zgadnij
SOULFLY vs SLIPKNOT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nagrobek
- zahartowany metalizator
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SOULFLY vs SLIPKNOT
Zauważyłem ostatnio na ulicy kogoś w koszulce KoRn. Nieczęsty widok ostatnio. Pomyślałem "ale dziaders" xD
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Co trzeba nosić by nie być dziadersem? Ac/Dc z H&M?
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Bloodcult
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
proszę o nieużywanie lewackiej nowomowy, miej rozum i godność człowieka. KORN zawsze bardzo lubiłem.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Bloodcult
Słuszna uwaga 
Niemniej koszulka KoRn wygląda dziś tak zupełnie jak z innej epoki i to niestety w złym tego słowa znaczeniu.

Niemniej koszulka KoRn wygląda dziś tak zupełnie jak z innej epoki i to niestety w złym tego słowa znaczeniu.
- hcpig
Nie przeszkadza to jednak pewnej grupie metalowców nazywać zespół sprzed ćwierć wieku nowomodnym gównem.
Yare Yare Daze
- maciek z klanu
Slipknot za Iowa, choć całościowo lepszy soulfly. Głos na iowa
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- uglak
Soulfly, ale tylko dlatego, że Max grał w Sepulturze. Ciężko znaleźć jakieś inne plusy wyżej wymienionych zespołów. Obydwa kojarzę głównie z tego, że słuchała tego siostra i jej ówczesny facet. A bardziej współcześnie z tego, że na BA z Soulfly trzeba było się szybko ewakuować, bo to co wyczyniał ten ćpun wołało o pomstę do nieba.
Guilty of being right
- Bloodcult
Lepiej jest z Sepulturą gdzie Derrick czasem wciąż nazywany jest "nowym" choć jest w zespole ponad 20 lat przy czym o dekadę dłużej od Maxa

-
Czas okrutnie obszedł się z tymi zespołami (Korn, soulfly, slipknot). Podobny los spotka zapewnie większość tego co kiedyś nazywało się groove metalem. Debiut Machine head i vulgar display of power powinny się jeszcze bronić ale do śmietnika historii już niedaleko hehe.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- maciek z klanu
Raczej nikt na te zespoły nie mówił,,groove metal,,
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ozob
- zahartowany metalizator
Starsi z ciekawości, a młodsi, bo nie było wokalu jak w DM.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- hcpig
Dużo hordów posłałem do lamusa ale akurat jak słucham '(sic)', 'Eyeless', Disasterpiece' albo 'People=Shit' to wali taką energią i świeżością, że równie dobrze mogłyby zostać wydane w 2021 i ostro namieszać w chartsach, już nie mówiąc o tym że mało która kapela brutal dm ma takiego kopa.
Yare Yare Daze
- Believer
Wyjebane w oba te zespoły, robiłem kilka podejść do zachwalanej tutaj "Iowa", poza people=shit wieje chujem.
-
Miałem na myśli pantere i machine head.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Dla mnie to się zesrało dawno temu. W ogóle słucham coraz więcej klasycznego metalu i wiele tych płyt brzmi zajebiscie nawet po tylu latach.. Druga połowa lat 90 tych to był jednak w dużej mierze rak.. Chociaż pamiętam jakie wrażenie zrobiła na mnie Roots np. To jest chyba jedyna płyta z tego nurtu którą jeszcze długo będę wysoko cenił..hcpig pisze: ↑04-09-2021, 09:30Dużo hordów posłałem do lamusa ale akurat jak słucham '(sic)', 'Eyeless', Disasterpiece' albo 'People=Shit' to wali taką energią i świeżością, że równie dobrze mogłyby zostać wydane w 2021 i ostro namieszać w chartsach, już nie mówiąc o tym że mało która kapela brutal dm ma takiego kopa.
- hcpig
Każda era ma swój syf ale akurat lata 90 to wystrzał kreaktywności i kopalnia genialnej muzy. Lepsza niż lata 2006-21. Jak piszesz o klasycznym metalu to mi zaraz stają w głowie jakieś wyjce hejvi albo kastrowany wariant thrashu - to też jest kiła, cepelia i tandenta jakiej pełno w muzyce lat '80.
Yare Yare Daze
- mad
Mimo wszystko Soulfly - coś tam z pierwszych płyt byłbym w stanie sobie przypomnieć. Uważam, że najlepszy utwór Soulfly to utwór nr 9 z płyty "3". Arcydzieło kompletne, nigdy potem nie zbliżyli się do tego poziomu.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Oba zespoły do śmieci. Po co rozważać, które gówno mniej śmierdzi.