IMMOLATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

Re: IMMOLATION

25-08-2018, 23:18

hcpig pisze:
Nerwowy pisze:Chujowy zespół, bo nie krytykują islamu tylko chrześcijaństwo. 2/10
Krytykowanie chrześcijaśnstwa w 2018 roku jest kurwa słabe.
Dlatego Immolation powinno zakończyć działalność. To oczywiste.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
est
mistrz forumowej ceremonii

25-08-2018, 23:59

Nie wiem serio co napisać. Zatem pożegnam się. Cześć!
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-08-2018, 00:39

wolff pisze: Przypominam, ta kapela nie nagrywa przypadkowych płyt na odpierdol.

A ktoś w to wątpi, by o tym przypominać?
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

26-08-2018, 08:03

Chyba nie wszyscy są świadomi wielkości i klasy tej kapeli.
Jebać żuli.
[V]

26-08-2018, 10:40

Nerwowy pisze:
hcpig pisze:
Nerwowy pisze:Chujowy zespół, bo nie krytykują islamu tylko chrześcijaństwo. 2/10
Krytykowanie chrześcijaśnstwa w 2018 roku jest kurwa słabe.
Dlatego Immolation powinno zakończyć działalność. To oczywiste.
To oczywiste.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Heretyk

26-08-2018, 13:03

wolff pisze:
Ubzdur pisze:nie łapię hejtu na harnessing ruin- miażdżąca płyta
No ba, płyta świetna, monumentalna z tradycyjnie wybitnymi partiami gitar. Mam wrażenie, że Robert czasem od niechcenia pierdolnie akordem na chybił-trafił a dźwięk idealnie się rozlewa. Ilekroć słucham Our Savior Sleeps czuję ciarki na kulach, niesamowita kompozycja.
Harnessing Ruin to nic innego jak kontynuacja drogi rozpoczętej na DoP. Przypominam, ta kapela nie nagrywa przypadkowych płyt na odpierdol.
powtarzam to właściwie od momentu jej wydania
Nasum

11-09-2018, 11:11

[youtube][/youtube]

Nie wiem czy ktoś gdzieś tutaj wklejał, w każdym razie jeden z moich ulubionych kawałków z ostatniej płyty. Video całkiem fajne.
Heretyk

12-09-2018, 15:46

teledysk spoko. można zwiesić oko, bez żenady. sam utwór kapitalny. napisać, ze kocham ten zespół i że jako jedni z nielicznych trzymają formę praktycznie non stop, to mało
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

13-12-2018, 21:26

Odkopuję temat tylko po to, żeby również oznajmić światu moją miłość do tej kapeli. Mam jutro straszny dzień, ważny i stresujący, więc szukałem jakiegoś muzycznego motywatora. Providence znakomicie spełnia tę rolę.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Triceratops

13-12-2018, 21:37

Stresujacy dzien? Pomysl chlopie o piramidach. One sa wieczne, stoja od tysiecy lat i sie sardonicznie patrza na swiat w promieniach upalnego slonca, a ty sie stresujesz jutrem, ktorego jeszcze nie ma......
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

13-12-2018, 21:43

Triceratops pisze:Stresujacy dzien? Pomysl chlopie o piramidach. One sa wieczne, stoja od tysiecy lat i sie sardonicznie patrza na swiat w promieniach upalnego slonca, a ty sie stresujesz jutrem, ktorego jeszcze nie ma......
Ale będzie. Szybko nadchodzi. A ja nie jestem wieczną piramidą, tylko chwilowo istniejącym człowiekiem, dla którego kilkanaście minut dnia jutrzejszego może decydować o następnych kilku czy kilkunastu latach. Aż takim stoikiem nie jestem, żeby brać to zupełnie bez nerwów :)
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

13-12-2018, 21:45

Stres? Komu to potrzebne, i tak kiedyś zjedziesz z tego świata.
Jebać żuli.
Nasum

13-12-2018, 21:47

Lukass pisze:
Triceratops pisze:Stresujacy dzien? Pomysl chlopie o piramidach. One sa wieczne, stoja od tysiecy lat i sie sardonicznie patrza na swiat w promieniach upalnego slonca, a ty sie stresujesz jutrem, ktorego jeszcze nie ma......
Ale będzie. Szybko nadchodzi. A ja nie jestem wieczną piramidą, tylko chwilowo istniejącym człowiekiem, dla którego kilkanaście minut dnia jutrzejszego może decydować o następnych kilku czy kilkunastu latach. Aż takim stoikiem nie jestem, żeby brać to zupełnie bez nerwów :)

