LUX OCCULTA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: LUX OCCULTA
jak uważasz, że Filosofem to płyta podobna do ostatniego LIK, to ja nie mam więcej pytań.
możesz to tylko napisać pełnym zdaniem, abym mógł to elegancko do Złotych War wkleić?
możesz to tylko napisać pełnym zdaniem, abym mógł to elegancko do Złotych War wkleić?
- Morph
- Kontakt:
Drone, dawno na urlopie ostatnio byłeś :D?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- empir
- zahartowany metalizator
A tam poświęcenie. Przyjemnie się tego słucha. Dobrze jest czasem wyjechać na wieś. CoF do Midiam daje radę choć oczywiście najlepszy jest debiut. Bal Sagoth - robiłem kika podejść ale nie, dziękuje.Maleficio pisze:podziwiam was, za poświęcenie:) Następnie możecie sobie odświeżyć dyskografie Cradle of Filth i Bal Sagoth:)
Drone pisze:Z perspektywy czasu broni się ARMAGEDON (odsadzając resztę o lata świetlne), BETRAYER, IMPERATOR, wczesne PANDEMONIUM, TENEBRIS i... i nie wiem, co jeszcze, chyba niewiele.
Sporo można wymienić no ale wszystko kwestia gustu.
- evildead
- weteran forumowych bitew
Dead Infection, Damnable, Ahret Dev - jedni to zresztą klasyka, drudzy i trzeci mieli sporego pecha że się nie przebili do światowej ekstraklasyDrone pisze:Kto napisał, że stare rzeczy "be"? Przecież nie ja. Pierwsze wydawnictwa VADER były ok. Na pewno "Morbid Reich", debiut i "Sothis". Potem następne dwie były w miarę. BEHEMOTH mnie nie interesuje, chorągiewki.Ihasan pisze:ale nie odpowiadaj pytaniem na pytanie :)Drone pisze:Czy ja w każdym temacie podkreślam, jaki to chujowy jest polski metal?
bo ja nie rozumie tej nagonki na polski metal.
Stare rzeczy be! "Vader chujowy, Behe się sprzedał, LO cepelia etc." to co jest wartościowe i czemu nie chcesz na ten temat rozmawiać?
Z perspektywy czasu broni się ARMAGEDON (odsadzając resztę o lata świetlne), BETRAYER, IMPERATOR, wczesne PANDEMONIUM, TENEBRIS i... i nie wiem, co jeszcze, chyba niewiele.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- megawat
Jak już tak pierdolicie, to odświeżyłem sobie dwie ostatnie płyty. "The Mother and the Enemy" odrzuciło mnie jeszcze bardziej i już wiem, że nigdy więcej nie będę próbował tego słuchać. Jakoś nie daję się nabrać na tą plastikową oryginalność. A co do "My Guardian Anger", to chyba jednak ząb czasu ruszył tą płytę nieco bardziej niż mi się wydawało. Na pewno macie trochę racji w tym, że jest tu obecna cepelia, ale jednak posłuchałem tej płyty z przyjemnością. Lubię ją, co ja poradzę. Bez ciar, ale może być.
A stwierdzenie, że to kwintesencja tego co najgorsze w polskim metalu lat 90-ych to lekka przesada jest. Jednak wolę Lux Occulta niż jakieś, kurwa, Thy DIsease, nie wiem, czy podobny syf...
A stwierdzenie, że to kwintesencja tego co najgorsze w polskim metalu lat 90-ych to lekka przesada jest. Jednak wolę Lux Occulta niż jakieś, kurwa, Thy DIsease, nie wiem, czy podobny syf...
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- hcpig
Chodziło o to co najgorsze w metalu drugiej połowy lat 90' a nie polskim metalu, ten jest zdolny do rzeczy jeszcze gorszych, a we wspomnianym THY DISEASE było przynajmniej więcej mięcha w gitarach :)
Yare Yare Daze
- maciek z klanu
Tak z ciekawosci, bo nie sledze forum super dokladnie, co teraz sadzisz o nagraniach Hefeystos? Bo porownania LO do Hefeystos sa bardzo na miejscu tyle ze zwycieza w moim odczuciu LO.twoja_stara_trotzky pisze:aha, zapomniałem - nie lubię Lux Occulta, ale 3 i 4 ich płyta to arcydzieła w porównaniu do ostatniego LIK.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Deathless King
megawat pisze:Jednak wolę Lux Occulta niż jakieś, kurwa, Thy DIsease, nie wiem, czy podobny syf...
