8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: 8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt

04-12-2014, 14:42

Riven pisze:wszystko pieknie tylko o czym my wlasciwie dyskutujemy? przeciez sie zgodzilismy. napisales:
Zreszta akurat porownywanie z Metallika z pierwszych czterech to rzeczywiscie wyczyn, do bogow rownac
czyli: Metallica to polka wyzej niz Anthrax, dobrze zrozumialem?
Niech bedzie, chodzi o to, ze porownywanie kokogolwiek wtedy z Metallika to no ..zadne porownanie :D
Riven pisze: Nigdzie nie windowalem Testamentu (wrecz przeciwnie) a to ze wole ich muzyke od muzyki Anthrax nie ma kompletnie nic do rzeczy.

Mam wrazenie ze cala ta polemika sluzy po raz kolejny do tego zebys sie polechtal po wlasnym ego jaki to jestes zajebiscie obeznany - bo wyglada na to, ze klocisz sie z teza ktora sam wypowiedziales
No pisales cos o debilnym Anthrax i jednoczesnie piejesz jaki to Testament jest fajowy, nie bardzo rozumiem wiec co mam w takim wypadku powiedziec? Twoim argumentem w rozmowie o Testament stal sie nagle ni z gruszki ni z pietruszki Anhtrax i jakies porownania do Metalliki, tak jakbys nie wiem, na zasadzie " a u was murzynow bija" - chcial mi tym dojebac czy co? :D Sobie sie dziw, ze dyskusja jest pojebana, jak wyskakujesz z takimi argumentami z dupy, a nie mi.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

04-12-2014, 14:45

Ha, przyznam że kurwa trochę za Wami tęskno mi było.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-12-2014, 14:48

@Triceps
Jak mialem Ci dojebac? O czym Ty mowisz? Grales w Anthrax? Masz tam rodzine? :D

Nie badz takim narcyzem! Chodzilo o to, ze tak jak spotkalem sie z kompletnie nieslusznymi wg mnie opiniami jakoby Testament nalezal do jakiejs wielkiej czworki czy ósemki thrash metalu, tak w rownym stopniu nie zgadzam sie z windowaniem na ten poziom Anthrax. Analogiczna sytuacja IMO, i dlatego o tym wspomnialem. A to ze osobiscie nie trawie Anthrax nie ma tu nic do rzeczy. No i przyznales, Metallica, Slayer - to jest prawdziwa ekstraklasa thrashu, i wlasne gusta nie maja tu nic do rzeczy, popieram. Ja np. osobiscie Slayer stawiam znacznie wyzej niz Metallike , ale co z tego?

Wiec tak naprawde jesli chodzi o sedno dyskusji to od poczatku sie zgadzamy
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

04-12-2014, 15:04

Riven pisze:@Triceps
Jak mialem Ci dojebac? O czym Ty mowisz? Grales w Anthrax? Masz tam rodzine? :D
Nie mam wiec pojecia skad sie pojawila ta dziwaczna figura retoryczna :D Gadalismy o Testament i jakas dziwaczna dygresja o Anthrax :D Mozesz wyjasnic w czym chujowosc Testament zostanie umniejszona poprzez uwypuklenie w twoim mniemaniu debilnosci Anthrax? :D
Riven pisze:Nie badz takim narcyzem! Chodzilo o to, ze tak jak spotkalem sie z kompletnie nieslusznymi wg mnie opiniami jakoby Testament nalezal do jakiejs wielkiej czworki czy ósemki thrash metalu, tak w rownym stopniu nie zgadzam sie z windowaniem na ten poziom Anthrax. Analogiczna sytuacja IMO, i dlatego o tym wspomnialem. A to ze osobiscie nie trawie Anthrax nie ma tu nic do rzeczy.
Ja mysle, ze ma, bo wlasnie Anthrax wspomniales, mogles np Megadeth albo jakis Exodus :D Ale o tym gadalismy juz w temacie o Anthrax, wiec nie ma co znowu robic tego samego ;)

W kazdym razie spinajac to klamra, czyli wracajac do posta, ktory zaczal te ogolna polemike, zostawiam sobie jedynie The Gatheriing, reszta niewarta trzymania, Overkill zostawiam sobie wlacznie do Years Of Decay, Megadeth juz wywalilem oprocz Rust i Coundown, Anthrax zostawiam w calosci, ale dlatego bo Yo've Come For You All jest tak tanie, ze nie chce mi sie pierdolic w sprzedawanie za 3 butelki piwa :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-12-2014, 15:10

