MARE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Re: MARE
Tak, teraz rok miksowania, później półtora roku mesteringu, później jeszcze tylko pół roku na ostatecznie szlify i już za 3 lata będziemy mieć nowe Mare! ;)
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
-
- postuje jak opętany!
Osobiście wolę podejście choćby takiego Northern Heritage. Cicho, cichutko, nic się nie dzieję, a tu jeb i mamy ni stąd, ni zowąd nowe Clandestine Blaze.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Podobnie rzecz się miała przy ostatnich płytach DsO i Antaeus, czy chociażby Mgły. Informacja z niewielkim wyprzedzeniem przed premierą. To chyba najlepsze podejście z punktu widzenia zajawki i "apetytu" na nową muzykę. U Mare te zapowiedzi zaczynają bardziej szkodzić niż pomagać.White Pharaoh pisze:Osobiście wolę podejście choćby takiego Northern Heritage. Cicho, cichutko, nic się nie dzieję, a tu jeb i mamy ni stąd, ni zowąd nowe Clandestine Blaze.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
-
- weteran forumowych bitew
A na koniec otrzymany bzyk bzyk metal na poziomie Domu Kultury nad którym spustów nie będzie końca...Nie kumam "fenomenu" tego bardzo przeciętnego zespołu. Na ale na tym polega chyba kult w blekot metalu...Anthropophagus pisze:Tak, teraz rok miksowania, później półtora roku mesteringu, później jeszcze tylko pół roku na ostatecznie szlify i już za 3 lata będziemy mieć nowe Mare! ;)
- DST
- rasowy masterfulowicz
Na mnie "Spheres Like Death" zrobiło kolosalne wrażenie i potraktowałem to jako taką bardziej zrytualizowaną wersję wibracji z "DMDS" co było oczywiście in plus. Jednak to bezsensowne bicie piany i informowanie o każdym etapie robienia materiału, który nie może wyjść od jakiś dwóch lat zaczyna mnie męczyć.Wódka i Piwo pisze:A na koniec otrzymany bzyk bzyk metal na poziomie Domu Kultury nad którym spustów nie będzie końca...Nie kumam "fenomenu" tego bardzo przeciętnego zespołu. Na ale na tym polega chyba kult w blekot metalu...Anthropophagus pisze:Tak, teraz rok miksowania, później półtora roku mesteringu, później jeszcze tylko pół roku na ostatecznie szlify i już za 3 lata będziemy mieć nowe Mare! ;)
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Tak teraz widzę moją wypowiedź w cytowanych i widzę tam mocno onkologicznego babola pod postacią "mesteringu" :D Miało być ofkorz "masteringu" choć w tym wypadku faktycznie może to być Masta's mestering trwający 2 lata, podczas których co kwartał będziemy otrzymywać nowe foto stołu mikserskiego (za każdym razem prezentować będzie inne gałki, wajchy i potencjometry) wraz z sensacyjną wiadomością, że nowe Mare nadchodzi. (Coś na kształt miesięcznic i comiesięcznego pierdolenia gnoma na taborecie, że "prawda jest coraz bliżej!") ;) Miejmy nadzieję, że już przestaną tą wkurwiającą politykę uprawiać i album po prostu wyjdzie bez zbędnego pierdolenia. Np. z nowym Excommunion srogo przywalili w chuja ale przynajmniej nie strzępili ryja po drodze niepotrzebnie dolewając tylko w ten sposób oliwy do ognia ;)
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- tomder
- zaczyna szaleć
Niektóre z nowych utworów grali na koncertach a sądząc po nich raczej słabego materiału nie będzie ;)Wódka i Piwo pisze:A na koniec otrzymany bzyk bzyk metal na poziomie Domu Kultury nad którym spustów nie będzie końca...Nie kumam "fenomenu" tego bardzo przeciętnego zespołu. Na ale na tym polega chyba kult w blekot metalu...Anthropophagus pisze:Tak, teraz rok miksowania, później półtora roku mesteringu, później jeszcze tylko pół roku na ostatecznie szlify i już za 3 lata będziemy mieć nowe Mare! ;)
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Więc tym bardziej nie ma sensu pompować balonika. Dobra muzyka sama się obroni (jeśli faktycznie album pozamiata) i taki "marketing" jest tu zbędny.tomder pisze:Niektóre z nowych utworów grali na koncertach a sądząc po nich raczej słabego materiału nie będzie ;)
- tomder
- zaczyna szaleć
Pytanie jedno. Czy sami stworzyli taki a nie inny marketing? Czy osoby będące wokoło zespołu?DeadButDreaming pisze:Więc tym bardziej nie ma sensu pompować balonika. Dobra muzyka sama się obroni (jeśli faktycznie album pozamiata) i taki "marketing" jest tu zbędny.tomder pisze:Niektóre z nowych utworów grali na koncertach a sądząc po nich raczej słabego materiału nie będzie ;)
Mi taki zabieg nie przeszkadza, zresztą nadal mi starcza Spheres like death/throne of...
