KATATONIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Plasfodeur
- weteran forumowych bitew
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KATATONIA
ostatnia plyta niesluchalna jest
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Plasfodeur
- weteran forumowych bitew
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
hmmmm ... bzdura![V] pisze:ostatnia plyta niesluchalna jest
proszę [V] mi wyjść z tematu :)))
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie wyszła im jak zwykle, ale wcześniej bywały momenty.[V] pisze:ostatnia plyta niesluchalna jest
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
DCI Hunt
+1Ihasan pisze:hmmmm ... bzdura![V] pisze:ostatnia plyta niesluchalna jest
proszę [V] mi wyjść z tematu :)))
-
[V]
Zgadza sie.Pacjent pisze:Nie wyszła im jak zwykle, ale wcześniej bywały momenty.[V] pisze:ostatnia plyta niesluchalna jest
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Morph
- Kontakt:
Ostatnia chujem wieje, wcześniej nigdy nie spadli poniżej poziomu "bardzodobrości".
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- nicram
Ostatnia to zdecydowanie najlepsza rzecz jaką zrobili. Trzeba się w tę płytę po prostu wgryźć, a nie słuchać jako podkład pod zmywanie garów...:-D
Ostatnio zmieniony 28-05-2012, 18:34 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
-
[V]
hipsterskimMorph pisze:Ostatnia chujem wieje
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Na ostatniej są conajmniej dwa ZAJEBISTE utwory (Forsaker i The Longest Year) które dorównują ich najlepszej płycie. Reszta jakoś mnie nie porywa, ale może to dlatego że w sumie niewiele tej płyty słuchałem. Nową oczywiście sprawdzę.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
DCI Hunt
Są jeszcze inne zajebiste, np. "Liberration". Mielizny też się pojawiają (ten opethowy wałek), ale generalnie bardzo fajna płyta. Z perspektywy czasu nie aż tak zajebista jak poprzednia, ale i tak dobra.Alsvartr pisze:Na ostatniej są conajmniej dwa ZAJEBISTE utwory (Forsaker i The Longest Year) które dorównują ich najlepszej płycie.
Ta, epokowa od razu. Bez przesady ;)nicram pisze:Ostatnia to zdecydowanie najlepsza rzecz jaką zrobili. Trzeba się w tę płytę po prostu wgryźć, a nie słuchać jako podkład pod zmywanie garów...:-D
- moonfire
- zahartowany metalizator
Na miętko robiona. Smutna jak koci chuj wywrócony na lewą stronę.[V] pisze:ostatnia plyta niesluchalna jest
-
[V]
Przypomnij mi zeby wpasc na puree i wódeczke do Ciebie. ;)
-
[V]
"Faith divide us..." znacznie lepsze man.
-
DCI Hunt
Odrobinę gorsze raczej, ale przyznam, że nie przesłuchałem "Faith..." tyle razy ile ostatnią Katatonię i pewnie vice versa. ;)
-
est
No to Katatonia vs Paradise Lost:)
Mi się podoba ta ostatnia płyta. Takie nienachalne granie.
Mi się podoba ta ostatnia płyta. Takie nienachalne granie.
- nicram
Widzę, że będziesz tę epokowość wałkował aż do mojej forumowej, usranej śmierci... :-DDCI Hunt pisze:Ta, epokowa od razu. Bez przesady ;)nicram pisze:Ostatnia to zdecydowanie najlepsza rzecz jaką zrobili. Trzeba się w tę płytę po prostu wgryźć, a nie słuchać jako podkład pod zmywanie garów...:-D
Co do ostatniej płyty: zdecydowanie jest ona najbardziej dojrzała. Na The Great Cold Distance jak dla mnie podeszli trochę do ściany, wyczerpali formułę z której czerpali do tej pory. Night Is the New Day jest nowym otwarciem. Zmienił się główny kompozytor, zmieniła się struktura utworów, melodie stały się już nie tak bardzo wyraziste i mniej przebojowe. Po prostu ten album wymaga od słuchacza więcej zaangażowania. Pamiętam, że jak wyszła to nie bardzo mi się to podobało. Ale wracałem, wracałem i cholera załapało. Dwa dni temu słuchałem tej płyty przez cały dzień. Naprawdę jest dobra. Dla mnie na razie number one od tego zespołu.
all the monsters will break your heart
-
DCI Hunt
Absolutnie nie. Może tak uznali, ale na tej płycie tego nie słychać.nicram pisze:Na The Great Cold Distance jak dla mnie podeszli trochę do ściany, wyczerpali formułę z której czerpali do tej pory.
Tu akurat masz 100% racji. Problem w tym, że to tylko "jakaś Katatonia", a nie zasłużony dla muzyki rockowej zespół i niektórzy nie będą próbowali wgryźć się w tę płytę jeśli nie zaskoczy od razu.nicram pisze:melodie stały się już nie tak bardzo wyraziste i mniej przebojowe. Po prostu ten album wymaga od słuchacza więcej zaangażowania.