EAGLES OF DEATH METAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: EAGLES OF DEATH METAL
Ani to słabe ani genialne, do piwa czy na jakiejś imprezie by mi nie zawadziło. Potraktować tego projektu serio IMO nie sposób, ale tragedii nie ma.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Sprecyzuję, że pisałem o zamieszczonym tu teledysku. Więcej nie znam.Gore_Obsessed pisze:Zgadzam się, raczej fatalne.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Ja ich płyty zapuszczam w aucie. W chacie na spokojnie to jakoś nie za bardzo wchodzi ich granie.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Pamietam, ze kiedys jakies pismo probowalo to promowac, a ja do dzis nie mam pojecia jak graja i nie planuje tego stanu rzeczy zmienic. Pytanie tylko, dlaczego temat jest w dziale metalowym, skoro rzekomo nie ma to z metalem nic wspolnego poza nazwa?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
bo jestes metalowcem i nie kumasz mesydżu, skusiłeś
this is a land of wolves now
- ryszard
- postuje jak opętany!
Obok Turbonegro, mój ulubiony zespół (zresztą, obie ekipy się wzajemnie bardzo cenią).
Klasa sama w sobie, brak słabych numerów i masa śmiechu - nie czaisz EODM, nie czaisz rock n rolla - simple as that.
W tym roku wyszła solowa płyta Hughesa - bardzo wporzo, ale jednak nie to samo co w kolaboracji ze swoim kumplem z dzieciństwa.
Klasa sama w sobie, brak słabych numerów i masa śmiechu - nie czaisz EODM, nie czaisz rock n rolla - simple as that.
W tym roku wyszła solowa płyta Hughesa - bardzo wporzo, ale jednak nie to samo co w kolaboracji ze swoim kumplem z dzieciństwa.
That's what she said !
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Ide posluchac Foo Fighters w ramach zadoscuczynienia :(Riven pisze:bo jestes metalowcem i nie kumasz mesydżu, skusiłeś
-
TheDude pisze:Ja ich płyty zapuszczam w aucie.
Baton pisze:na jakiejś imprezie by mi nie zawadziło.
Sedno sprawy. :-)ryszard pisze:brak słabych numerów i masa śmiechu.
- ryszard
- postuje jak opętany!
Generalnie to założyciel tematu popełnił błąd w doborze teledysku/numeru, który miałby przekonać bandę chuja do tej kapeli.
Trzeba zacząć od czegoś takiego:
aby móc z czasem docenić geniusz, bezapelacyjnie, najlepszego teledysku tej grupy:
Trzeba zacząć od czegoś takiego:
aby móc z czasem docenić geniusz, bezapelacyjnie, najlepszego teledysku tej grupy:
That's what she said !
- hcpig
Najlepszy to jest do 'I want you...' ale miło i tak że się jeden kumaty znalazł :)
Yare Yare Daze
Genialny to był Kyuss, QOTSA jest tylko bardzo dobry :)SCREAMBLOODYGORE pisze: genialnym QOTSA na czele
-
Niesamowicie mnie wkurwiają takie z dupy wyjęte uogólnienia.ryszard pisze:Klasa sama w sobie, brak słabych numerów i masa śmiechu - nie czaisz EODM, nie czaisz rock n rolla - simple as that.
- ryszard
- postuje jak opętany!
A co tu się więcej rozpisywać? Kto ma zrozumieć, ten zrozumie.
Mamy projekt, w którego skład wchodzi legenda sceny alternatywnej/rockowej i jego kumpel z czasów szkolnych, którzy zapraszają do wspólnej zabawy (bo tak ten projekt trzeba traktować - wentyl rock n rollowej rozrywki) niezliczone grono równie zacnych osobowości świata muzycznego (polecam zapoznanie się z całą listą zaangażowanych w ten projekt muzyków).
Muzycznie mamy tutaj przekrój przez wszystkie najbardziej prymitywne i zarazem rozrywkowe formy rock n rolla, począwszy od lat 60, aż do 90. Lirycznie jest podobnie - no sorry, ale jak ktoś nie łapie zajebistości takiego "(I Used to Couldn't Dance) Tight Pants", to nic nie poradzę. Humor mocno zbliżony do tego, który prezentuje Turbonegro, z tą różnicą, że (jak wypowiadał się sam Hughes) on tworzy produkt (muzyka+image+liryki) przyjazny dla słuchacza z nadzieją, że ten go zaprosi do swojego świata i dopiero wtedy zrobi kuku - Turbonegro jest zaś, w pewien sposób, przerażające, z punktu widzenia przeciętnego zjadacza chleba.
Nie wspomnę o tym, jak wyjebanym kolesiem jest sam Hughes - kolo, który przeszedł niesamowitą transformację z otyłego nieudacznika, do jednej z najbardziej wyluzowanych gwiazd rocka. No, i obecnie rucha sobie taką Tuesday Cross, więc tym większy szacun.
Mamy projekt, w którego skład wchodzi legenda sceny alternatywnej/rockowej i jego kumpel z czasów szkolnych, którzy zapraszają do wspólnej zabawy (bo tak ten projekt trzeba traktować - wentyl rock n rollowej rozrywki) niezliczone grono równie zacnych osobowości świata muzycznego (polecam zapoznanie się z całą listą zaangażowanych w ten projekt muzyków).
Muzycznie mamy tutaj przekrój przez wszystkie najbardziej prymitywne i zarazem rozrywkowe formy rock n rolla, począwszy od lat 60, aż do 90. Lirycznie jest podobnie - no sorry, ale jak ktoś nie łapie zajebistości takiego "(I Used to Couldn't Dance) Tight Pants", to nic nie poradzę. Humor mocno zbliżony do tego, który prezentuje Turbonegro, z tą różnicą, że (jak wypowiadał się sam Hughes) on tworzy produkt (muzyka+image+liryki) przyjazny dla słuchacza z nadzieją, że ten go zaprosi do swojego świata i dopiero wtedy zrobi kuku - Turbonegro jest zaś, w pewien sposób, przerażające, z punktu widzenia przeciętnego zjadacza chleba.
Nie wspomnę o tym, jak wyjebanym kolesiem jest sam Hughes - kolo, który przeszedł niesamowitą transformację z otyłego nieudacznika, do jednej z najbardziej wyluzowanych gwiazd rocka. No, i obecnie rucha sobie taką Tuesday Cross, więc tym większy szacun.
That's what she said !
- Zenek
-
Czemu, kolejny dobry zespół do alkoholokaustu, acz jednak klasę niżej od EODM.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
-
Nie znaju. Rzuć jakimś dobrym tytułem to obczaję co i jak.Zenek pisze:Electric Six pewnie też ne lubita, co lamusy? ;]
- Zenek
http://www.youtube.com/watch?v=8HrfjaLDGzM
http://www.youtube.com/watch?v=2a4gyJsY0mc
http://www.youtube.com/watch?v=RXQCrOEx1-g
numery mają często z różnej paki, rządzą ;] senor smoke to chyba moja ulubiona ich płyta, Gay bar nigdy nie słyszałeś? :)
http://www.youtube.com/watch?v=2a4gyJsY0mc
http://www.youtube.com/watch?v=RXQCrOEx1-g
numery mają często z różnej paki, rządzą ;] senor smoke to chyba moja ulubiona ich płyta, Gay bar nigdy nie słyszałeś? :)

-
Zapowiada się niezła zabawa... klip z żarówą w gaciach rządzi!
- Xapapote
w ogóle nie znam tej kapeli. kojarzy mi się tylko z wąsami. dobre to? warto ściągnąć?
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..