BESATT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Maria Konopnicka

Re: BESATT

18-07-2012, 20:06

Ciekawe co Drone napisze o Besatt ? :)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

18-07-2012, 20:15

Czesław pisze:Jakoś zawsze mi ten zespół siedział, lubię sobię od czasu do czasu zapuścić i nie rozumiem Cię Scarpah że się tak na kompakty upierasz, przecież ten zespół świetnie sprawdza sie z kaset! Poprzednia jakoś mi nie podeszła, ale trzeba by jej dać jeszcze jakąś szansę, natomiast nieco wcześniejsze Triumph of Antichrist jest wręcz wyśmienita!
ale ja się w ogóle nie upieram, dwie pierwsze znam wyłącznie z kaset, płyt na oczy nie widziałem a kasety z braku sprzętu kurzą się na półce. jasne - na walkmanie mógłbym posłuchać, ale chciałbym też czasem na pełną pizdę z głośników hehe, i dlatego prędzej czy później te płyty sobie kupię.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

18-07-2012, 20:20

Maria Konopnicka pisze:Napisz tytuły trzech black metalowych albumów, które zrobiły na Tobie największe wrażenie w ciągu ostatnich pięciu lat :) Przedostatni Satyricon, ostatni Behemoth... jeszcze trzeci Ci został. Podpowiadam - Turbowolf to nie black metal, Kartoflak też nie do końca :))
Pięć lat? Czyli od 2007, tak? Mówisz albumy, więc nie biorę pod uwagę mini...

Fas – Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum
Orcustus
Maranatha
Fourth Reich
Last Station on the Road to Death albo Void

Przy którym z nich stał Besatt? :DDDD
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-07-2012, 20:41

Trocki zmień nick na: młot_na_metalowców_trotzky. Czy Ty w ogóle jeszcze lubisz metal? ;-)
all the monsters will break your heart
Peebuls
w mackach Zła

18-07-2012, 20:48

Nowy album mnie pozamiatał. Jak dostałem do łap to nie słuchałem nic innego przez trzy dni :-). Sam miałem zakładać ten wątek przy okazji premiery ale jakoś nie poszło... :)
DCI Hunt

18-07-2012, 20:51

nicram pisze:Trocki zmień nick na: młot_na_metalowców_trotzky. Czy Ty w ogóle jeszcze lubisz metal? ;-)
Nie, bo nie gra punka. :D
A stare nagrania Besatt są spoko. Po "Hail Lucifer" nic nie słyszałem aż do "Demonicon", na którym Rychu odwalił kawał dobrej roboty. Nie rozumiem natomiast koncepcji artystycznej ich teledysku oraz wrzucania czarnej wstążeczki na swoje zdjęcie profilowe myspace po katastrofie smoleńskiej ;) Poza tym Waldek nagrał całkiem fajny materiał z Dimidium Mei.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

18-07-2012, 20:53

Ale tutaj Trocki ma rację akurat - przeciętny zespół na który szkoda czasu generalnie :D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

18-07-2012, 21:44

Patrzę i oczom własnym nie wierzę. Jeszcze 5 lat temu Besatt na każdym forum/stronie zajmującej się metalem był równany z ziemią, wyśmiewany i określany mianem skrajnego gówna, a tu się okazuje że taki Morfeusz stwierdza że to jeden z najciekawszych aktów BM w Polsce. Albo ja przeleżałem pod lodem ostatnie pół dekady, albo ktos sobie tutaj robi porządne, kurwa, jaja :D
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Karkasonne

18-07-2012, 21:49

Chyba każdy jest zdziwiony podobnie, ale z drugiej strony jestem też raczej pewien, że każdy pisze to samo, co napisałby kilka lat temu.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

