IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: IMMOLATION
Prawda, natomiast wybieram jednak moja propozycje, może trochę z sentymentu - pamiętam ze jak to uslyszalem, to po prostu nie moglem się pozbierać. Zamykasz oczy i widzisz paskudnego, oblepionego krwia i gownem diabla mieszającego w kotle pelnym chrześcijan :D.
this is a land of wolves now
-
Nasum
To ciekawa sprawa, bo uwielbiam Legion za całokształt, natomiast wokalnie to mistrzostwo świata Glen uzyskał właśnie w pierwszym i ostatnim utworze z tej płyty. Zawsze rozjebywał mnie ten fragment: Evil seed, injected, Daemon freed, the calling, Demon Lord, master, Satan spawn, the Caco-Daemon - zło które przeszywa słuchacza na wskroś, to ryk opętanego który przebija sie przez ściany, to obłęd , tutaj właśnie słychać, że Glen wyrzyguje swoje wnętrzności, wypluwa swoje bluźnierstwa razem ze swymi strunami głosowymi, wrzeszczy tak, by usłyszał go cały świat.
- Riven
- Kontakt:
...i nigdy później nie siegneli już tego poziomu :). nie lubie Deicide, ale ta plyta jest doskonala.
this is a land of wolves now
-
Nasum
Legion to opus magnum ich twórczości, co do tego nie mam żadnych wątpliwości.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Kruca, Riven, pełna zgoda - zamiast "seal of approval" będzie "seal of vatican".Riven pisze:Autopsy - Praise the Children (chyba nie ma bardziej ohydnego utworu niż ten)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Lykantrop
Nie inaczej. Deicide to zespół dwóch albumów. Coś jak Vader :)Nasum pisze:Legion to opus magnum ich twórczości, co do tego nie mam żadnych wątpliwości.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- nicram
- Lykantrop
A Tobie się podoba też Deicide? Dobra, to nie, chujowy ten Deicide wzdłuż i wszerz, pomyliłem nazwy...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Sybir
...z Megadeth, Panie Kolego - że pozwolę sobie na tę marną prowokację.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Nasum
Co do znakomitych partii wokalnych to Dolanowi udała sie jeszcze raz ta sztuka, mianowicie w Rival the eminent, który znajduje sie na Unholy cult. "I'll be my own leader,I'll be my own saviour,I'll be the strength that carries,I'll be the light that guides...me". Może nie ma tu aż tylu emocji, ale ten właśnie fragment rozwala mi system kiedy tylko go słucham. Poza tym doskonały utwór.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Słychać narzekania, że Shadows... to słaby materiał jak na Immolation i w ogóle, ale kurwa, przecież to brzmi 10 razy ciężej niż nowy album a i wokale są zdecydowanie bardziej spektakularne.
The earth is bitter
The earth is black
What have we done
There’s no going back
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Maria Konopnicka
M.in. właśnie dlatego uważam, że "Close..." to najlepszy album ImmolationRiven pisze: Najlepszy wokal w tym pierwszym jest imo na close, tam faktycznie jest perfekcyjny
- Drone
Niedorzeczny pomysł. Wiadomo, że liczy się tylko debiut. Reszta to bezzębne młemłanie.Lykantrop pisze:Nie inaczej. Deicide to zespół dwóch albumów. Coś jak Vader :)Nasum pisze:Legion to opus magnum ich twórczości, co do tego nie mam żadnych wątpliwości.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Nasum
Drone pisze:
Niedorzeczny pomysł. Wiadomo, że liczy się tylko debiut. Reszta to bezzębne młemłanie.
Legion to bezzębne młemłanie???? Bluźnisz Waść.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Jeśli miałbym wybrać, powiedzmy dla potomnych, 3 materiały death metalowe, które reprezentują najwyższą jakość i najszersze spektrum wzorcowych dla tego gatunku emocji, to Close musiałby znaleźć się na liście... Przy pozostałych dwóch miałbym rozterki..
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
TAK! Nowej nie słyszałem jeszcze, ale reszta się zgadza. Dlaczego "Shadows in the Light" jest uznawane w dyskografii Immolation za płytę trzeciej kategorii, pozostanie dla mnie tajemnicą aż do grobowej deski.Nerwowy pisze:
Słychać narzekania, że Shadows... to słaby materiał jak na Immolation i w ogóle, ale kurwa, przecież to brzmi 10 razy ciężej niż nowy album a i wokale są zdecydowanie bardziej spektakularne.
The earth is bitter
The earth is black
What have we done
There’s no going back
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Drone
Nie trafiała do mnie ta płyta, nie trafia dziś, wątpię, by trafiła jutro. Brzęczy natarczywie jak mucha, a równocześnie pozbawiona jest zupełnie jaj.Nasum pisze:Drone pisze:
Niedorzeczny pomysł. Wiadomo, że liczy się tylko debiut. Reszta to bezzębne młemłanie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- vicek
- zahartowany metalizator
tez wole debiut , linie wokalne są nie do przebicia
-
Nasum
Drone pisze:Nie trafiała do mnie ta płyta, nie trafia dziś, wątpię, by trafiła jutro. Brzęczy natarczywie jak mucha, a równocześnie pozbawiona jest zupełnie jaj.Nasum pisze:Drone pisze:
Właśnie wychodzę na wspominane piwo, ale wrócę jeszcze do tego tematu.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Jeśli mowa o najbardziej naładowanych emocjonalnie wokalizach, to fragment z Holy Deception: "Vomit on the holy man never before your saviour" to jest taka kurwa wścieklizna, że człowiek robi się mały...