MANOWAR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Maria Konopnicka

Re: MANOWAR

19-06-2012, 23:07

lepiej posłuchaj ostatniego Ulver :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

19-06-2012, 23:08

też jest kuriozalny :D
ma momenty, ale oni chyba już też zdziadzieli jednak.
Maria Konopnicka

19-06-2012, 23:09

E tam, bardzo przyjemnie się tej płyty słucha :) Nic kuriozalnego na niej nie dostrzegam.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

19-06-2012, 23:10

tak w ogóle to Manowar powinien wydać taką tragikomiczną autoironiczną płytę, coś jak Zapaśnik z Rourke :DDDD
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

19-06-2012, 23:12

Maria Konopnicka pisze:E tam, bardzo przyjemnie się tej płyty słucha :) Nic kuriozalnego na niej nie dostrzegam.
Bo nie śledzisz współczesnej muzyki rockowej i nie masz nawet pojęcia, że w ostatniej dekadzie całe tabuny zespołów wracały do psychodelii (której też generalnie prawie nie znasz) i nie kumasz, że wielu robiło to znacznie lepiej niż Ulver. Patrzysz jak szpak w pizdę na tego Ulvera, bo to chłopaki z twojej niszy w końcu.
Maria Konopnicka

19-06-2012, 23:19

twoja_stara_trotzky pisze:tak w ogóle to Manowar powinien wydać taką tragikomiczną autoironiczną płytę, coś jak Zapaśnik z Rourke :DDDD
nie wiem co Ty komicznego w Zapaśniku dostrzegłeś - doskonały film o przemijaniu :)
Maria Konopnicka

19-06-2012, 23:21

twoja_stara_trotzky pisze:Bo nie śledzisz współczesnej muzyki rockowej i nie masz nawet pojęcia, że w ostatniej dekadzie całe tabuny zespołów wracały do psychodelii (której też generalnie prawie nie znasz) i nie kumasz, że wielu robiło to znacznie lepiej niż Ulver. Patrzysz jak szpak w pizdę na tego Ulvera, bo to chłopaki z twojej niszy w końcu.
LOL :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

19-06-2012, 23:23

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:tak w ogóle to Manowar powinien wydać taką tragikomiczną autoironiczną płytę, coś jak Zapaśnik z Rourke :DDDD
nie wiem co Ty komicznego w Zapaśniku dostrzegłeś - doskonały film o przemijaniu :)
jak ci napiszę, że jesteś ćwierćinteligentem, to też zrozumiesz, że jesteś inteligentem?

(ROTFL)
Maria Konopnicka

19-06-2012, 23:25

twoja_stara_trotzky pisze:Bo nie śledzisz współczesnej muzyki rockowej i nie masz nawet pojęcia, że w ostatniej dekadzie całe tabuny zespołów wracały do psychodelii (której też generalnie prawie nie znasz) i nie kumasz, że wielu robiło to znacznie lepiej niż Ulver. Patrzysz jak szpak w pizdę na tego Ulvera, bo to chłopaki z twojej niszy w końcu.
Ja o muzyce a Ty znów o tym, że masz większego fiuta, więcej słyszałeś, więcej wiesz i lepiej się znasz. Bili Cię w szkole, śmieją się z Ciebie w pracy? Dobrze, że masz internet. :)))
Ostatnio zmieniony 19-06-2012, 23:29 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

19-06-2012, 23:27

przecież o filmie pisałeś, a nie o muzyce :DDDDD
Maria Konopnicka

19-06-2012, 23:27

twoja_stara_trotzky pisze:jak ci napiszę, że jesteś ćwierćinteligentem, to też zrozumiesz, że jesteś inteligentem?
(ROTFL)
Nie, pomyślę, że albo jesteś idiotą albo próbujesz być zabawny. :))
"Film tragikomiczny – utwór filmowy, który łączy w swej konstrukcji elementy komizmu, liryzmu i tragizmu". Gdzie więc ten komizm w Zapaśniku? - kontynuując wątek filmowy...
Ostatnio zmieniony 19-06-2012, 23:36 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 2 razy.
Maria Konopnicka

