MARDUK

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

Re: MARDUK

19-05-2023, 16:32

Podludzie dyskutują o black metalu :D Żenadometr wyjebał poza skalę :D
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

19-05-2023, 16:35

Fanatyk pisze:
19-05-2023, 16:32
Podludzie dyskutują o black metalu :D Żenadometr wyjebał poza skalę :D
Mam pytanie. Czy masz rodzinę na wsi? Na przykład wujka, ciotkę, babki siostrę, kuzyna itp? Wiedz jedno. Że jeśli ich masz to pamiętaj o tym, że srają. Obojętnie jakby majętni nie byli albo coś. Srają śmierdzącym gównem. Czasem mają balasy, a czasem sraka im ciekła z odbytów leci.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

19-05-2023, 16:54

Mam pytanie. Czy masz rodzinę na wsi? Na przykład wujka, ciotkę, babki siostrę, kuzyna itp? Wiedz jedno. Że jeśli ich masz to pamiętaj o tym, że srają. Obojętnie jakby majętni nie byli albo coś. Srają śmierdzącym gównem. Czasem mają balasy, a czasem sraka im ciekła z odbytów leci.
Ja pierdole jakie szambo. Mariusz Wędliniarz się zesrał. Komentarz kurwa nie na temat. Tylko się nie obsraj za bardzo
bartwa

19-05-2023, 17:16

Ascetic pisze:
19-05-2023, 16:28
bartwa pisze:
19-05-2023, 16:13
Nie zauważyłem, żeby ktoś się jarał jego hajlowaniem.

W czym hajlowanie jest gorsze od tego?

Obrazek
Zasadniczo szkoda strzępić ryja, jak widzę, ale akurat z wysokiej kultury osobistej < xD odpiszę.

Biorąc pod uwagę fakt, że jednego dziadka zabili nazisci a resztę ... (to już inna historia), to właściwie widzę po ich stronie samo dobro, a sam, omawiany gest kojarzy się naszej rodzinie, jako serdeczne pozdrowienie od nacji, która Polaków i szerzej słowian, chciała przepuścić przez komin xD Odnoszę wrażenie, że te 2.000.000 Polaków* wymordowanych w trakcie IIWW podzieliłoby moją ocenę, gdyby żyli. Jak rozumiem, jest to błędne postrzeganie rzeczywistości i na luzaju powiinniśmy w ramach "wolności artystycznej" akceptować np. ... zresztą. Jak dla kogoś takie oczywiści są do dyskusji, to jak wyżej, szkoda czasu.

* Też jak wcześniej. Wczuwając się w takiego Duńczyka, to znając ten cały "pangermanizm", co tam w niego zlali, żeby ulepić jako tako logiczny, ideologiczny koncept, jestem w stanie zrozumieć wyjebkę na oburzenie. Nawet to, że się może "dobrze kojarzyć" ta wojenna historia, dziadka, babki. Tyle, że nie jestem akurat Duńczykiem. Jakoś tak wyszło. I z drugiej mańki nie kmnię jak można łapać się na bajty o "wolności słowa", której zasadniczo nie było i nie będzie. Zawsze są ramy. Zawsze były ramy. Kwestia gdzie zostały ustawione, niezależnie od tego co się komuś podoba i gdzie ktoś by je chciał widzieć.
Luz. Ja do tego podchodzę dużo mniej poważnie. Rachunki krzywd sprzed lat też już dawno pozamykałem. I to chyba tyle na ten temat zmojej strony.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-05-2023, 17:26

bartwa pisze:
19-05-2023, 17:16
Ascetic pisze:
19-05-2023, 16:28
bartwa pisze:
Nie zauważyłem, żeby ktoś się jarał jego hajlowaniem.

Obrazek
Zasadniczo szkoda strzępić ryja, jak widzę, ale akurat z wysokiej kultury osobistej < xD odpiszę.

Biorąc pod uwagę fakt, że jednego dziadka zabili nazisci a resztę ... (to już inna historia), to właściwie widzę po ich stronie samo dobro, a sam, omawiany gest kojarzy się naszej rodzinie, jako serdeczne pozdrowienie od nacji, która Polaków i szerzej słowian, chciała przepuścić przez komin xD Odnoszę wrażenie, że te 2.000.000 Polaków* wymordowanych w trakcie IIWW podzieliłoby moją ocenę, gdyby żyli. Jak rozumiem, jest to błędne postrzeganie rzeczywistości i na luzaju powiinniśmy w ramach "wolności artystycznej" akceptować np. ... zresztą. Jak dla kogoś takie oczywiści są do dyskusji, to jak wyżej, szkoda czasu.

* Też jak wcześniej. Wczuwając się w takiego Duńczyka, to znając ten cały "pangermanizm", co tam w niego zlali, żeby ulepić jako tako logiczny, ideologiczny koncept, jestem w stanie zrozumieć wyjebkę na oburzenie. Nawet to, że się może "dobrze kojarzyć" ta wojenna historia, dziadka, babki. Tyle, że nie jestem akurat Duńczykiem. Jakoś tak wyszło. I z drugiej mańki nie kmnię jak można łapać się na bajty o "wolności słowa", której zasadniczo nie było i nie będzie. Zawsze są ramy. Zawsze były ramy. Kwestia gdzie zostały ustawione, niezależnie od tego co się komuś podoba i gdzie ktoś by je chciał widzieć.
Luz. Ja do tego podchodzę dużo mniej poważnie. Rachunki krzywd sprzed lat też już dawno pozamykałem. I to chyba tyle na ten temat zmojej strony.
Luz. Przecież tego nie roztrząsam na każdym kroku, historia historią, przyszłość kluczem. Poza tym jakby prześledzić wpisy wcześniejsze, moje, wyszłoby, że germanofil. Tyle, że tutaj, i nie tylko, pojawia się, dla mnie kuriozalne rozmywanka, zbrodniczej, dla Polaka symboliki, poprzez jakieś równie dziecinne> a to "wolność słowa", a to "BM is krieg" w ustach jakby nie patrzeć Polaków. Choć akurat dwa ruskie odpady też nie omieszkały się odezwać + jeden rozkminiacz wszystkiego, być może pogubiony symetrysta.
Poro
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

