SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

Re: SATYRICON

19-09-2013, 09:15

535 pisze: Zawsze nim był. "Nowi prorocy" próbują coś zmieniać, mieszając gawiedzi w głowach.
A kim są "nowi prorocy" i w ogóle jakie znaczenie ma to, czy Venom to black metal, czy nie?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
535

19-09-2013, 09:18

longinus696 pisze:
535 pisze: Zawsze nim był. "Nowi prorocy" próbują coś zmieniać, mieszając gawiedzi w głowach.
A kim są "nowi prorocy" i w ogóle jakie znaczenie ma to, czy Venom to black metal, czy nie?
Właściwie nie ma znaczenia, ale potem można przeczytać taki bełkot, jak ten powyżej lub ten w temacie ZINES. Prawdziwi wojownicy czarnej sztuki, elitarna organizacja terrorystyczna w brudnych majtkach. Z mojej strony to tyle na ten temat.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

19-09-2013, 09:20

Nic dziwnego - argumentów brak.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
535

19-09-2013, 09:46

Do czego potrzebujesz argumentów. Black Metal nie powstał w latach dziewięćdziesiątych. Wtedy nastąpił rozwój, z którego szydzi ten mistrzunio powyżej. Tu nie ma o czym dyskutować.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

19-09-2013, 09:52

O tym wiem, ale ja pytam dlaczego Venom to black metal?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
535

19-09-2013, 09:58

Bo tak przeczytałem w Na przełaj. Wtedy pisali, że Voivod to też kapela, grająca black metal. Mi tyle wystarcza.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

19-09-2013, 10:00

No widzisz, normalnie i poważnie pytam, a ty cyrki odstawiasz.
Wolę kakaową dziurę!!
535

19-09-2013, 10:03

Bo ja cyrkowiec jestem. Niejednokrotnie to pisałem.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

19-09-2013, 10:04

A myślałem, że budowlaniec z krwi i kości?
Wolę kakaową dziurę!!
535

19-09-2013, 10:12

Namiot potrafię (jeszcze) postawić.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

19-09-2013, 10:16

Z tego co zauważyłem także całkiem nieźle jeździć na monocyklu i dostawać ciastem w twarz.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

19-09-2013, 20:42

Ostatnio często wracam do Shadowthrone, nigdy nie mogłem przeboleć że tak znakomita, zła i zesputa płyta została potraktowana tymi wieśniackimi klawiszami. Nie robią na szczęście za kręgosłup jak na starych D.Burgerach i nie jest ich dużo no ale niestety - jak ktoś nariobi to jacuzzi to pomimo niewielkiej objętości ekskrementów cała woda staje się niezdatna do kąpieli. Kazus np. jedynki Enslaved.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

19-09-2013, 20:51

przecież te partie klawiszy to jedne z najlepszych w gatunku i tworzą całą atmosfere płyty oO
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

19-09-2013, 22:15

hcpig pisze:Ostatnio często wracam do Shadowthrone, nigdy nie mogłem przeboleć że tak znakomita, zła i zesputa płyta została potraktowana tymi wieśniackimi klawiszami. Nie robią na szczęście za kręgosłup jak na starych D.Burgerach i nie jest ich dużo no ale niestety - jak ktoś nariobi to jacuzzi to pomimo niewielkiej objętości ekskrementów cała woda staje się niezdatna do kąpieli. Kazus np. jedynki Enslaved.
No dokładnie, ale miłośnicy "czarnej polewki" dalej będą wmawiać wszystkim, że black metal lat 90-tych (w przeciwieństwie do dzisiejszego), to elitarna sztuka dla wybrańców i dźwiękowa inkarnacja zła.

Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-09-2013, 22:27

Longinus, a co sadzisz tak ogolnie o tym nowym Satyricon, zwlaszcza na tle dwoch ostatnich?
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

19-09-2013, 22:56

Riven pisze:Longinus, a co sadzisz tak ogolnie o tym nowym Satyricon, zwlaszcza na tle dwoch ostatnich?
Powiem Ci, że jakoś serca nie miałem do tego, żeby porządnie się wsłuchać. Wskakiwały do odtwarzacza, albo na playlistę, zupełnie inne płyty. Jeszcze mi, cholero jedna, przypomniałeś o tym Cephalic Carnage, którego wieki nie słuchałem i teraz mam w planie zrobić przegląd ich dyskografii :))) Na razie jestem po trzech odsłuchach tego Satyricona i brzmi to dobrze, ale nie porywa. Jak poleci jeszcze parę razy, to się wypowiem z czystym sumieniem.

Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

20-09-2013, 18:19

Podobno na forum ostatnio jest nudno.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-09-2013, 18:23

Nieprawda! Z Plastikiem jest bardzo ciekawie. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

21-09-2013, 03:16

Zmęczył mnie nowy Satyryczny Koń. Ale to jest rozlazłe, nudne i bez polotu. Ani mocy, ani melodii, melodyjek nawet. Kawałek z czystym wokalem to już w ogóle jest jakaś kpina. Liczyłem na ten album, na jakieś nowe otwarcie, takie, jakim był ND, a otrzymałem miękką bułę o konsystencji ciepłych żelków z Jutrzenki Bydgoszcz. Zaorać.
arise
zaczyna szaleć

21-09-2013, 10:07

moonfire pisze:Zmęczył mnie nowy Satyryczny Koń. Ale to jest rozlazłe, nudne i bez polotu. Ani mocy, ani melodii, melodyjek nawet. Kawałek z czystym wokalem to już w ogóle jest jakaś kpina. Liczyłem na ten album, na jakieś nowe otwarcie, takie, jakim był ND, a otrzymałem miękką bułę o konsystencji ciepłych żelków z Jutrzenki Bydgoszcz. Zaorać.
+1
ODPOWIEDZ