Coś jest na rzeczy, bo pojawiło się w ostatnim roku płyt, które w sposob nieoczywisty łączą 3-4 gatunki (niekoniecznie same metalowe) przy zaznaczeniu w partiach gitarowych wiodącego rdzenia. Jednakże ten rdzeń jest ukryty za całą masa smaczków. Może nawet powstaje nowy gatunek.Harlequin pisze: ↑20-11-2022, 16:23Cd zanabyte. Własnie leci drgieokrążeniei jeste pod sporym wrażeniem. Przecierają jakieś szlaki, fajnie ekperymentują, mają coś do powiedzenia. W sumie to z death metalem ma to tyle wspólnego vox i kilka riffów. Nie zmienia to fakt, że jest to dalece niebanalne. W tym roku to i Astral Tomb rozdało w kwestii deathmetalowego eksperymentowania. Brawo.
No i z tym tendem to mozesz mieć racje ozob.
CRYPTAE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: CRYPTAE
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- ozob
- zahartowany metalizator
Moze oszalalem, ale są tu fragmentu gdzie pobrzmiewa Slipknot.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Też trochę postnumetalowych i młodzieżowych skojarzeń miałem, co w sumie nie dziwi, bo czy ktoś tego chce czy nie, to zespoły z tego nurtu odcisnęły swoje piętno na ciężkiej muzyce. Zawsze to ciekawsze niż szesnastoletni oldskullowcy.
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Warto dodać jeszcze, że perkusista udziela się także w Plague Organ oraz Dead Neanderthals - obie te rzeczy też są nieźle zakręcone.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town