LUX OCCULTA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: LUX OCCULTA

24-06-2011, 20:27

jak uważasz, że Filosofem to płyta podobna do ostatniego LIK, to ja nie mam więcej pytań.
możesz to tylko napisać pełnym zdaniem, abym mógł to elegancko do Złotych War wkleić?
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

24-06-2011, 20:28

Drone, dawno na urlopie ostatnio byłeś :D?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

25-06-2011, 00:50

Maleficio pisze:podziwiam was, za poświęcenie:) Następnie możecie sobie odświeżyć dyskografie Cradle of Filth i Bal Sagoth:)
A tam poświęcenie. Przyjemnie się tego słucha. Dobrze jest czasem wyjechać na wieś. CoF do Midiam daje radę choć oczywiście najlepszy jest debiut. Bal Sagoth - robiłem kika podejść ale nie, dziękuje.
Drone pisze:Z perspektywy czasu broni się ARMAGEDON (odsadzając resztę o lata świetlne), BETRAYER, IMPERATOR, wczesne PANDEMONIUM, TENEBRIS i... i nie wiem, co jeszcze, chyba niewiele.

Sporo można wymienić no ale wszystko kwestia gustu.
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

25-06-2011, 08:22

Drone pisze:
Ihasan pisze:
Drone pisze:Czy ja w każdym temacie podkreślam, jaki to chujowy jest polski metal?
ale nie odpowiadaj pytaniem na pytanie :)
bo ja nie rozumie tej nagonki na polski metal.
Stare rzeczy be! "Vader chujowy, Behe się sprzedał, LO cepelia etc." to co jest wartościowe i czemu nie chcesz na ten temat rozmawiać?
Kto napisał, że stare rzeczy "be"? Przecież nie ja. Pierwsze wydawnictwa VADER były ok. Na pewno "Morbid Reich", debiut i "Sothis". Potem następne dwie były w miarę. BEHEMOTH mnie nie interesuje, chorągiewki.

Z perspektywy czasu broni się ARMAGEDON (odsadzając resztę o lata świetlne), BETRAYER, IMPERATOR, wczesne PANDEMONIUM, TENEBRIS i... i nie wiem, co jeszcze, chyba niewiele.
Dead Infection, Damnable, Ahret Dev - jedni to zresztą klasyka, drudzy i trzeci mieli sporego pecha że się nie przebili do światowej ekstraklasy
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

25-06-2011, 16:31

Jak już tak pierdolicie, to odświeżyłem sobie dwie ostatnie płyty. "The Mother and the Enemy" odrzuciło mnie jeszcze bardziej i już wiem, że nigdy więcej nie będę próbował tego słuchać. Jakoś nie daję się nabrać na tą plastikową oryginalność. A co do "My Guardian Anger", to chyba jednak ząb czasu ruszył tą płytę nieco bardziej niż mi się wydawało. Na pewno macie trochę racji w tym, że jest tu obecna cepelia, ale jednak posłuchałem tej płyty z przyjemnością. Lubię ją, co ja poradzę. Bez ciar, ale może być.
A stwierdzenie, że to kwintesencja tego co najgorsze w polskim metalu lat 90-ych to lekka przesada jest. Jednak wolę Lux Occulta niż jakieś, kurwa, Thy DIsease, nie wiem, czy podobny syf...
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
hcpig

25-06-2011, 16:39

Chodziło o to co najgorsze w metalu drugiej połowy lat 90' a nie polskim metalu, ten jest zdolny do rzeczy jeszcze gorszych, a we wspomnianym THY DISEASE było przynajmniej więcej mięcha w gitarach :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
maciek z klanu

26-06-2011, 22:35

twoja_stara_trotzky pisze:aha, zapomniałem - nie lubię Lux Occulta, ale 3 i 4 ich płyta to arcydzieła w porównaniu do ostatniego LIK.
Tak z ciekawosci, bo nie sledze forum super dokladnie, co teraz sadzisz o nagraniach Hefeystos? Bo porownania LO do Hefeystos sa bardzo na miejscu tyle ze zwycieza w moim odczuciu LO.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