Rozprawa sądowa? Ślub? Obojętne co, powodzenia.
Awatar użytkownika
Triceratops

13-12-2018, 21:51

Pomysl, ze jestes wlasnie taka piramida w promieniach slonca i patrzysz na ten smieszny swiat. Na jakiegos faceta zadajacego bzdetne pytania , kiedy eony tysiacleci wolaja przez zamkniete powieki twarzy zastyglych w srogosci nieprzepartej.....
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

13-12-2018, 21:57

Nasum pisze: Rozprawa sądowa? Ślub? Obojętne co, powodzenia.
Nope, czysto zawodowa sprawa. Ślub chyba by mnie tak nie zestresował, ale jeszcze nie sprawdzałem ;) Tak czy siak, dzięki!
wolff pisze:Stres? Komu to potrzebne, i tak kiedyś zjedziesz z tego świata.
Oczywiście, że zejdę. Ale przecież cała zabawa polega na tym, żeby te kilkanaście czy - przy dobrych wiatrach - kilkadziesiąt lat, które mi zostały, wykorzystać jak najlepiej. A do tego przydają się pieniądze. A żeby mieć pieniądze, trzeba dbać o życie zawodowe. A to bywa stresujące. To jest wydarzenie typu "skondensuj siedem czy osiem lat pracy w kilkunastu minutach, a jak pójdzie źle, to masz przejebane".
Triceratops pisze:Pomysl, ze jestes wlasnie taka piramida w promieniach slonca i patrzysz na ten smieszny swiat. Na jakiegos faceta zadajacego bzdetne pytania , kiedy eony tysiacleci wolaja przez zamkniete powieki twarzy zastyglych w srogosci nieprzepartej.....
Nie myślałeś kiedyś, żeby zostać jakimś tre(s)nerem osobistym dla gwiazd? Zarabiałbyś krocie ;)

Nieważne.

Bending your minds with my tongue
Entangled in my web like flies
Wear my love around you like a noose
A perfect world for those I have chosen

I am contempt
I am deceit
I am betrayal
I am the one to fear
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
TheDude

14-12-2018, 00:02

Pytanie z innej mańki.

W jakim wydaniu, w sensie brzmienia, wolicie wojowników z IMMOLATION ?

Surowizna jak 'Failures...' czy 'Close...' czy precyzyjne jebnięcie jak 'Unholy...' albo ostatni album ?
Awatar użytkownika
Asia Tuchaj-Bejowicz
postuje jak opętany!

14-12-2018, 00:26

TheDude pisze:Pytanie z innej mańki.

W jakim wydaniu, w sensie brzmienia, wolicie wojowników z IMMOLATION ?

Surowizna jak 'Failures...' czy 'Close...' czy precyzyjne jebnięcie jak 'Unholy...' albo ostatni album ?

W każdym
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

14-12-2018, 00:37

Do Unholy Cult ten zespół był wręcz wzorcem tego jak powinien brzmieć death metal. HR i SitL brzmiały OK, ale od MaD coś się mocno zjebało i popadli w plastik. Ubolewam nad tym faktem.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
TheDude

14-12-2018, 01:40

^ Moim zdaniem, po odejściu Alexa Hernandeza zjebało się. Dopiero przy 'Kingdom...' wrócił stary duch a potem już tylko lepiej.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

14-12-2018, 08:48

W temacie tej kapeli jestem zupełnie bezkrytyczny, każde ich wydawnictwo to większa lub mniejsza ale zawsze petarda. Nie potrafię też wybrać tej jednej która wyraźnie dominuje nad resztą.
Lukass pisze:
wolff pisze:Stres? Komu to potrzebne, i tak kiedyś zjedziesz z tego świata.
Oczywiście, że zejdę. Ale przecież cała zabawa polega na tym, żeby te kilkanaście czy - przy dobrych wiatrach - kilkadziesiąt lat, które mi zostały, wykorzystać jak najlepiej. A do tego przydają się pieniądze. A żeby mieć pieniądze, trzeba dbać o życie zawodowe. A to bywa stresujące. To jest wydarzenie typu "skondensuj siedem czy osiem lat pracy w kilkunastu minutach, a jak pójdzie źle, to masz przejebane".
Wszystko zależy od osoby i podejścia. Ja zasadniczo zawsze miałem wyjebane i niczego nie traktowałem poważnie stąd też dziwi mnie, że jak do tej pory, wszystko układa mi się bdb. Jednych stres wypala innych mobilizuje są też tacy którzy go nie doświadczyli .
Jebać żuli.
ODPOWIEDZ