KRIEGSMASCHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
NihilSubSole
- zaczyna szaleć
Re: KRIEGSMASCHINE
Po doskonałym splicie (nie obraziłbym się, gdyby cała dwójka była w tym sosie) i formie Mikołaja na WHTN myślę, że będzie można w ciemno obsrawać pantalony na przyszłe wieści o następczyni ASOD.
- Foxhound
- postuje jak opętany!
+FENIKS pisze: Devotee to dla mnie piękne szaleństwo !

-
NihilSubSole
- zaczyna szaleć
No lekko. Goathammer Sorcery!
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Nuclear! Lubię ten krzyczany wokal i ogólnie sound na tym demo.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
A to nie ten pan z Azarath? :)Foxhound pisze:
-
Cthulhu
ten. co ty papy nie poznajesz? przeciez to arcypopularny motyw, do porzygu
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Flagrum od ostatnich produkcji splitowych dzieli przepaść. Cała, jeśli nie dwie epoki. W sumie KSM jeszcze nic słabego nie nagrało więc czas najwyższy :) ale oby nie.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Też jestem tego zdania, że dymówki najlepsze, z naciskiem na "Devotee". Właściwie to reedycja tegoż już się ukazała w jedynej właściwej formie, na drugiej stronie vinylowej wersji "A Thousand Voices" australijskiej Goatowarex i starczy. :-) "In Hate of Christ" miażdży suty i trepanuje czachę jednocześnie!!!:-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- hcpig
-
Karkasonne
Miałem chyba więcej niż jeden materiał, ale słuchałem więcej tylko "Altered States" i - surprajz, surprajz - była to jedna z lepszych płyt na tym polskim łez padole, jaką miałem okazję usłyszeć. Wciąż czekam na kontynuację.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
ja bym powiedział, że nie tylko polskim
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Oczywiście że nie tylko. To jest czołówka tego gatunku w ogóle.
this is a land of wolves now
-
Karkasonne
Nie no, bez przesady, obok De Mysteriis, A Blaze, Salvation czy nawet In the Streams of Inferno bym tego nie postawił, ale to cholernie dobra płyta.
- Lykantrop
Rzekłbym, że debiut KSM, zwei ersten Witchmasteren i "Agonizing..." Anima Stolcata to takie dwie największe perły pierwszej dekady XXI w. w kraju zwanym Polską.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
A ja bym postawił właśnie :).Karkasonne pisze:Nie no, bez przesady, obok De Mysteriis, A Blaze, Salvation czy nawet In the Streams of Inferno bym tego nie postawił, ale to cholernie dobra płyta.
this is a land of wolves now
- wombat
- zaczyna szaleć
cudze chwalicie, swego nie znacie, muzycznie KSM nie odstaje w ogóle, zapewne w grę wchodzą subiektywne przekonania, sentymenty itd ;)
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Właśnie debiut KsM przy żadnym albumie bm nie wygląda obciachowo niezależnie czy to Salvation, Blood Libels czy SMRC/FAS.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- wombat
- zaczyna szaleć
A nawet ma na tej półce swoje własne poletko.
-
Karkasonne
Stworzyli jakiś podgatunek podgatunku, o którym nie wiem?
Pierwszy Witchmaster to było praktycznie rżnięcie z Venom/Sodom/Sarcofago i pochodnych, dopiero na drugim pokazali charakterek. A zamiast Animków wolałbym debiut Iperyt (tak, wiem, debiut iperytu to lata 40-te, ale wiecie, o co chodzi).Lykantrop pisze:Rzekłbym, że debiut KSM, zwei ersten Witchmasteren i "Agonizing..." Anima Stolcata to takie dwie największe perły pierwszej dekady XXI w. w kraju zwanym Polską.
-
Baton
- weteran forumowych bitew
Debiut IPERYT to 1917, to był dobry rok dla metalu.Karkasonne pisze: A zamiast Animków wolałbym debiut Iperyt (tak, wiem, debiut iperytu to lata 40-te, ale wiecie, o co chodzi).
A tak ogólnie to IPERYT >> ANIMA STOLCATA
Natomiast bohaterowie tego tematu to, zgoda, doskonała kapela. Może stawianie ich albumu przy płytach tych największych to lekka przesada, ale obciachu na pewno nie ma.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies