roku.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- mistrz forumowej ceremonii
Adrian696 pisze:juz pisalem - przesluchalem dwa razy - szkoda czasu - kupa roku - chyba ich najsłabszy album (a wydawało sie to niemożliwe)

- Block69
Po pierwszym przesłuchaniu nuda niesamowita. Ledwo co wytrzymałem do końca. Teaz podczas obierania fasolki szparagowej odpaliłem se jeszcze raz i lepiej to wchodzi ale maksymalnie 10 kawałków w zupełności by wystarczyło. 35min i by było dobrze.
PENIS METAL
- Adrian696
dobra - podejscie 3 - na chłodno
Straight to hell - dobre - ale przez 2 minuty a kawałek trwa 4,30 - co sie dzieje po 2 minutach - jakies kurwa pseudo pasaze basowo-perkusyjne z bzyczaca gitarka, ktora przechodzi w przeprymitywne solo od 3,40 wracaja na wlasciwy tor - kawałek zjebany
The power and the Glory - dobre - ale przez 2,40 minuty a kawalek trwa 5,10... fajne wokale, cięzkie i mroczne, ale po 2,40 zaczyna sie WIOSKA, jakas melodeklamacja, wiejska melodyjka na gitarze, solo z dupy - wracaja na własciwy tor w okolicach 4 minuty - znow zjebali kawalek
hand of God - od 2,50 zaczyna sie gitarowa wioska... Venom wraca pod koniec w dobrej formie - kawalek mocno przecietny
Fall from Grace - tylko 3,25 wiec nic nie zjebali - najlepszy kawalek na płycie
Hell - ponad 5 minut - troche za dlugo, jak na te kilka pomyslow - ale i tak na tle reszty dobrze,
Evil Perfection - zajebiscie sie zaczyna - jest dobrze do 2 minuty - potem znow kogos na gitarce pojebalo...
reszta podobnie - juz nie moge tego sluchac...
słucham Venom od ponad 20 lat - jak dla mnie DRAMAT...
Straight to hell - dobre - ale przez 2 minuty a kawałek trwa 4,30 - co sie dzieje po 2 minutach - jakies kurwa pseudo pasaze basowo-perkusyjne z bzyczaca gitarka, ktora przechodzi w przeprymitywne solo od 3,40 wracaja na wlasciwy tor - kawałek zjebany
The power and the Glory - dobre - ale przez 2,40 minuty a kawalek trwa 5,10... fajne wokale, cięzkie i mroczne, ale po 2,40 zaczyna sie WIOSKA, jakas melodeklamacja, wiejska melodyjka na gitarze, solo z dupy - wracaja na własciwy tor w okolicach 4 minuty - znow zjebali kawalek
hand of God - od 2,50 zaczyna sie gitarowa wioska... Venom wraca pod koniec w dobrej formie - kawalek mocno przecietny
Fall from Grace - tylko 3,25 wiec nic nie zjebali - najlepszy kawalek na płycie
Hell - ponad 5 minut - troche za dlugo, jak na te kilka pomyslow - ale i tak na tle reszty dobrze,
Evil Perfection - zajebiscie sie zaczyna - jest dobrze do 2 minuty - potem znow kogos na gitarce pojebalo...
reszta podobnie - juz nie moge tego sluchac...
słucham Venom od ponad 20 lat - jak dla mnie DRAMAT...
-
- mistrz forumowej ceremonii
A miałem to kupować w ciemno, bo poprzednia mi bardzo podeszła.... No cóż - w takim razie ukradniemy i posłuchamyAdrian696 pisze: słucham Venom od ponad 20 lat - jak dla mnie DRAMAT...

- grot
- weteran forumowych bitew
Źle niby nie jest, ale szczerze mówiąc liczyłem na więcej.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Nie jest źle. Właściwie to jest lepiej niż na Metal Black. Irytują mnie momentami tylko chamskie cytaty z poprzednich płyt:
Straight To Hell // Leviathan
The Power And The Glory // bodajże Man, Myth And Magic
Ostatni kawałek zabija.
Straight To Hell // Leviathan
The Power And The Glory // bodajże Man, Myth And Magic
Ostatni kawałek zabija.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- zekke
e, z opisow wynika ze to hujnia straszna a plyta jest calkiem ok.
e no nie przesadzaj, kill de fakin miuuuzek!nawet pol riffu nie zapamietalem, zadnego dobrego refrenu
- 4m
Tak słaba jest, że szkoda gadać. Słuchać jej tym bardziej - jedynie po to, żeby się samemu przekonać, że ta płyta to strata czasu.zekke pisze:e, z opisow wynika ze to hujnia straszna a plyta jest calkiem ok.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form