19-05-2023, 18:07

^Jak tam ważności twojego "aryjskiego" paszportu szczepionkowego, mimo grzecznego wyszczepienia znowu jesteś Untermenschen.

Beka z tego ukro-polaka :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

19-05-2023, 21:34

Poloki stworzyly NSBM. O czym w ogóle jest to gadka. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

21-05-2023, 08:31

bartwa pisze:

Obrazek
Hajlowanie jest niefajne, a death metal jest fajny. Death metalu słuchać można wszędzie (np. pod kołdrą), byle na słuchawkach, a hajlować przeważnie albo nie wypada, albo jest niewygodnie (np. pod kołdrą). Fani death metalu są na ogół fajniejsi, niż fani hajlowanka... i tak dalej, trochę tych przewag death metalu by się jednak znalazło.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

21-05-2023, 09:16

Mnie osobiscie to bardziej śmieszy niż oburza , gdy stare nachlane brudasy bawią się Rzymskie saluty 😂
bartwa

21-05-2023, 11:07

WaszJudasz pisze:
21-05-2023, 08:31

Hajlowanie jest niefajne, a death metal jest fajny. Death metalu słuchać można wszędzie (np. pod kołdrą), byle na słuchawkach, a hajlować przeważnie albo nie wypada, albo jest niewygodnie (np. pod kołdrą). Fani death metalu są na ogół fajniejsi, niż fani hajlowanka... i tak dalej, trochę tych przewag death metalu by się jednak znalazło.
Dziękuję za odpowiedź. Nie jestem najlotniejszym skurwysynem, ale nawet mnie przekonały te argumenty Dorzucę jeszcze, że hajlowanie jest złe, bo prowadzi do śmierci milionów, death metal jest dobry, bo jest samą śmiercią, a nie drogą do niej prowadzącą. takie moje niedzielne folozofowanie, przepraszam, sprowokowałeś mnie WaszŻydaszu.

W ogóle bardzo mi się podoba hasło DEATH METAL JEST DOBRY. To powinno chwycić. Kurwa, jak wyeliminujemy salutowanie, to może nawet black metal uczynimy dobrym. I wtedy te gatunki rozkwitną, tak jak na to zasługują.

Bo oczywiście złote lata obu jeszcze przed nami, prawda?
Wódka i Piwo pisze:
21-05-2023, 09:16
Mnie osobiscie to bardziej śmieszy niż oburza , gdy stare nachlane brudasy bawią się Rzymskie saluty 😂
Też nie wierzę, że kogoś może NAPRAWDĘ oburzać Mardukowe hajlowanie, ale jestem człowiekiem małej wiary, więc załóżmy, że to możliwe.

Na cześć tego wiekopomnego wydarzenia wzbogaciłem sobie podpis. Jak będą mnie ciągać po sądach, to będą mieli łatwiejsze zadanie.
Bonecrusher
rasowy masterfulowicz

21-05-2023, 12:21

:D
Stay clean! 8)
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

30-06-2023, 11:33

Obrazek
1 września nowa płyta
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

30-06-2023, 11:52

Dobry news. Jak nie będzie "oooo-oooo-oooo" + zostanie utrzymana różnorodność z poprzedniczki, to może będzie dobrze i może nawet kupię. Z checia sprawdzę. To na pewno.

Okładka zajebista. Otwieracz też z hołdem dla Venom.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

30-06-2023, 15:31

Podoba mi się ten utwór.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-06-2023, 15:50

może być ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Bonecrusher
rasowy masterfulowicz

30-06-2023, 18:40

Pozytywne wrażenia mi towarzyszą przy odsłuchu nowego wałka, mnie tam wystarczy, żeby było lepiej niż na Viktorii, która mi nie podeszła szczególnie i będę zadowolony :D
Stay clean! 8)
12345
postuje jak opętany!

30-06-2023, 18:40

Dla mnie bdb utwór. Oby reszta płyty trzymała poziom tego kawałka to będzie super :)
12345
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

30-06-2023, 19:28

wariacje Marduka na temat Marduka, muzycznie kompletnie nic nowego i zaskakującego...... ale to nie jest zarzut, dla takiego Mamonia jak ja to jest atut, jak tylko będzie jewel to będzie kupowane zaraz w okolicach premiery
podoba mnie się ta łupanka
a jesienią pewnie jebutna trasa koncertowa i mam nadzieję że jakieś sztuki w cebulandzie, będzie również oglądane
Awatar użytkownika
Asia Tuchaj-Bejowicz
postuje jak opętany!

30-06-2023, 20:37

Mam ambiwalentne odczucia w stosunku do tego kawałka. Wg mnie to jest tego rodzaju kawałek który może siępodobać słuchany w domu, z płyty, ale na żywo może brzmieć jak ekipa remontowa.
ODPOWIEDZ