KATATONIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KATATONIA
ostatnia plyta niesluchalna jest
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- weteran forumowych bitew
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
hmmmm ... bzdura![V] pisze:ostatnia plyta niesluchalna jest
proszę [V] mi wyjść z tematu :)))
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie wyszła im jak zwykle, ale wcześniej bywały momenty.[V] pisze:ostatnia plyta niesluchalna jest
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
+1Ihasan pisze:hmmmm ... bzdura![V] pisze:ostatnia plyta niesluchalna jest
proszę [V] mi wyjść z tematu :)))
-
Zgadza sie.Pacjent pisze:Nie wyszła im jak zwykle, ale wcześniej bywały momenty.[V] pisze:ostatnia plyta niesluchalna jest
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Morph
- Kontakt:
Ostatnia chujem wieje, wcześniej nigdy nie spadli poniżej poziomu "bardzodobrości".
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- nicram
Ostatnia to zdecydowanie najlepsza rzecz jaką zrobili. Trzeba się w tę płytę po prostu wgryźć, a nie słuchać jako podkład pod zmywanie garów...:-D
Ostatnio zmieniony 28-05-2012, 18:34 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
-
hipsterskimMorph pisze:Ostatnia chujem wieje
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Na ostatniej są conajmniej dwa ZAJEBISTE utwory (Forsaker i The Longest Year) które dorównują ich najlepszej płycie. Reszta jakoś mnie nie porywa, ale może to dlatego że w sumie niewiele tej płyty słuchałem. Nową oczywiście sprawdzę.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Są jeszcze inne zajebiste, np. "Liberration". Mielizny też się pojawiają (ten opethowy wałek), ale generalnie bardzo fajna płyta. Z perspektywy czasu nie aż tak zajebista jak poprzednia, ale i tak dobra.Alsvartr pisze:Na ostatniej są conajmniej dwa ZAJEBISTE utwory (Forsaker i The Longest Year) które dorównują ich najlepszej płycie.
Ta, epokowa od razu. Bez przesady ;)nicram pisze:Ostatnia to zdecydowanie najlepsza rzecz jaką zrobili. Trzeba się w tę płytę po prostu wgryźć, a nie słuchać jako podkład pod zmywanie garów...:-D
- moonfire
- zahartowany metalizator
Na miętko robiona. Smutna jak koci chuj wywrócony na lewą stronę.[V] pisze:ostatnia plyta niesluchalna jest
-
Przypomnij mi zeby wpasc na puree i wódeczke do Ciebie. ;)
-
"Faith divide us..." znacznie lepsze man.
Odrobinę gorsze raczej, ale przyznam, że nie przesłuchałem "Faith..." tyle razy ile ostatnią Katatonię i pewnie vice versa. ;)
-
No to Katatonia vs Paradise Lost:)
Mi się podoba ta ostatnia płyta. Takie nienachalne granie.
Mi się podoba ta ostatnia płyta. Takie nienachalne granie.
- nicram
Widzę, że będziesz tę epokowość wałkował aż do mojej forumowej, usranej śmierci... :-DDCI Hunt pisze:Ta, epokowa od razu. Bez przesady ;)nicram pisze:Ostatnia to zdecydowanie najlepsza rzecz jaką zrobili. Trzeba się w tę płytę po prostu wgryźć, a nie słuchać jako podkład pod zmywanie garów...:-D
Co do ostatniej płyty: zdecydowanie jest ona najbardziej dojrzała. Na The Great Cold Distance jak dla mnie podeszli trochę do ściany, wyczerpali formułę z której czerpali do tej pory. Night Is the New Day jest nowym otwarciem. Zmienił się główny kompozytor, zmieniła się struktura utworów, melodie stały się już nie tak bardzo wyraziste i mniej przebojowe. Po prostu ten album wymaga od słuchacza więcej zaangażowania. Pamiętam, że jak wyszła to nie bardzo mi się to podobało. Ale wracałem, wracałem i cholera załapało. Dwa dni temu słuchałem tej płyty przez cały dzień. Naprawdę jest dobra. Dla mnie na razie number one od tego zespołu.
all the monsters will break your heart
Absolutnie nie. Może tak uznali, ale na tej płycie tego nie słychać.nicram pisze:Na The Great Cold Distance jak dla mnie podeszli trochę do ściany, wyczerpali formułę z której czerpali do tej pory.
Tu akurat masz 100% racji. Problem w tym, że to tylko "jakaś Katatonia", a nie zasłużony dla muzyki rockowej zespół i niektórzy nie będą próbowali wgryźć się w tę płytę jeśli nie zaskoczy od razu.nicram pisze:melodie stały się już nie tak bardzo wyraziste i mniej przebojowe. Po prostu ten album wymaga od słuchacza więcej zaangażowania.