26-06-2011, 22:39

megawat pisze:Jednak wolę Lux Occulta niż jakieś, kurwa, Thy DIsease, nie wiem, czy podobny syf...
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
shitfun
weteran forumowych bitew

26-06-2011, 22:42

+1
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

26-06-2011, 22:43

maciek z klanu pisze:tak z ciekawosci, bo nei sledze forum super dokladnie co teraz sadzisz o nagraniach hefeystos? bo porwnania LO do hefeystos sa bardzo na miejscu tyle ze zwycieza w moim odczuciu LO.
Nie no, Hefeystos jednak lepszy. Jak nie wierzysz to zapraszam do ankiety ;)

megawat pisze:Jednak wolę Lux Occulta niż jakieś, kurwa, Thy DIsease, nie wiem, czy podobny syf...
Oczywista oczywistość
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

26-06-2011, 23:16

maciek z klanu pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:aha, zapomniałem - nie lubię Lux Occulta, ale 3 i 4 ich płyta to arcydzieła w porównaniu do ostatniego LIK.
tak z ciekawosci, bo nei sledze forum super dokladnie co teraz sadzisz o nagraniach hefeystos? bo porwnania LO do hefeystos sa bardzo na miejscu tyle ze zwycieza w moim odczuciu LO.
oczywiście LO lepsze od Hefeystos... to znaczy tak...

3 i 4 LO > 2 Hefeystos >>>>>>>>>>>>>>>>>> reszta LO i Hefeystos równo.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

27-06-2011, 10:39

Drone pisze:Wszystkie przed Casio-okresem plus BELUS.
zmień tabletki proszę... Jesli Ty porównujesz jakąkolwiek płytę Burzum do LIK to nie jest dobrze...
Awatar użytkownika
Lykantrop

27-06-2011, 10:55

No "Fallen" jest zdecydowanie gorsze od ostatniego LIK, więc po części doktór ma rację :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
hcpig

27-06-2011, 11:20

empir pisze:
Oczywista oczywistość
A to jest jakaś poważna różnica jakościowa między 3 pierwszymi LO a taką dwójką TD? Zwłaszcza na korzyść tych pierwszych?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

27-06-2011, 11:23

Co kto lubi. Dla mnie tak
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-06-2011, 12:16

Także wolę LO niż TD. Okultyści (ich muzyka) przynajmniej wzbudza we mnie jakieś emocje.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Lykantrop

27-06-2011, 12:18

Panie, emocje to wzbudzał Chopin, Reymont, Kochanowski czy Mickiewicz. A Pan zwyczajnie dygać przy metalo polo lubi :-)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

27-06-2011, 12:22

No, Leper i Kaczor też wzbudzali emocje ;)
Lepsze metalo-polo niż disco-polo. A ostatnia płyta LO już z polo nie ma nic wspólnego.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-06-2011, 12:23

Wszystkich, których wymieniłeś lubię i cenię (zwłaszcza Chopina i Mickiewicza) i wielce wzbudzają moje emocje. Podobnie LO (oprócz jedynki). Czy to metalo polo? Nie powiedziałbym, ale to może kwestia zaszłosci genetyczno-kulturowych. Wszak niemal ziemianinem jestem. :-)
empir pisze:No, Leper i Kaczor też wzbudzali emocje ;)
Lepsze metalo-polo niż disco-polo. A ostatnia płyta LO już z polo nie ma nic wspólnego.
Właśnie. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Lykantrop

27-06-2011, 12:39

empir pisze:No, Leper i Kaczor też wzbudzali emocje ;)
Oczywiste, że nie. O 4ce już wcześniej napisałem, że to na polskie realia precedens. Reszta kompletnie się zdezaktualizowała, chociaż do 1ki mam ogromny sentyment i jak flaszka się opróżnia to nawet włączę w doborowym towarzystwie. Reszty już nie trawię, chociaż kiedyś za Dionizjami szalałem.
ODPOWIEDZ