BELPHEGOR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: BELPHEGOR

10-12-2010, 22:25

grot pisze:
[V] pisze:
Gore_Obsessed pisze:Jest w goglach ;) ale pamiętam ten wywiad z Morbid Noizz. Hilar przeprowadzał po wydaniu "Devilry". :)
dokladnie. pamietam,ze w tym samym numerze byl interesujacy wywiad z ULVER.równiez Hilara.wiesz,tak ostatnio wertowalem te stare gazety i uswiadmilem sobie po raz kolejny ile on tych wywiadow najebal i na jakim one staly poziomie ( kompleksowe przygotowanie,swietny warsztat,dociekliwosc,interesujace pytania,humor,etc).naprawde,bez zadnego wazeliniarstwa;szacunek dla pana Marcina.
prośba - móglibyscie napisać, który to dokładnie był numer? nie czytałem, a chętnie nadrobiłbym te zaległości
jesli chodzi o ULVER to ten;

http://archiwumallegro.pl/morbid_noizz_ ... 08008.html
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Sineater
postuje jak opętany!

10-12-2010, 22:29

Lord Gorgo a.k.a. Henryk Tur http://www.myspace.com/conquerror
I też mnie strasznie zawsze ciekawiło co to była za akcja z tym Mayhem. I jak niemal wcale nie czytam nowych wywiadów tak stare Marcina Hilarowicza czy Jaszaka cały czas zdarzy mi się odświeżać. I to zarówno te mordercze jak i takie kwiatki jak np. Khold.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

10-12-2010, 22:34

[V] pisze:

dzięki dobry człowieku
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

10-12-2010, 22:37

Hahahaha zawsze byłem ciekawy jak koleś wygląda ;D Miszcz ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

10-12-2010, 22:42

Sineater pisze:Lord Gorgo a.k.a. Henryk Tur http://www.myspace.com/conquerror
I też mnie strasznie zawsze ciekawiło co to była za akcja z tym Mayhem. I jak niemal wcale nie czytam nowych wywiadów tak stare Marcina Hilarowicza czy Jaszaka cały czas zdarzy mi się odświeżać. I to zarówno te mordercze jak i takie kwiatki jak np. Khold.
a tak przy okazji - co to za akcja, ze ostatnio wszystkie profile myspace jakieś takie chujowe się zrobiły?
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
[V]

10-12-2010, 22:45

grot pisze:
[V] pisze:

dzięki dobry człowieku
polecam równiez wywiad z Thrash'em All, z okresu gdy promowali Blake album :wink: autorem jest chyba Tomasz Franczak,na okladce tego numeru jest..Rhapsody :wink:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

10-12-2010, 23:00

grot pisze:
Sineater pisze:Lord Gorgo a.k.a. Henryk Tur http://www.myspace.com/conquerror
a tak przy okazji - co to za akcja, ze ostatnio wszystkie profile myspace jakieś takie chujowe się zrobiły?
Wprowadzili nowy myspace, ogolnie chujnia, wszyscy sie buntuja a sam myspace zostal wystawiony na sprzedaz ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
DCI Hunt

11-12-2010, 07:45

Deathless King pisze:Hahahaha zawsze byłem ciekawy jak koleś wygląda ;D Miszcz ;)
Duże zło. Fajna biografia :mrgreen:
Awatar użytkownika
hcpig

11-12-2010, 08:54

[V] pisze: dokladnie. pamietam,ze w tym samym numerze byl interesujacy wywiad z ULVER.równiez Hilara.wiesz,tak ostatnio wertowalem te stare gazety i uswiadmilem sobie po raz kolejny ile on tych wywiadow najebal i na jakim one staly poziomie ( kompleksowe przygotowanie,swietny warsztat,dociekliwosc,interesujace pytania,humor,etc).naprawde,bez zadnego wazeliniarstwa;szacunek dla pana Marcina.
A teraz macie w 7G Divę zamiast Hilarowicza...
Yare Yare Daze
DCI Hunt

11-12-2010, 09:08

Hilarowicz przekozak. Nawet jak robił wywiady z kapelami, które kompletnie mnie interesowały to czytałem z przyjemnością. Czasem nawet zdarzało mi się sprawdzić co grają.
[V]

11-12-2010, 22:07

hcpig pisze:
[V] pisze: dokladnie. pamietam,ze w tym samym numerze byl interesujacy wywiad z ULVER.równiez Hilara.wiesz,tak ostatnio wertowalem te stare gazety i uswiadmilem sobie po raz kolejny ile on tych wywiadow najebal i na jakim one staly poziomie ( kompleksowe przygotowanie,swietny warsztat,dociekliwosc,interesujace pytania,humor,etc).naprawde,bez zadnego wazeliniarstwa;szacunek dla pana Marcina.
A teraz macie w 7G Divę zamiast Hilarowicza...
Et tu Brute contra me ?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

13-12-2010, 04:06

Właśnie słucham co prezentuje Lord Gorgo. Jest to coś nietuzinkowego (utwór "Will you die?"). Zaraz wracam do debiutu TOXIC HOLOCAUST.

