MARE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

Re: MARE

06-05-2017, 17:43

Tak, teraz rok miksowania, później półtora roku mesteringu, później jeszcze tylko pół roku na ostatecznie szlify i już za 3 lata będziemy mieć nowe Mare! ;)
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
White Pharaoh
postuje jak opętany!

06-05-2017, 21:54

Osobiście wolę podejście choćby takiego Northern Heritage. Cicho, cichutko, nic się nie dzieję, a tu jeb i mamy ni stąd, ni zowąd nowe Clandestine Blaze.
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

07-05-2017, 10:03

White Pharaoh pisze:Osobiście wolę podejście choćby takiego Northern Heritage. Cicho, cichutko, nic się nie dzieję, a tu jeb i mamy ni stąd, ni zowąd nowe Clandestine Blaze.
Podobnie rzecz się miała przy ostatnich płytach DsO i Antaeus, czy chociażby Mgły. Informacja z niewielkim wyprzedzeniem przed premierą. To chyba najlepsze podejście z punktu widzenia zajawki i "apetytu" na nową muzykę. U Mare te zapowiedzi zaczynają bardziej szkodzić niż pomagać.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

07-05-2017, 11:29

Anthropophagus pisze:Tak, teraz rok miksowania, później półtora roku mesteringu, później jeszcze tylko pół roku na ostatecznie szlify i już za 3 lata będziemy mieć nowe Mare! ;)
A na koniec otrzymany bzyk bzyk metal na poziomie Domu Kultury nad którym spustów nie będzie końca...Nie kumam "fenomenu" tego bardzo przeciętnego zespołu. Na ale na tym polega chyba kult w blekot metalu...
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

07-05-2017, 13:25

Wódka i Piwo pisze:
Anthropophagus pisze:Tak, teraz rok miksowania, później półtora roku mesteringu, później jeszcze tylko pół roku na ostatecznie szlify i już za 3 lata będziemy mieć nowe Mare! ;)
A na koniec otrzymany bzyk bzyk metal na poziomie Domu Kultury nad którym spustów nie będzie końca...Nie kumam "fenomenu" tego bardzo przeciętnego zespołu. Na ale na tym polega chyba kult w blekot metalu...
Na mnie "Spheres Like Death" zrobiło kolosalne wrażenie i potraktowałem to jako taką bardziej zrytualizowaną wersję wibracji z "DMDS" co było oczywiście in plus. Jednak to bezsensowne bicie piany i informowanie o każdym etapie robienia materiału, który nie może wyjść od jakiś dwóch lat zaczyna mnie męczyć.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

07-05-2017, 14:24

Tak teraz widzę moją wypowiedź w cytowanych i widzę tam mocno onkologicznego babola pod postacią "mesteringu" :D Miało być ofkorz "masteringu" choć w tym wypadku faktycznie może to być Masta's mestering trwający 2 lata, podczas których co kwartał będziemy otrzymywać nowe foto stołu mikserskiego (za każdym razem prezentować będzie inne gałki, wajchy i potencjometry) wraz z sensacyjną wiadomością, że nowe Mare nadchodzi. (Coś na kształt miesięcznic i comiesięcznego pierdolenia gnoma na taborecie, że "prawda jest coraz bliżej!") ;) Miejmy nadzieję, że już przestaną tą wkurwiającą politykę uprawiać i album po prostu wyjdzie bez zbędnego pierdolenia. Np. z nowym Excommunion srogo przywalili w chuja ale przynajmniej nie strzępili ryja po drodze niepotrzebnie dolewając tylko w ten sposób oliwy do ognia ;)
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
tomder
zaczyna szaleć

07-05-2017, 14:27

Wódka i Piwo pisze:
Niektóre z nowych utworów grali na koncertach a sądząc po nich raczej słabego materiału nie będzie ;)
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

07-05-2017, 14:50

tomder pisze:Niektóre z nowych utworów grali na koncertach a sądząc po nich raczej słabego materiału nie będzie ;)
Więc tym bardziej nie ma sensu pompować balonika. Dobra muzyka sama się obroni (jeśli faktycznie album pozamiata) i taki "marketing" jest tu zbędny.
Awatar użytkownika
tomder
zaczyna szaleć

08-05-2017, 11:52

DeadButDreaming pisze:
tomder pisze:Niektóre z nowych utworów grali na koncertach a sądząc po nich raczej słabego materiału nie będzie ;)
Więc tym bardziej nie ma sensu pompować balonika. Dobra muzyka sama się obroni (jeśli faktycznie album pozamiata) i taki "marketing" jest tu zbędny.
Pytanie jedno. Czy sami stworzyli taki a nie inny marketing? Czy osoby będące wokoło zespołu?

