BESATT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: BESATT
ale ja się w ogóle nie upieram, dwie pierwsze znam wyłącznie z kaset, płyt na oczy nie widziałem a kasety z braku sprzętu kurzą się na półce. jasne - na walkmanie mógłbym posłuchać, ale chciałbym też czasem na pełną pizdę z głośników hehe, i dlatego prędzej czy później te płyty sobie kupię.Czesław pisze:Jakoś zawsze mi ten zespół siedział, lubię sobię od czasu do czasu zapuścić i nie rozumiem Cię Scarpah że się tak na kompakty upierasz, przecież ten zespół świetnie sprawdza sie z kaset! Poprzednia jakoś mi nie podeszła, ale trzeba by jej dać jeszcze jakąś szansę, natomiast nieco wcześniejsze Triumph of Antichrist jest wręcz wyśmienita!
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Pięć lat? Czyli od 2007, tak? Mówisz albumy, więc nie biorę pod uwagę mini...Maria Konopnicka pisze:Napisz tytuły trzech black metalowych albumów, które zrobiły na Tobie największe wrażenie w ciągu ostatnich pięciu lat :) Przedostatni Satyricon, ostatni Behemoth... jeszcze trzeci Ci został. Podpowiadam - Turbowolf to nie black metal, Kartoflak też nie do końca :))
Fas – Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum
Orcustus
Maranatha
Fourth Reich
Last Station on the Road to Death albo Void
Przy którym z nich stał Besatt? :DDDD
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Trocki zmień nick na: młot_na_metalowców_trotzky. Czy Ty w ogóle jeszcze lubisz metal? ;-)
all the monsters will break your heart
-
- w mackach Zła
Nowy album mnie pozamiatał. Jak dostałem do łap to nie słuchałem nic innego przez trzy dni :-). Sam miałem zakładać ten wątek przy okazji premiery ale jakoś nie poszło... :)
Nie, bo nie gra punka. :Dnicram pisze:Trocki zmień nick na: młot_na_metalowców_trotzky. Czy Ty w ogóle jeszcze lubisz metal? ;-)
A stare nagrania Besatt są spoko. Po "Hail Lucifer" nic nie słyszałem aż do "Demonicon", na którym Rychu odwalił kawał dobrej roboty. Nie rozumiem natomiast koncepcji artystycznej ich teledysku oraz wrzucania czarnej wstążeczki na swoje zdjęcie profilowe myspace po katastrofie smoleńskiej ;) Poza tym Waldek nagrał całkiem fajny materiał z Dimidium Mei.
- Nerwowy
Ale tutaj Trocki ma rację akurat - przeciętny zespół na który szkoda czasu generalnie :D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Patrzę i oczom własnym nie wierzę. Jeszcze 5 lat temu Besatt na każdym forum/stronie zajmującej się metalem był równany z ziemią, wyśmiewany i określany mianem skrajnego gówna, a tu się okazuje że taki Morfeusz stwierdza że to jeden z najciekawszych aktów BM w Polsce. Albo ja przeleżałem pod lodem ostatnie pół dekady, albo ktos sobie tutaj robi porządne, kurwa, jaja :D
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Chyba każdy jest zdziwiony podobnie, ale z drugiej strony jestem też raczej pewien, że każdy pisze to samo, co napisałby kilka lat temu.
- ultravox
Skoro tak bardzo Ci się podobała, to dlaczego nie sięgnąłeś później po inne ich płyty?Karkasonne pisze:W pierwszej płycie zasłuchiwałem się na kasecie mając 15 lat, na kompletnie przedpotopowym walkmanie i słuchawkach zakupionych w kiosku, albo na magnetofonie. Wtedy znaczyła dla mnie wiele i bez problemu zatapiałem się całkowicie w tamtym klimacie, który pewnie obiektywnie jest szczytem naiwności, ale kogo to obchodzi, jeśli sprawia przyjemność. Nigdy nie słyszałem już innej płyty.
Nie mam pojęcia. Może dlatego, że wtedy interesowały mnie tylko kasety, nie miałem żadnej płyty ani nie ściągałem z internetu, a kasety Besatt nie były aż tak powszechnym towarem.
- twoja_stara_trotzky
Kocham metal, dlatego tak walczę o czystość gatunku i eliminację szumowin i podludzi kalających jego imię. :Dnicram pisze:Trocki zmień nick na: młot_na_metalowców_trotzky. Czy Ty w ogóle jeszcze lubisz metal? ;-)
- mad
- weteran forumowych bitew
Wynton Marsalis metalu :D
-
- rasowy masterfulowicz
+1twoja_stara_trotzky pisze:oczywiście, że nie słuchałem żadnej płyty Besatt w całości, musiałbym mieć nieźle zrytą psychikę, aby tracić życie na słuchanie płyt Besatt :D
HAILSA!!!!!
- beastov23
-
Czy Besatt to norweskie słowo? Nazwa zawsze gdzieś kręciła się w pobliżu, ale nigdy nie posłuchałem.
- Castor
Ewidentnie robi sobie jaja. Zauważ, jak pisze o najciekawszej polskiej płycie BM: Hellstorm (chyba tak to się nazywało?). Jakby rzeczywiście tak myślał, to nie miałby wątpliwości co do tytułu płyty, nie sądzisz?Alsvartr pisze:Patrzę i oczom własnym nie wierzę. Jeszcze 5 lat temu Besatt na każdym forum/stronie zajmującej się metalem był równany z ziemią, wyśmiewany i określany mianem skrajnego gówna, a tu się okazuje że taki Morfeusz stwierdza że to jeden z najciekawszych aktów BM w Polsce. Albo ja przeleżałem pod lodem ostatnie pół dekady, albo ktos sobie tutaj robi porządne, kurwa, jaja :D
Co do Besatt to ich pierwsze wydawnictwa to nuda, mam to na kasetach. Mam też "Black Mass" i "Demonicon" i właśnie "Black Mass" jest najlepszym albumem jaki słyszałem tego zespołu. Lubie go sobie od czasu do czasu posłuchać. Tym co nie słyszeli nic, polecam ten właśnie album.

- maciek z klanu
Czyli typowego (ortodoksyjnego) black metalu nie lubisz. :)twoja_stara_trotzky pisze:Pięć lat? Czyli od 2007, tak? Mówisz albumy, więc nie biorę pod uwagę mini...Maria Konopnicka pisze:Napisz tytuły trzech black metalowych albumów, które zrobiły na Tobie największe wrażenie w ciągu ostatnich pięciu lat :) Przedostatni Satyricon, ostatni Behemoth... jeszcze trzeci Ci został. Podpowiadam - Turbowolf to nie black metal, Kartoflak też nie do końca :))
Fas – Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum
Orcustus
Maranatha
Fourth Reich
Last Station on the Road to Death albo Void
Przy którym z nich stał Besatt? :DDDD
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Morph
- Kontakt:
- boroowa
4 rzesza jest traktowana jako niepełny materiał, taka 45-minutowa EPka :)
Nie wiem czemu, ale Bestatt mocno kojarzy mi sie z czeską sceną BM.
Nie wiem czemu, ale Bestatt mocno kojarzy mi sie z czeską sceną BM.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right