Za długo mnie tu nie było ostatnio, żebym tracił czas na kolejne wypociny tych i owych. DT = 2,3,4. I huj.raphi pisze:Udam, że nie czytałem ostatniej strony wątku...
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
Re: DARKTHRONE
-
- starszy świeżak
Czyli znowu "Udam, że nie czytałem ostatniej strony wątku..." zaczyna być aktualne, dobra robota kreator!KreatoR pisze:Za długo mnie tu nie było ostatnio, żebym tracił czas na kolejne wypociny tych i owych. DT = 2,3,4. I huj.raphi pisze:Udam, że nie czytałem ostatniej strony wątku...
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
spokojnie, KreatoR tylko te słyszał ;]Necroscope pisze:Czyli znowu "Udam, że nie czytałem ostatniej strony wątku..." zaczyna być aktualne, dobra robota kreator!KreatoR pisze:Za długo mnie tu nie było ostatnio, żebym tracił czas na kolejne wypociny tych i owych. DT = 2,3,4. I huj.raphi pisze:Udam, że nie czytałem ostatniej strony wątku...
Coś tam było! Człowiek!
-
Tak szczerze to pamiętam, że jak wyszedl Total Death to trochę się z tego podśmiewałem. Oczywiście niesłusznie bo to porządna i przede wszystkim poważna płyta. Tam nie ma nic do śmiechu.
- Drone
Ja te śmiechy pamiętam jako reakcje na wywiady, których wtedy udzielali. Zresztą trudno było się nie śmiać widząc poważne miny ówczesnych mistrzów ceremonii. Mam nadzieję, że 7 fala black metalu, nagrywana przez ludzi w wieku ok. 60-70 lat, będzie tą pozbawioną jakichkolwiek elementów mimowolnego komizmu.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- rasowy masterfulowicz
oni wszyscy oprócz Speckmanna będą grali wtedy country... ;)
- Drone
Speckmann przeprowadzi się wtedy na wyspy Fidżi na skutek ostrych prześladowań ze strony czeskiego reżimu.
- KreatoR
A nie prawda, słyszałem jeszcze TCIA i FOAD i to kilka razy, bo żem miał na CeDe! A kiedyś nad ranem, jak reszta "prodidżowej" imprezy poszła spać, to koleś puścił z mp3 jakąś środkową, ale nie pamiętam którą:) Ale poznałem że to ONI:))Skaut pisze:spokojnie, KreatoR tylko te słyszał ;]
Dużo jeszcze czasu musi upłynąć nim do współczesnych słuchaczy dotrze, że Darkthrone zaczyna się od wspaniałego Soulside Journey (może Gylve na fali wspomnień zdejmie klątwę), dochodząc przez Goatloard, do Mental Funeral, przepraszam A Blaze In The Northern Sky (jako łącznika między death, a black), by kontynuować w fazie Under A Funeral Moon i Transilvanian Hunger. Dużo czasu potrzeba, by melomani docenili znakomite Ravishing Grimness, Plaguewielder, Hate Them, czy Sardonic Wrath. Dodając jeszcze Panzerfaust i Total Death tworzy się pokaźny zbiór krążków do odświeżenia, a zaryzykuję nawet stwierdzenie, że do POZNANIA (i nie chodzi tu o stolicę pewnego województwa). Trzymam za Was kciuki.
-
- zaczyna szaleć
DT=1-10+GKreatoR pisze:Za długo mnie tu nie było ostatnio, żebym tracił czas na kolejne wypociny tych i owych. DT = 2,3,4. I huj.raphi pisze:Udam, że nie czytałem ostatniej strony wątku...