Co do świetnych wywiadów Hilara pamiętam jeszcze rozmowę z ASPHYX z 2000 roku, zamieszoną w Morbid Noizz po premierze "On the wings of Inferno".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
hcpig

13-12-2010, 15:35

[V] pisze:Et tu Brute contra me?
A nazywasz się Diva? :wink:
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

05-10-2011, 23:09

małe podsumowanie

"The Last Supper" - głęboki growl i rozpoznawalne już tylko dla nich chóry, gitary i solówki + odrobina klawiszy, black/deathowa młóca, urywa łeb - 5/6
"Blutsabbath" - czysta wścieklizna i jazda na całego, wściekłe, opętane wokale które przywodzą na myśl Impaled Nazarene. bardzo skandynawskie granie, mniej death metalu, więcej czerni wysokiej próby - 5/6
"Necrodaemon Terrorsathan" - na tym albumie Belphegor pokazał klasę. to już nie przelewki, zespół katuje bezlitośnie black/death metalem, brzmienie dopracowane, intensywność równie poważna. pierwszy album na którym zabrzmieli w ten sposób. wciąż przebija się skandynawski mrok z dwójki, jest to już jednakże nowa, wyższa jakość - 5/6
"Lucifer Incestus" - kontynuacja poprzedniczki, więcej przestrzeni i ciekawych zwolnień, które i tak są niczym przy tym huraganie morderczej sekcji. zespół porzuca mroźne lasy i udaje się w krainę piekielnych czeluści death metalu. przy takiej prędkości i intensywności można odnieść wrażenie że to maszyna nabija rytm. - 5/6
"Goatreich - Fleshcult" - tutaj zajęli się dopieszczaniem małych elementów. płyta prędkościowo nie dorównuje poprzedniczce, generalnie zabrzmieli jak mieszanka szwedzkiego i amerykańskiego death. - 4+/6
"Pestapokalypse VI" - i co tu można rzec. dalej ich bawi zajadanie się pikanteriami spod znaku behemoth i nile. duża przebojowość, mimo to nie jest to już taka sama bateria jak w przypadku "Lucifer Incestus". mienknom. - 4+/6
"Bondage Goat Zombie"- dalszy ciąg - 4+/6
"Walpurgis Rites - Hexenwahn" - ciągu dalszego ciąg dalszy, najmniej mnie ten album wciągnął - 4/6
"Blood Magick Necromance" - sporo zwolnień, melodii, dziur na tlen, mało blastów, Belphegor szuka drugiego dna w black/death metalu który rżnie od 20 lat - 4+/6
Maria Konopnicka

05-10-2011, 23:26

strasznie wysokie te oceny
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

05-10-2011, 23:36

Wiem, "Lucifer Incestus" spokojnie się łapie na 6/6, z tym że u mnie ta nota leci tylko przy albumach historycznie przełomowych, dlatego tak skromnie.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

05-10-2011, 23:52

Coś jak ICS Votrex ? Rozumiem.
Maria Konopnicka pisze:strasznie wysokie te oceny
Jak na przeciętny, no w porywach niezły zespół zdecydowanie. ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

05-10-2011, 23:55

ogólnie to...

Obrazek
Ostatnio zmieniony 06-10-2011, 10:11 przez Alsvartr, łącznie zmieniany 1 raz.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Skaut

05-10-2011, 23:59

Wolfkhan pisze:
Maria Konopnicka pisze:strasznie wysokie te oceny
Wiem, "Lucifer Incestus" spokojnie się łapie na 6/6, z tymże u mnie ta nota leci tylko przy albumach historycznie przełomowych, dlatego tak skromnie.
W sumie to aż się boję zapytać, które to albumy są tymi "historycznie przełomowymi"...
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

Re:

06-10-2011, 00:03

Alez to bardzo dobre pytanie - z przyjemnoscia poczytam. :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
ODPOWIEDZ