HOLOCAUST - The Nightcomers [1981]

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: HOLOCAUST - The Nightcomers [1981]

06-02-2013, 14:16

W Diamond Head jakoś zawsze mi brakowało tego pazura, który jest w Holocaust, Satan czy Angel Witch. No i kto tutaj obśmiewał takie kapele? Chyba tylko młodzież, która twierdzi, że Megadeth jest z NWOBHM :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
[V]

06-02-2013, 14:28

Maria Konopnicka pisze:proponuję także zapoznać się z Saxon (sądzę, że zespół znany wszystkim bardziej z nazwy niż muzyki), a przede wszystkim z Diamond Head :)
A jest ktoś kto tego nie zna?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Maria Konopnicka

06-02-2013, 14:58

Lykantrop pisze:W Diamond Head jakoś zawsze mi brakowało tego pazura, który jest w Holocaust,
Diamond Head to jedna z głównych inspiracji Metallica - tak więc mi się skojarzyło.
Maria Konopnicka

06-02-2013, 15:03

Lykantrop pisze: No i kto tutaj obśmiewał takie kapele? Chyba tylko młodzież, która twierdzi, że Megadeth jest z NWOBHM :)
98 proc. forum - 5-6 lat temu jak jeszcze pisywała tu Evil_Woman polewało z NWOBHM :) Poza mną tylko ona wielbiła kapele z tego nurtu. No i Trotzkiemu trzeba przyznać, że niektóre kapele cenił (choćby Holocaust, o którym założył temat). Nie było Cię na forum jak Brzachwo pisał, że te kapele to straszne gówno i że był skazany na to by ich słuchać, bo w latach 80-tych po prostu nie było nic innego ? :)
[V]

06-02-2013, 15:07

wygrzebałem temat z czeluści i się zlecieli eksperci NWOBHM jak muchy do gówna ,choć wcześniej wpisały się tu trzy osoby na krzyż,podobnie jak w temacie o MANILLA ROAD;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Maria Konopnicka

06-02-2013, 15:11

[V] pisze:
Maria Konopnicka pisze:proponuję także zapoznać się z Saxon (sądzę, że zespół znany wszystkim bardziej z nazwy niż muzyki), a przede wszystkim z Diamond Head :)
A jest ktoś kto tego nie zna?
Nic na to nie wskazuje. :) Wierzysz, że ludzie z tego forum znają i słuchają Diamond Head? No proszę...NWOBHM powszechnie to kojarzony jest z Iron Maiden - a Diamond Head czy Holocaust to co najwyżej z coverów Metallica. :)
Maria Konopnicka

06-02-2013, 15:12

[V] pisze:wygrzebałem temat z czeluści i się zlecieli eksperci NWOBHM jak muchy do gówna ,choć wcześniej wpisały się tu trzy osoby na krzyż,podobnie jak w temacie o MANILLA ROAD;)
Wcześniej o NWOBHM i starym heavy z lat 80-tych to pisałem tu głównie ja - ku rozbawieniu gawiedzi, zakładającej w tym czasie tematy o PRODIGY. :)
[V]

06-02-2013, 15:15

Pamiętam jak pisałeś o TYGERS OF PAN TANG czy ANGEL WITCH. To trzeba ci oddać, ale w temacie o HOLOCAUST czy MANILLA ROAD się nie udzielałeś. ;)
Awatar użytkownika
Drone

06-02-2013, 15:16

Jak pisałem o SATAN czy BLITZKRIEG, to też były śmichy-chichy. Zresztą Brzachwo w pewnym momencie nie miał już nic mądrego do powiedzenia - nastały bowiem na forum czasy ludzi obytych, światowych, wszechstronnych, no i musiał odejść :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Maria Konopnicka

06-02-2013, 15:18

Dodam do tematu, że późniejsze płyty HOLOCAUST też są warte uwagi, ich muzyka zyskała bardziej progresywny charakter ale zdecydowanie warto posłuchać. Drugi album "No Man's Land" jest świetny - nie wiem nawet czy nie podoba mi się jeszcze bardziej niż debiut.
[V]

06-02-2013, 15:28

Drone pisze:Zresztą Brzachwo w pewnym momencie nie miał już nic mądrego do powiedzenia - nastały bowiem na forum czasy ludzi obytych, światowych, wszechstronnych, no i musiał odejść :)
Doceniam Twoje poczucie humoru. ;0 Brzachwo jest jedynym userem bez którego (przynajmniej dla mnie) to forum jest trochę inne i mniej kolorowe. Wystarczy spojrzeć jakie tematy zakładał.
Maria Konopnicka

06-02-2013, 15:29

[V] pisze:Pamiętam jak pisałeś o TYGERS OF PAN TANG czy ANGEL WITCH. To trzeba ci oddać, ale w temacie o HOLOCAUST czy MANILLA ROAD się nie udzielałeś. ;)
Udzielałem się na pewno - o Holocaust (i wielu innym kapelach z kręgu NWOBHM) pisałem w temacie o NWOBHM, który założyła Evil_Woman. Oczywiście zdania innych użytkowników forum były zdecydowanie negatywne - niektórych kapel bronił trochę Trotzky - czego pokłosiem było założenie niniejszego tematu. :) O MANILLA ROAD to na 95 proc. jestem pewien, że sam zakładałem temat i opisywałem w nim ich płyty. :)
[V]

06-02-2013, 15:31

ja założyłem temat 5 lat temu,napisałeś wówczas
Maria Konopnicka pisze:MANILLA ROAD znam od wielu, wielu lat i bardzo lubię. Mam ich całą dyskografię - część w rosyjskich wydaniach z Irond, wydane bardzo dobrze i nie mam ambicji, żeby je wymieniać na first pressy czy coś takiego.
Maria Konopnicka

06-02-2013, 15:35

[V] pisze:Doceniam Twoje poczucie humoru. ;0 Brzachwo jest jedynym userem bez którego (przynajmniej dla mnie) to forum jest trochę inne i mniej kolorowe. Wystarczy spojrzeć jakie tematy zakładał.
Jasne. Jak założyłem temat o PRONG to napisał, że rano jak wstaje z łóżka to jego gacie robią "prong!" - co wywołało lawinę śmiechu i już nic mądrego w temacie się nie pojawiło. Owszem, może i założył parę fajnych tematów - ale strasznie trollował i był zadeklarowanym wrogiem wszystkiego co w metalu stare i klasyczne (z kilkoma wyjątkami - Led Zeppelin, Thin Lizzy).
Myślę, że to nawet on w głównej mierze sprawił, że w czasie gdy miałem jeszcze do tego serce - nie udało się przekonać ludzi do posłuchania masy starych i zapomnianych kapel, które pozostawiły po sobie znakomite płyty.
Może teraz, gdy jego już dawno nie ma, a Trotzky lansuje się na facebooku warto do niektórych płyt i zespołów powrócić... :)
[V]

06-02-2013, 15:38

ha,ciekawe spostrzeżenia.No cóż Maria,zostaniesz moze forumowym Fenrizem w końcu;)
Maria Konopnicka

06-02-2013, 19:56

Wolę zdecydowanie pozostać Marią Konopnicką :)
Awatar użytkownika
Lykantrop

06-02-2013, 21:31

Maria Konopnicka pisze:
Lykantrop pisze: No i kto tutaj obśmiewał takie kapele? Chyba tylko młodzież, która twierdzi, że Megadeth jest z NWOBHM :)
98 proc. forum - 5-6 lat temu jak jeszcze pisywała tu Evil_Woman polewało z NWOBHM :) Poza mną tylko ona wielbiła kapele z tego nurtu. No i Trotzkiemu trzeba przyznać, że niektóre kapele cenił (choćby Holocaust, o którym założył temat). Nie było Cię na forum jak Brzachwo pisał, że te kapele to straszne gówno i że był skazany na to by ich słuchać, bo w latach 80-tych po prostu nie było nic innego? :)
Byłem nieco wcześniej (nick "absu" bodajże), potem zniknąłem i reaktywowałem się jako Lykantrop, ominęło mnie to aby panu Brzachwo zwrócić uwagę. :) Pierdolenie, że ktoś wtedy był na cokolwiek skazany... to można, ale mówiąc z perspektywy Polaka, który nie miał sąsiada/ znajomego/ ojca marynarza i mieszkał w Wypiździewiu Dolnym, nie mając dostępu do zachodnich nagrań. Tym samym będąc skazanym na hejdrzwi metal w wykonaniu polskim. A to była bieda totalna, nie ma co ukrywać. Pierdolenie, że NWOBHM to straszne gówno urąga wszelkim normom przyzwoitości i pozostawia tęgą szramę na licu autorytetu, na który tak się tutaj resentymenciarze często powołują.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
ODPOWIEDZ