- Lykantrop
+1535 pisze:Dużo jeszcze czasu musi upłynąć nim do współczesnych słuchaczy dotrze, że Darkthrone zaczyna się od wspaniałego Soulside Journey (może Gylve na fali wspomnień zdejmie klątwę), dochodząc przez Goatloard, do Mental Funeral, przepraszam A Blaze In The Northern Sky (jako łącznika między death, a black), by kontynuować w fazie Under A Funeral Moon i Transilvanian Hunger. Dużo czasu potrzeba, by melomani docenili znakomite Ravishing Grimness, Plaguewielder, Hate Them, czy Sardonic Wrath. Dodając jeszcze Panzerfaust i Total Death tworzy się pokaźny zbiór krążków do odświeżenia, a zaryzykuję nawet stwierdzenie, że do POZNANIA (i nie chodzi tu o stolicę pewnego województwa). Trzymam za Was kciuki.
Oczywista sprawa. "Total Death" to najlepszy środkowy Darkthrone (nie uwzględniając w tej "epoce" "Panzerfaust"). Nikt tak trafnie nie recypował Celtic Frost w latach 90.est pisze:Tak szczerze to pamiętam, że jak wyszedl Total Death to trochę się z tego podśmiewałem. Oczywiście niesłusznie bo to porządna i przede wszystkim poważna płyta. Tam nie ma nic do śmiechu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Drone
Tytułem małego podsumowania:
1) Debiut DARKTHRONE jest znakomitą płytą deathmetalową.
2) Trylogia ABITNS, UTFM i TH zawiera w sobie przeszłość i przyszłość black metalu.
3) Płyty ze środkowego okresu ilustrują zejście na samo dno. Jeżeli chodzi o minimalizm, który nie stacza się w nieudolność, to na tym polu nic więcej nie można zrobić.
4) Płyty od TCIA są barwnym (przynajmniej czarno-białym) almanachem najistotniejszych wydarzeń muzycznych konstytuujących black metal jako taki.
1) Debiut DARKTHRONE jest znakomitą płytą deathmetalową.
2) Trylogia ABITNS, UTFM i TH zawiera w sobie przeszłość i przyszłość black metalu.
3) Płyty ze środkowego okresu ilustrują zejście na samo dno. Jeżeli chodzi o minimalizm, który nie stacza się w nieudolność, to na tym polu nic więcej nie można zrobić.
4) Płyty od TCIA są barwnym (przynajmniej czarno-białym) almanachem najistotniejszych wydarzeń muzycznych konstytuujących black metal jako taki.
- Realista
Nowy album jest trochę fajny, trochę wsiowaty, troche nudny, troche ma zajebistych gitarowych motywów... no taki po torchę jest :)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
- Drone
Od kiedy zobaczyłem jego pomalowane na czarno paznokcie w tym filmie o one-man-projects, to trochę zwątpiłem. Sam już nie wiem.
-
- postuje jak opętany!
^^ hehe taaaak, do tego grotołazowe wrzaski ;)
- Drone
Ciekawy jest ten dokument. Striborg robi wrażenie totalnie infantylnego kolesia, który jednak radzi sobie dość dobrze w rzeczywistości jako takiej. Malefic budzi autentyczną grozę, ale jednocześnie moją największą sympatię - z nim jest coś mocno nie tak :) Natomiast Wrest to Wrest - jest w 100% sobą :)
-
- postuje jak opętany!
Nie no dokument fajny :) Identyczne spostrzeżenia mam odnośnie tych osobników.
- Lykantrop
Nie mija się taka obserwacja z prawdą. Jest fajna, manillowa "Valkyrie" czy "Leave no cross...", jest nudne jak flaki z olejem "Come Warfare...". W porównaniu do "Circle the Wagons" jest to trochę znaczny spadek formy. Fenriz powinien przejąć obowiązki nadwornego kompozytora i byłoby lepiej :)Realista pisze:Nowy album jest trochę fajny, trochę wsiowaty, troche nudny, troche ma zajebistych gitarowych motywów... no taki po torchę jest :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Dragazes
- w mackach Zła
Come Warfare... to najlepszy utwór Nocturno z tej płyty moim zdaniem.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.