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
-
+1
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- empir
Nie no, Hefeystos jednak lepszy. Jak nie wierzysz to zapraszam do ankiety ;)maciek z klanu pisze:tak z ciekawosci, bo nei sledze forum super dokladnie co teraz sadzisz o nagraniach hefeystos? bo porwnania LO do hefeystos sa bardzo na miejscu tyle ze zwycieza w moim odczuciu LO.
Oczywista oczywistośćmegawat pisze:Jednak wolę Lux Occulta niż jakieś, kurwa, Thy DIsease, nie wiem, czy podobny syf...
- twoja_stara_trotzky
oczywiście LO lepsze od Hefeystos... to znaczy tak...maciek z klanu pisze:tak z ciekawosci, bo nei sledze forum super dokladnie co teraz sadzisz o nagraniach hefeystos? bo porwnania LO do hefeystos sa bardzo na miejscu tyle ze zwycieza w moim odczuciu LO.twoja_stara_trotzky pisze:aha, zapomniałem - nie lubię Lux Occulta, ale 3 i 4 ich płyta to arcydzieła w porównaniu do ostatniego LIK.
3 i 4 LO > 2 Hefeystos >>>>>>>>>>>>>>>>>> reszta LO i Hefeystos równo.
- Realista
zmień tabletki proszę... Jesli Ty porównujesz jakąkolwiek płytę Burzum do LIK to nie jest dobrze...Drone pisze:Wszystkie przed Casio-okresem plus BELUS.
- Lykantrop
No "Fallen" jest zdecydowanie gorsze od ostatniego LIK, więc po części doktór ma rację :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- hcpig
A to jest jakaś poważna różnica jakościowa między 3 pierwszymi LO a taką dwójką TD? Zwłaszcza na korzyść tych pierwszych?empir pisze:Oczywista oczywistośćmegawat pisze:Jednak wolę Lux Occulta niż jakieś, kurwa, Thy DIsease, nie wiem, czy podobny syf...
Yare Yare Daze
- empir
Co kto lubi. Dla mnie tak
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Także wolę LO niż TD. Okultyści (ich muzyka) przynajmniej wzbudza we mnie jakieś emocje.
all the monsters will break your heart
- Lykantrop
Panie, emocje to wzbudzał Chopin, Reymont, Kochanowski czy Mickiewicz. A Pan zwyczajnie dygać przy metalo polo lubi :-)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- empir
No, Leper i Kaczor też wzbudzali emocje ;)
Lepsze metalo-polo niż disco-polo. A ostatnia płyta LO już z polo nie ma nic wspólnego.
Lepsze metalo-polo niż disco-polo. A ostatnia płyta LO już z polo nie ma nic wspólnego.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wszystkich, których wymieniłeś lubię i cenię (zwłaszcza Chopina i Mickiewicza) i wielce wzbudzają moje emocje. Podobnie LO (oprócz jedynki). Czy to metalo polo? Nie powiedziałbym, ale to może kwestia zaszłosci genetyczno-kulturowych. Wszak niemal ziemianinem jestem. :-)
Właśnie. :-)empir pisze:No, Leper i Kaczor też wzbudzali emocje ;)
all the monsters will break your heart
- Lykantrop
Oczywiste, że nie. O 4ce już wcześniej napisałem, że to na polskie realia precedens. Reszta kompletnie się zdezaktualizowała, chociaż do 1ki mam ogromny sentyment i jak flaszka się opróżnia to nawet włączę w doborowym towarzystwie. Reszty już nie trawię, chociaż kiedyś za Dionizjami szalałem.empir pisze:No, Leper i Kaczor też wzbudzali emocje ;)