Moim zdaniem brakuje skromności i elegancji, nie o to się tutaj rozchodzi żeby sobie strzelać loga i ściany. W złym tonie, zdecydowanie. Tatuasz wręcz ordynarny.COFFIN pisze:Koleś strzelił sobie logo:
I ścianę:
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Puszczyk
- rozkręca się
Re: DARKTHRONE
- Gall
- weteran forumowych bitew
Tym dziwniejszy, że swego czasu sprzedawałeś Goatlord, z czego, nawiasem mówiąc, skorzystałem ;)ultravox pisze:No ja zdecydowanie wolę "Goatlord" od "Transilvanian...", o czym pisałem nie raz. Ale ja to dziwny jestem ;)
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- ultravox
- zahartowany metalizator
A to akurat nie miało związku z moim stosunkiem do tej płyty, pozbywałem się zarówno rzeczy lubianych jak i nielubianych ;)
Azaliż doprawdy, hrabio! Wszakże te obrzydliwe okładki zupełnie nie pasują do mieszczańskiego domu. Na jego miejscu powinny znajdować się zdjęcia z wakacji w Egipcie w czasie zajadania się flądrą. A tak, to wygląda jak jakiś satanista. Tfu!Puszczyk pisze: Moim zdaniem brakuje skromności i elegancji, nie o to się tutaj rozchodzi żeby sobie strzelać loga i ściany. W złym tonie, zdecydowanie. Tatuasz wręcz ordynarny.
-
- rozkręca się
Fenriz i NC to tacy Lars i Hetfield black metalu. Podchodzą do tematu na zasadzie: zbudowaliśmy markę i teraz możemy pod tą marką sprzedawać cokolwiek i tak do emerytury.
Na szczęście widać jakieś otrzeźwienie w narodzie. Powoli ten irracjonalny kult Darkthrone mija. Ja np. zawsze twierdziłem, że taki Immortal nagrał dużo ważniejsze, lepsze muzycznie i bardziej nowatorskie rzeczy niż Darkthrone.
Na szczęście widać jakieś otrzeźwienie w narodzie. Powoli ten irracjonalny kult Darkthrone mija. Ja np. zawsze twierdziłem, że taki Immortal nagrał dużo ważniejsze, lepsze muzycznie i bardziej nowatorskie rzeczy niż Darkthrone.
To będzie bardzo trudne do udowodnienia, szczególnie, gdy weźmiemy pod uwagę estetykę w której poruszają się zainteresowani. Jedynka i dwójka Immortal to z pewnościa sam szczyt, ale Darkthrone ze swoimi albumami stoi (przynajmniej) w tym samym szeregu. Gdybyś zamiast nazwy Darkthrone, użył nazwy Satyricon, wtedy byłoby zdecydowanie łatwiej.InAGaddaDaVida pisze: Ja np. zawsze twierdziłem, że taki Immortal nagrał dużo ważniejsze, lepsze muzycznie i bardziej nowatorskie rzeczy niż Darkthrone.
-
o, to sprawdzę. słuchałem jakichś próbek parę lat temu, ale można się domyśleć, co mnie od niej odstręczyło :)ultravox pisze:Zabawne, bo być może lepsza niż wszystko, co nagrali po "Under A Funeral Moon". Ale mało kto się poznał na niej, bo w złym momencie dla takiej muzyki wyszła. Do ówczesnej mody nie pasowała ani trochę.byrgh pisze:jest tylko jeszcze jedna płyta, poza nowymi, której wciąż nie znam i nie mam przekonania, by poznać - to Goatlord.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
-
miałem na myśli brzmienie.
- ultravox
Brzmieniowo nie odstaje zbytnio od niektórych ich płyt "studyjnych" :)
Mam pytanie. Co parę lat odświeżam sobie "A Blaze in the Northern Sky" - nie dlatego, że lubię - jest mi to płyta dość obojętna, chociaż dzisiaj akurat coś we mnie drgnęło. Niektóre motywy bowiem bardzo przypominają mi Winter. Zwłaszcza w bodajże "In the shadow of the horns". To możliwe, żeby był tam jakiś wpływ? Mówili o tym kiedykolwiek?
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Nie wiem, ale obaj rżnęli z Celtic Frost więc ;)
Też o tym myślałem, że może to wtórne, bo Winter znam jednak dużo lepiej niż Celtic Frost.Deathhammer66 pisze:Nie wiem, ale obaj rżnęli z Celtic Frost więc ;)
- ultravox
W kilku wywiadach Fenriz wspominał, że lubi Winter, ale tylko demo. Sądzę jednak, że chodzi raczej o to, o czym pisał Deathhammer66.
Kurde, właśnie w ten sposób się dowiedziałem, że Winter mieli demo :D W sumie nie ma tam prawie nic co bym nie znał, poza Hour of Doom którego zaraz posłucham. No ale w sumie Eternal Frost i Into Darkness niby też mają te same kawałki, a zagrane bardzo różnie. Zawsze wolałem Eternal Frost. Oba materiały mają zresztą boskie okładki, działają mi na wyobraźnię jak żadne inne.
A słucham sobie na przemian płyt Darkthrone i Marduk w ramach odświeżania dysko, chociaż u Marduka mogę jednej czy dwóch nie znać w ogóle. I zderzenie Those of the Unlight vs A Blaze wygrało A Blaze nokautem jednak. Ma w sobie to, co łączy większość klasycznych płyt - zupełne obdarcie z elementów niepotrzebnych, prostota. Pień z którego dopiero potem wyrastały gałęzie.
A słucham sobie na przemian płyt Darkthrone i Marduk w ramach odświeżania dysko, chociaż u Marduka mogę jednej czy dwóch nie znać w ogóle. I zderzenie Those of the Unlight vs A Blaze wygrało A Blaze nokautem jednak. Ma w sobie to, co łączy większość klasycznych płyt - zupełne obdarcie z elementów niepotrzebnych, prostota. Pień z którego dopiero potem wyrastały gałęzie.
Bingo. Tylko nie wiem, czy właśnie o ten winter Tobie chodziło. hihihiKarkasonne pisze:Mam pytanie. Co parę lat odświeżam sobie "A Blaze in the Northern Sky" - nie dlatego, że lubię - jest mi to płyta dość obojętna, chociaż dzisiaj akurat coś we mnie drgnęło. Niektóre motywy bowiem bardzo przypominają mi Winter. Zwłaszcza w bodajże "In the shadow of the horns". To możliwe, żeby był tam jakiś wpływ? Mówili o tym kiedykolwiek?
[youtube][/youtube]
ale myślę, że fotografia tłumaczy jeżeli nie wszystko , to wiele.

-
też twierdzę, że istnieje ścisła więź między Darkthrone i Autopsy. zwłaszcza w zwolnieniach i na A Blaze.
Phi Ja twierdzę, że na ostatnim longu Autopsy są, nawiasem mówiąc te same związki.
- WaszJudasz
No bo to w sumie riff z Servants Of The Warsmen przecież.Karkasonne pisze:Zwłaszcza w bodajże "In the shadow of the horns".
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.