DEICIDE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

Re: DEICIDE

30-05-2025, 00:55

trup pisze:
30-05-2025, 00:09
Że starej amerykańskiej death metalowej ekipy to chyba nie zawodzą tylko Immolation i Incantation.
Wg mnie zawodzą. Incantation kvltvs do "Primordial Domination", bo potem różnie, a Immolation w sumie całkiem fajnie z wyjątkiem ostatniej.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-05-2025, 01:41

No ale na tle reszty tuzów US death metal zarówno studyjne nagrania jak i koncerty obu zespołów na duże "I" wypadają nadzwyczaj dobrze. W zasadzie bdb.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Soundterror
postuje jak opętany!

30-05-2025, 09:46

DST pisze:
30-05-2025, 00:55
trup pisze:
30-05-2025, 00:09
Że starej amerykańskiej death metalowej ekipy to chyba nie zawodzą tylko Immolation i Incantation.
Wg mnie zawodzą. Incantation kvltvs do "Primordial Domination", bo potem różnie, a Immolation w sumie całkiem fajnie z wyjątkiem ostatniej.
AUTOPSY nie zawodzi.
Awatar użytkownika
trup

30-05-2025, 10:23

No tak. Autopsy też.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

30-05-2025, 13:06

Nasum pisze:
29-05-2025, 22:07
Nieprędko dopuści? Czy nieprędko kogoś znajdą?

Bo chętnych na objęcie tego wakatu chyba nie zabraknie.
Nieprędko wyjdzie następny album raczej. Przerwy się wydłużają, a ostatni wyszedł niedawno.
I ja akurat czekam na każdy kolejny. I jeszcze mi się podobają. Jedne trochę bardziej, inne trochę mniej, ale ogólnie jest bardzo ok.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
when_in_sodom
postuje jak opętany!

30-05-2025, 16:40

Uczen przerosl mistrza?

Obrazek
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

30-05-2025, 16:45

ni chuja, uczeń dalej pozostał uczniem i może mistrzowi tylko kable podpinać
uczeń tylko robi z siebie większą kurwę medialną i dzięki temu sprzedaje więcej płyt,
ot cała tajemnica wiary :)
Nasum

30-05-2025, 17:39

Jeśli chodzi o stronę czysto biznesową, czyli ilość sprzedanych płyty, koszulek, gadżetów, umiejętność sprzedaży zespołu, to w jaki sposób docierają do ludzi - trzeba uczciwie przyznać, że tak. Tyle, że Deicide zaczynał w zupełnie innym czasie, wydaje mi się, że ich przekaz też jest zupełnie inny, oni nie potrzebują makijażu, tego całego teatrzyku, confetti, oni po prostu ubierają się na czarno, wychodzą na scenę i grają.

Kiedy zaczynali nie było internetu, ale sam fakt wypalenia sobie odwróconego krzyża na czole wtedy szokował. Te wszystkie teksty o opętaniu i samobójstwie w wieku 33 lat, miało to swój czas, w tym konkretnym przypadku byli pionierami. I kto wie, czy gdyby nie te ekscesy Deicide z początku lat 90-tych, to Behemoth przesunąłby te granice dalej. Jakby na to nie patrzeć, mieli już przetarte szlaki. Pierwszy szok publiki minął. Domagano się więcej, intensywniej, mocniej - więc Nergal poszedł za ciosem. Dał to, czego chciała publika. W tym aspekcie również przerośli mistrza.

Ale muzycznie nie ma chuja we wsi. Doskonale zdaję sobie sprawę, że to dwa muzycznie inne światy, ale Behemoth mimo doskonałej produkcji, wypieszczenia każdego albumu do granic mozliwości, nie ma w swojej dyskografii czterech tak potężnych płyt jak pierwsze cztery płyty Deicide. Po prostu, nie ma.

Kiedyś grali u nas jako support przed ekipą Glena - pamiętny koncert w Katowicach. Teraz, polatach role się odwróciły. Mimo jakiejś tam niechęci czy może niechęci do postaw które prezentuje Nergal, trzeba uczciwie pogratulować mu sukcesu. Ale są jako gwiazda tylko ze względu na poziom sprzedaży. Muzycznie też są w swojej niszy dobrzy, choć mi tam już niewiele w ich muzyce siedzi, natomiast muzycznie Deicide jest nadal większy. Mimo ostatnich płyt, które nie zawsze były udane.
ODPOWIEDZ