19-06-2012, 23:28

twoja_stara_trotzky pisze:przecież o filmie pisałeś, a nie o muzyce :DDDDD
o filmie to był równoległy wątek - odnosiłem się do tego muzycznego :)
Awatar użytkownika
KelThuz
postuje jak opętany!
Kontakt:

20-06-2012, 12:37

Atreju pisze:Tak sobie myślę Kel, że jeśli jesteś uczciwy wobec ludzi i samego siebie, a prawdy przez Ciebie głoszone przez lata faktycznie przedstawiały Twoją życiową ideologię, to w myśl Twoich haseł o zadawaniu śmierci pozerom, miażdżeniu pozerstwa, odnoszących się do ludzi mających czelność oczerniać Bogów z ManOwaR, których dotychczas wielbiłeś i przed którymi padałeś na kolana, nie uważasz, że naturalnym powinno być teraz Twoje publiczne harakiri?

Wiesz, tak tylko się zastanawiam, nie zrozum mnie źle, ale nie myślałeś o tym? A może to mnie się tylko wydawało, że latami jak z rękawa sypałeś wyrokami śmierci dla wszystkich wiarołomców... sam już nie wiem. Pewnie mi się zdawało. Tak, na pewno.
Ja nie rozumiem czego nie rozumiesz w moich wypowiedziach nt. tej plyty? Jest diabelnie słaba, a ja od Manowar oczekuję dewastujących płyt. Dewastujących uberpatetycznych odsiewających kurwy z widzewa słuchowisk jak Gods Of War, jak i ascetycznych płyt zabijających żarliwą prostotą, jak Louder Than Hell. Nie mówiąc o surowym barbarzyńskim graniu z IGR i HTE.
GDZIE SIĘ PODZIAŁY TAMTE CONANY??

Brzmienie basu chujowe. Joey powinien posłuchać Belzebong.
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
Awatar użytkownika
maciek z klanu

20-06-2012, 12:46

kelthuzar przyjał byś role basisty w manowar? oczywiscie jesli bylaby taka sytuacja?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

20-06-2012, 12:47

LOL
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Atreju
postuje jak opętany!

20-06-2012, 13:54

KelThuz pisze:ja nie rozumiem czego nie rozumiesz w moich wypowiedziach nt. tej plyty? Jest diabelnie słaba...
No tego właśnie nie rozumiem. Płyta jest diabelnie dobra!
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

20-06-2012, 13:59

Pogodzę was narzucając arbitralnie własną opinię, bo jak tak się robi na forum to potem się jest lubianym i nikt nie wyskakuje z głupkami, pedałami i zjebami.
Płyta jest obiektywnie conajmniej dobra, może i bardzo dobra, natomiast w porównaniu do innych rzeczy Manowar wypada słabiej i może robić wrażenie takiego truskawkowego heavy metalu do niezobowiązującego słuchania z dziećmi.
Bas atakujący średnim pasmem to cios w wypacykowanych pozerwimpów i plebejskie gusta masowego odbiorcy. Other bands play, Manowar kill.
Awatar użytkownika
KelThuz
postuje jak opętany!
Kontakt:

20-06-2012, 16:58

maciek z klanu pisze:kelthuzar przyjał byś role basisty w manowar? oczywiscie jesli bylaby taka sytuacja?
Gram już w nim: Odsiewa pozerów i truskawkowych metali.
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
Awatar użytkownika
Atreju
postuje jak opętany!

20-06-2012, 17:29

O... intro do Guitar Pro w zwolnionym tempie.
Awatar użytkownika
Drone

20-06-2012, 17:43

Przesłuchałem dwa kawałki, pierwszy i ostatni, i póki co jest bardzo dobrze. Nowe, surowe brzmienie, Adams, który śpiewa niemalże growlem (z racji dostojnego wieku), piaszczysty bas i betonowa perkusja - podoba mi się. Zobaczymy, jak utwory w środku.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