HIGH ON FIRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Glene
- weteran forumowych bitew
High On Fire - “SNAKES FOR THE DIVINE” 2010
World-renowned power trio HIGH ON FIRE has completed work on its long-awaited, fifth studio album and follow-up to 2007’s Death is This Communion. Titled Snakes for the Divine, the record will drop on February 23, 2010 via E1 Music.
Today, HIGH ON FIRE premieres the first new song from Snakes for the Divine, unleashing the powerhouse “Frost Hammer”. The out-of-this-world track sees the Oakland band at the peak of its powers, delivering state-of-the-art heavy metal as only HIGH ON FIRE can while legendary guitarist / vocalist Matt Pike roars about “icy skies, frozen minds and galactic eyes.”
When asked for comment on “Frost Hammer”, Pike called the song, “"An icy death lullaby". Check out the gigantic track now as it debuts via Stereogum here.
Nowy numer bardzo dobry, zaostrza apetyt na nowa plyte HOF. Okładka tez niczego sobie . http://stereogum.com/archives/new_high_ ... 08881.html . A Wy jakie macie oczekiwania w stosunku do nowej płyty Pike'a i spółki, co sądzicie o nowym utworze?
Today, HIGH ON FIRE premieres the first new song from Snakes for the Divine, unleashing the powerhouse “Frost Hammer”. The out-of-this-world track sees the Oakland band at the peak of its powers, delivering state-of-the-art heavy metal as only HIGH ON FIRE can while legendary guitarist / vocalist Matt Pike roars about “icy skies, frozen minds and galactic eyes.”
When asked for comment on “Frost Hammer”, Pike called the song, “"An icy death lullaby". Check out the gigantic track now as it debuts via Stereogum here.
Nowy numer bardzo dobry, zaostrza apetyt na nowa plyte HOF. Okładka tez niczego sobie . http://stereogum.com/archives/new_high_ ... 08881.html . A Wy jakie macie oczekiwania w stosunku do nowej płyty Pike'a i spółki, co sądzicie o nowym utworze?
- Block69
- zahartowany metalizator
- lucass
Re: HIGH ON FIRE
Ale mi smaka narobiliście. Dla mnie to jedna z bardziej wyczekiwanych płyt w tym rocku. Nie moge odsłuchac nowego kosiora bo w robocie słuchawek nie mam
Apetytu wielkiego nabrałem szczególnie po Death is ...... i na chwilie obecna uwazam ten wlasnie album za najlepszy w ich dorobku. Uwielbiam oczywiscie i Sorrouned by thieves i Blessed Black Wings. Jedynki niestety nie znam ale pewnie uzupełnie dyskografie uwzgledniajac rowniez Snakes.

LEGALISE DRUGS & MURDER
- Glene
Moim zdaniem ta plyta doskonale umili czas w oczekiwaniu na nowe dzielo Electric Wizard. Mam nadzieje, ze tez jak najszybciej Snakes For Divine bedzie dostepna w Polsce. A co do oczekiwan licze, ze plyta bedzie rozwineciem, swietnego Death is... . Jedynka jest jak najbardziej godna uwagi i polecam Ci się z nią zapoznać, jest tego warta bez dwoch zdan.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Posłucham - będzie w końcu okazja, żeby się zapoznać z tym zespołem. Rekomendacje konkretne.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Nerwowy
Ja też posłucham chociaż za poprzednimi albumami nie szaleję przesadnie mimo, że teoretycznie powinienem.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- KreatoR
mam jedynie Death is this communion - i najwyższa pora nadrobić w końcu zaległości. szkoda tylko, że ich płyty są cholernie drogie...
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
czy tylko ja mam tak, że jest ZAJEBISTA Blessed Black WIngs i TYLKO DOBRA reszta?
- Morph
- Kontakt:
Powiedziałbym że nie tylko ty ale zwalczam w sobie syndrom podążania za przewodnikiem stadatwoja_stara_trotzky pisze:czy tylko ja mam tak, że jest ZAJEBISTA Blessed Black WIngs i TYLKO DOBRA reszta?

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- twoja_stara_trotzky
w sensie, że wiesz, że to OBIEKTYWNIE ich najlepsza płyta, do tego SUBIEKTYWNIE lubisz ją najbardziej, ale nie napiszesz tego, żeby nie wyjść na wypranego? 

- Morph
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
jakie to reaktywne 

- longinus696
Z przykrością stwierdzam, że ja też tak mam.twoja_stara_trotzky pisze:czy tylko ja mam tak, że jest ZAJEBISTA Blessed Black WIngs i TYLKO DOBRA reszta?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- twoja_stara_trotzky
dlaczego z przykrością?
- Bloodcult
znam tylko "Blessed Black Wings", ale skoro mówicie że reszta gorsza to chuj - nie posłucham pozostałych.
"Blessed Black Wings" najlepsza, ale "Death is This Communion" niewiele jej ustępuje. W sumie daawno nie słuchałem, ale w planach mam wciąż niezrealizowany zakup obu, więc będę słuchał znowu dopiero jak kupię 

- longinus696
A, bo widzisz, to tylko taka projekcja użytkowników, którzy sami aspirują do tego miana.Maria Konopnicka pisze:Bo znów wszyscy będą mówić, że longinus696 to takie przedłużenie prącia trockiego
Jednak radziłbym Ci spróbować wcześniejszej płytki i późniejszej również - bo swój potencjał też mają. Może nie taki, jak BBW, ale momenty są.Bloodcult pisze:znam tylko "Blessed Black Wings", ale skoro mówicie że reszta gorsza to chuj - nie posłucham pozostałych.
- twoja_stara_trotzky
ale longinus, ja tam akurat lubię się z tobą zgadzać, bo uważam, że jesteś człowiekiem osłuchanym, mającym własne zdanie i gust, ale zdanie i gust poparte znajomością tematu, a nie śmiesznym "widzimisie", dlaczego więc uważasz, że zgadzanie się ze mną to jakiś dziwny dyshonor? 

- longinus696
Nie chodzi o Ciebie, jako Trotzky'ego, tylko o sam fakt zgadzania się z kimś, z kim można by się sensownie pokłócić. To takie bezproduktywnetwoja_stara_trotzky pisze:ale longinus, ja tam akurat lubię się z tobą zgadzać, bo uważam, że jesteś człowiekiem osłuchanym, mającym własne zdanie i gust, ale zdanie i gust poparte znajomością tematu, a nie śmiesznym "widzimisie", dlaczego więc uważasz, że zgadzanie się ze mną to jakiś dziwny dyshonor?

- twoja_stara_trotzky
aha, to w takim wypadku jak najbardziej rozumiem.