Równie dobrze poczekałbym jeszcze rok lub dwa :D
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Nie wiem, być może i osoby będące wokoło zespołu, mówię tylko o samym zjawisku.tomder pisze:Pytanie jedno. Czy sami stworzyli taki a nie inny marketing? Czy osoby będące wokoło zespołu?DeadButDreaming pisze:Więc tym bardziej nie ma sensu pompować balonika. Dobra muzyka sama się obroni (jeśli faktycznie album pozamiata) i taki "marketing" jest tu zbędny.tomder pisze:Niektóre z nowych utworów grali na koncertach a sądząc po nich raczej słabego materiału nie będzie ;)
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Nikt z zespołu ani razu nie powiedział, ani nie napisał niczego oficjalnie o etapie na jakim znajdują się prace nad albumem. Natomiast sporo ludzi przy okazji innych newsów pyta o to pana wydawce i stąd w ogóle jakieś info.DeadButDreaming pisze:Nie wiem, być może i osoby będące wokoło zespołu, mówię tylko o samym zjawisku.tomder pisze: Pytanie jedno. Czy sami stworzyli taki a nie inny marketing? Czy osoby będące wokoło zespołu?
'Come the Blessed Madness'
- vicek
- zahartowany metalizator
O ja pierdole jak długo miksują , miejmy nadzieje że już ustawili chociaż poziomy głośności poszczególnych instrumentów , teraz tylko rok eq i kolejny rok kompresja , za jakieś 3 lata będziemy mieli gotowy master , potem pół roku malowania okładki i 6 lat inwokacji demonów na taśmę matkę i można wydawać .
- Bień
- postuje jak opętany!
Jak kocham ten zespol to czekanie na ich material zaczyna mnie juz powoli wkurwiac...COFFIN pisze:Nikt z zespołu ani razu nie powiedział, ani nie napisał niczego oficjalnie o etapie na jakim znajdują się prace nad albumem. Natomiast sporo ludzi przy okazji innych newsów pyta o to pana wydawce i stąd w ogóle jakieś info.DeadButDreaming pisze:Nie wiem, być może i osoby będące wokoło zespołu, mówię tylko o samym zjawisku.tomder pisze: Pytanie jedno. Czy sami stworzyli taki a nie inny marketing? Czy osoby będące wokoło zespołu?
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Czytałem kiedyś wywiad z Eskilem na temat Black Majesty i na pytanie o nowy materiał odpowiedział, że jeśli w ogóle się weźmie za niego, to na pewno sporo lat upłynie. To są goście, którzy mają czas wypełniony różnymi, innymi zajęciami, pomijam już w tym momencie tematy zawodowe niektórych z nich i bardzo dobrze, że mają wyjebane:> A tak poza tym:
16.09.17
16.09.17
Regarding Mare; It's almost there
'Come the Blessed Madness'