Wyjaśniłem skąd ta dygresja w poście wcześniej. Dobra, nie ma co bić piany, lepiej posłuchać thrashu ;dd dlatego załączam Demonic i zobaczymy co z tego zostało po latach. Zawsze wydawała mi się fajna ale strasznie rozwleczona, ciekawe jak teraz wypadnie
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

04-12-2014, 15:13

Nie no, bądźmy choć odrobinę poważni i nie dajmy się zwariować. ANTHRAX jest spokojnie kasowany i przez TESTAMENT, i OVERKILL i EXODUS. Najsłabsza płyta każdej z tych trzech kapel jest lepsza od jakichkolwiek wypocin ANTHRAX. Włączyłem przed chwilą "Among The Living"... Nie da się tego dziś słuchać, miałkie, bez wyrazu, z fatalnymi wokalami. Przyporządkowanie ich do wielkiej czwórki thrashu to dziejowe nieporozumienie, trzeba to sobie raz na zawsze powiedzieć :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-12-2014, 15:20

A temu jak zwykle mało flejmu ;d
Awatar użytkownika
Triceratops

04-12-2014, 15:23

Jakis nienasycony jest, pewnie znowu pije browara i mu sie nudzi.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-12-2014, 15:28

Kurwa nie ma Demonic na play music. Za co ja place dolary guglowi? ;DD jebac ten sąd.
Awatar użytkownika
Triceratops

04-12-2014, 15:33

A ty riven slyszales w ogole ostatni jak na razie Anthrax? Bo maria gadal to samo co ty i drone a potem przepraszal hehe i dziekowal, ze dal sie namowic :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-12-2014, 15:35

Ostatniego nie, hehehehe. Obczaje. Rozmowa dotyczyła okresu świetności thrashu, teraz bardzo możliwe ze anthrax gra lepiej niż Metallica. no przecież death magnetic to sredniawa jak nie wiem.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

04-12-2014, 15:36

Triceratops pisze:Anthrax zostawiam w calosci, ale dlatego bo Yo've Come For You All jest tak tanie, ze nie chce mi sie pierdolic w sprzedawanie za 3 butelki piwa :D
Chętnie odkupie za 4 albo 5 butelek.
Awatar użytkownika
Drone

04-12-2014, 15:38

Ostatni ANTHRAX akurat jest całkiem znośny. No ale to ciągle ANTHRAX, przy ostatnich doskonałych płytach OVERKILL i EXODUS dalej wypada blado.
Awatar użytkownika
Triceratops

04-12-2014, 15:38

Musze sprawdzic czy dalej jej tak nie lubie jak wtedy gdy wychodzila
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-12-2014, 15:39

ale jeszcze na chwilę zmieniając temat, ten kryzys thrashu w latach 90 to był w sumie ciekawy okres, można by zrobić jakieś większe zestawienie kapel i zobaczyć jak na to zareagowały. Przecież chociażby meta jaka wolte zrobiła z load. Tak samo kreator, renewal to zajebisty krążek z cholernie dziwnym klimatem.

Zdziwilbym się jakby grali coś z niego na koncertach, raczej mało kto ceni te płytę a jest wypas
Awatar użytkownika
Drone

04-12-2014, 15:42

Akurat Mille uważa, że to jedna z najlepszych płyt KREATOR.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-12-2014, 15:44

O, to niespodzianka. Przestałem śledzić najnowsze dokonania tego zespołu ale wydaje mi się że to już tylko i wyłącznie zjadanie własnego ogona. Mogliby spróbować jakiegoś skoku w bok.
Thetoxicavenger
rozkręca się

04-12-2014, 18:08

Drone pisze:Ostatni ANTHRAX akurat jest całkiem znośny. No ale to ciągle ANTHRAX, przy ostatnich doskonałych płytach OVERKILL i EXODUS dalej wypada blado.
ostatnia płyta overkill została tutaj zjechana , exodus ostatni to tak średnio został tutaj odebrany
Awatar użytkownika
Drone

04-12-2014, 18:18

Zupełnie niesłusznie. To bardzo dobra pozycja: mniej tu żywiołowości znanej z dwóch poprzednich płyt, za to więcej groove (mówię o OVERKILL). Co do nowego EXODUS, to też fajna płyta, choć musiałem się przyzwyczaić do wokali Souzy na nowo.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

04-12-2014, 18:35

Ostatni Anthrax >>>>>>>>>>>>> ostatnia Metallica
Charlie >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Lars
ODPOWIEDZ