18-07-2012, 22:05

Karkasonne pisze:W pierwszej płycie zasłuchiwałem się na kasecie mając 15 lat, na kompletnie przedpotopowym walkmanie i słuchawkach zakupionych w kiosku, albo na magnetofonie. Wtedy znaczyła dla mnie wiele i bez problemu zatapiałem się całkowicie w tamtym klimacie, który pewnie obiektywnie jest szczytem naiwności, ale kogo to obchodzi, jeśli sprawia przyjemność. Nigdy nie słyszałem już innej płyty.
Skoro tak bardzo Ci się podobała, to dlaczego nie sięgnąłeś później po inne ich płyty?
Karkasonne

18-07-2012, 23:14

Nie mam pojęcia. Może dlatego, że wtedy interesowały mnie tylko kasety, nie miałem żadnej płyty ani nie ściągałem z internetu, a kasety Besatt nie były aż tak powszechnym towarem.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

18-07-2012, 23:56

nicram pisze:Trocki zmień nick na: młot_na_metalowców_trotzky. Czy Ty w ogóle jeszcze lubisz metal? ;-)
Kocham metal, dlatego tak walczę o czystość gatunku i eliminację szumowin i podludzi kalających jego imię. :D
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

19-07-2012, 01:12

Wynton Marsalis metalu :D
Bambi
rasowy masterfulowicz

19-07-2012, 01:22

twoja_stara_trotzky pisze:oczywiście, że nie słuchałem żadnej płyty Besatt w całości, musiałbym mieć nieźle zrytą psychikę, aby tracić życie na słuchanie płyt Besatt :D
+1
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

19-07-2012, 01:22

+1
maximum walrus yields maximum walrus

:3
est

19-07-2012, 06:48

Czy Besatt to norweskie słowo? Nazwa zawsze gdzieś kręciła się w pobliżu, ale nigdy nie posłuchałem.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

19-07-2012, 07:37

Alsvartr pisze:Patrzę i oczom własnym nie wierzę. Jeszcze 5 lat temu Besatt na każdym forum/stronie zajmującej się metalem był równany z ziemią, wyśmiewany i określany mianem skrajnego gówna, a tu się okazuje że taki Morfeusz stwierdza że to jeden z najciekawszych aktów BM w Polsce. Albo ja przeleżałem pod lodem ostatnie pół dekady, albo ktos sobie tutaj robi porządne, kurwa, jaja :D
Ewidentnie robi sobie jaja. Zauważ, jak pisze o najciekawszej polskiej płycie BM: Hellstorm (chyba tak to się nazywało?). Jakby rzeczywiście tak myślał, to nie miałby wątpliwości co do tytułu płyty, nie sądzisz?

Co do Besatt to ich pierwsze wydawnictwa to nuda, mam to na kasetach. Mam też "Black Mass" i "Demonicon" i właśnie "Black Mass" jest najlepszym albumem jaki słyszałem tego zespołu. Lubie go sobie od czasu do czasu posłuchać. Tym co nie słyszeli nic, polecam ten właśnie album.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
maciek z klanu

19-07-2012, 08:19

twoja_stara_trotzky pisze:
Maria Konopnicka pisze:Napisz tytuły trzech black metalowych albumów, które zrobiły na Tobie największe wrażenie w ciągu ostatnich pięciu lat :) Przedostatni Satyricon, ostatni Behemoth... jeszcze trzeci Ci został. Podpowiadam - Turbowolf to nie black metal, Kartoflak też nie do końca :))
Pięć lat? Czyli od 2007, tak? Mówisz albumy, więc nie biorę pod uwagę mini...

Fas – Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum
Orcustus
Maranatha
Fourth Reich
Last Station on the Road to Death albo Void

Przy którym z nich stał Besatt? :DDDD
Czyli typowego (ortodoksyjnego) black metalu nie lubisz. :)
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

19-07-2012, 08:35

A Fourth Reich to co?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

19-07-2012, 08:52

4 rzesza jest traktowana jako niepełny materiał, taka 45-minutowa EPka :)

Nie wiem czemu, ale Bestatt mocno kojarzy mi sie z czeską sceną BM.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
ODPOWIEDZ