Mi taki zabieg nie przeszkadza, zresztą nadal mi starcza Spheres like death/throne of...
Równie dobrze poczekałbym jeszcze rok lub dwa :D
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

09-05-2017, 20:51

będzie jak z Duke Nukem Forever...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

12-05-2017, 18:31

tomder pisze:
DeadButDreaming pisze:
Pytanie jedno. Czy sami stworzyli taki a nie inny marketing? Czy osoby będące wokoło zespołu?
Nie wiem, być może i osoby będące wokoło zespołu, mówię tylko o samym zjawisku.
Awatar użytkownika
COFFIN

21-09-2017, 09:43

DeadButDreaming pisze:
tomder pisze: Pytanie jedno. Czy sami stworzyli taki a nie inny marketing? Czy osoby będące wokoło zespołu?
Nikt z zespołu ani razu nie powiedział, ani nie napisał niczego oficjalnie o etapie na jakim znajdują się prace nad albumem. Natomiast sporo ludzi przy okazji innych newsów pyta o to pana wydawce i stąd w ogóle jakieś info.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

21-09-2017, 12:26

O ja pierdole jak długo miksują , miejmy nadzieje że już ustawili chociaż poziomy głośności poszczególnych instrumentów , teraz tylko rok eq i kolejny rok kompresja , za jakieś 3 lata będziemy mieli gotowy master , potem pół roku malowania okładki i 6 lat inwokacji demonów na taśmę matkę i można wydawać .
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

21-09-2017, 12:31

Nigdzie im się nie śpieszy. Nie są pod presją żeby to szybko wydawać!
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

21-09-2017, 14:00

COFFIN pisze:
DeadButDreaming pisze:
tomder pisze: Pytanie jedno. Czy sami stworzyli taki a nie inny marketing? Czy osoby będące wokoło zespołu?
Nikt z zespołu ani razu nie powiedział, ani nie napisał niczego oficjalnie o etapie na jakim znajdują się prace nad albumem. Natomiast sporo ludzi przy okazji innych newsów pyta o to pana wydawce i stąd w ogóle jakieś info.
Jak kocham ten zespol to czekanie na ich material zaczyna mnie juz powoli wkurwiac...
Awatar użytkownika
COFFIN

21-09-2017, 14:14

Czytałem kiedyś wywiad z Eskilem na temat Black Majesty i na pytanie o nowy materiał odpowiedział, że jeśli w ogóle się weźmie za niego, to na pewno sporo lat upłynie. To są goście, którzy mają czas wypełniony różnymi, innymi zajęciami, pomijam już w tym momencie tematy zawodowe niektórych z nich i bardzo dobrze, że mają wyjebane:> A tak poza tym:

16.09.17
Regarding Mare; It's almost there
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

21-09-2017, 14:34

Co on..chodzi do biblioteki ksiazki czytac czy co?po gorach lazi i lubi sobie pobiegac??..oh...waitObrazek
Awatar użytkownika
Drone

21-09-2017, 14:49

Bień pisze:Co on..chodzi do biblioteki ksiazki czytac czy co?po gorach lazi i lubi sobie pobiegac??..oh...wait
Słowo-klucz.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
COFFIN

21-09-2017, 14:54

Biorę pod uwagę jeszcze inne czynniki, więc mnie to nie dziwi. Czekam spokojnie i tyle.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

21-09-2017, 21:28

Luzik. Mogą w ogóle tego nie wydawać i też będzie ok.
dobry kościół to kościół spalony
ODPOWIEDZ