DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

Re: DARKTHRONE

01-09-2018, 11:46

535 pisze:No ale popatrz na to z perspektywy czasu. Mamy ten przywilej, że możemy oceniać całokształt. Tu i teraz. Dlatego sugerowałem świeże podejście. Przecież tamte kapele wyblakły. Nawet Emperor na żywo mocno rozczarowuje, Mayhem pitoli w kółko te swoje standardy, o Satyricon nawet nie będę wspominał. Gorgoroth, a już szczególnie z Kristianem niszczy, to muzyka o której śmiało można powiedzieć, że jest niebezpieczna. Czy powiesz to samo o E, czy S? Wątpię.
?

Już któryś raz widzę komentarz o podobnej treści. Wyjaśnij to raz na zawsze - co jest rozczarowującego w koncertowym wcieleniu Emperor? Że gitary zbyt selektywne, a za mało trv, czy fakt, że grali w domowych ciuchach i - o zgrozo - okularach? Widzisz, panowie to profesjonaliści i to ich odróżnia na plus od wielu kapel.

" onclick="window.open(this.href);return false;

Z Satyricon sprawa jest trochę inna. Może się wielu osobom nie podobać kierunek, w którym poszli studyjnie, ale koncertowo wciąż jest to prawdziwa machina, czuć zdecydowanie, że mają to we krwi, a na żywo miażdżą wiele "modnych" kapel pokroju Mgła... Chciałbym, by za 20 lat Mgła też tak mnie zmiażdżyła!

Obrazek
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

01-09-2018, 11:49

535 pisze:Poważnie nie szanujesz wokali tęczowego śpiewaka? Przecież ten faciu zamiata większość black metalowych wokalistów jednym stęknięciem. Nie mogę w to uwierzyć. Któż jeszcze w Norwegii jest tak dobry w te klocki? Aldrahn? I kto jeszcze?
Nocturno Culto, Varg, Satyr, Ravn, Abbath, Hoest, Garm, Vortex, Nagash, Ihsahn, Pest, Shagrath, Guderian, Nag, Gard, Maniac - tak z pamięci.
"Arctic Thunder" to dobra płyta - twierdzę tak od dnia jej premiery.
Gorgoroth to dobry zespół - mam wszystkie płyty na półce i słucham w miarę regularnie.
Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do formy koncertowej Emperor i Satyricon. Oba widziałem stosunkowo niedawno i było zajebiście, szczególnie na Satyricon.
dobry kościół to kościół spalony
535

01-09-2018, 12:45

No nie wiem. Przynajmniej kilku z wyżej wymienionych śpiewaków nie ma do Krystyny startu. Z panem cesarzem na czele. Emperor i Satyricon widziałem także stosunkowo niedawno. Z E byłem łaskaw wyjść, bo kompletnie do mnie nie trafiają z tym swoim nadęciem i wyrachowaniem,a Satyricon to takie stadionowe granie. Przyzwoite, przewidywalne, bez odrobiny szaleństwa. Kapela w której obecnie produkuje się Kryśka zmiata te pohukiwania Satyra jednym numerem. Ewidentnie mamy zupełnie inne oczekiwania w stosunku do współczesnego łomotu. Oczywiście nie jest to powód do rzucania w siebie kuflami.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

01-09-2018, 13:23

Widze, ze jak nie ma pola do obrony w kwestii UaFM vs Dowolna plyta Gorgoroth to sie wchodzi na temat koncertow. Brawa. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-09-2018, 13:48

ozob pisze:Widze, ze jak nie ma pola do obrony w kwestii UaFM vs Dowolna plyta Gorgoroth to sie wchodzi na temat koncertow. Brawa. (:
Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund. To oczywistość dla mnie, zwłaszcza, że dwie najlepsze płyty Darkthrone są death metalowe. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

01-09-2018, 14:05

Dowolna kapela może na żywca być nuda i rozczarowująca, od lat nie chadzam na gigi. Co ma zresztą wspólnego występ sceniczny z zawartością płyt, nie mam pojęcia.
Oceniać całokształt? Nie znam wszystkich płyt Gorgoroth, znane mi zaś uznaję jako mało istotne średniaki. Darkthrone, Emperor, Burzum, Immortal mają na swych kontach po kilka doskonałych pozycji i każda jedna kasuje dyskografię Gorgoroth. Powtarzam jeszcze raz, nie ten poziom.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

01-09-2018, 14:44

nicram pisze:
ozob pisze:Widze, ze jak nie ma pola do obrony w kwestii UaFM vs Dowolna plyta Gorgoroth to sie wchodzi na temat koncertow. Brawa. (:
Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund. To oczywistość dla mnie, zwłaszcza, że dwie najlepsze płyty Darkthrone są death metalowe. :-)
Nie ma sensu mierzyc sie z powyzszym. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

01-09-2018, 15:16

nicram pisze:
Ziomeczku o ile dość często mam wrażenie że podzielam Twój punkt widzenia w wielu kwestiach dotyczących muzyki to tego cos tu wypisał nie da się bronić nawet dla jaj:)
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
nicram

01-09-2018, 15:32

Ależ nie oczekuję, że będziesz tego bronił. Moje stanowisko jest twarde i mocne a ja jestem przekonany o jego słuszności. :-)
535

01-09-2018, 15:52

Panowie wybaczcie rozpalam właśnie ognisko i nie mam czasu na dłuższe dywagacje. Od muzyki a szczególnie od black metalu oczekuję odrobiny szaleństwa ani Emperor odgrywający swe najlepsze płyty ani tym bardziej Satyricon tego już dawno nie mają.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

01-09-2018, 17:05

wolff pisze: Oceniać całokształt? Nie znam wszystkich płyt Gorgoroth, znane mi zaś uznaję jako mało istotne średniaki. Darkthrone, Emperor, Burzum, Immortal mają na swych kontach po kilka doskonałych pozycji i każda jedna kasuje dyskografię Gorgoroth. Powtarzam jeszcze raz, nie ten poziom.
tak
[V]

01-09-2018, 17:49

Heretyk pisze:
wolff pisze: Oceniać całokształt? Nie znam wszystkich płyt Gorgoroth, znane mi zaś uznaję jako mało istotne średniaki. Darkthrone, Emperor, Burzum, Immortal mają na swych kontach po kilka doskonałych pozycji i każda jedna kasuje dyskografię Gorgoroth. Powtarzam jeszcze raz, nie ten poziom.
tak
To oczywiste.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Heretyk

01-09-2018, 17:53

ale na tym forum o oczywistościach trzeba pisać bo różnie bywa
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

01-09-2018, 18:02

wolff pisze:Chłopie ale gdzie Goatlord a gdzie przeciętny Incipit Satan ze stękającym wokalistą przecież to jest różnica klas. Ogólnie porównania przereklamowanego Gorgoroth do najlepszych Darkthronów to gruba pomyłka i strata czasu.
Mimo, ze uwazam Gorgoroth za II lige, to ta plyta wyszla im zajebiscie. O glowe z szyje przewyzsza dowolna pozycje z ich dyskografii.
Awatar użytkownika
nicram

01-09-2018, 18:17

Heretyk pisze:ale na tym forum o oczywistościach trzeba pisać bo różnie bywa
Jasne. Paru kolesi głaszcze się po chujach i pieprzy o oczywistościach. Deprecjonowanie Gorgoroth i pierdolenie, że to II liga zakrawa na jakąś aberrację albo totalną nieznajomość tematu.
535

01-09-2018, 18:23

nicram pisze:
Jasne. Paru kolesi głaszcze się po chujach i pieprzy o oczywistościach. Deprecjonowanie Gorgoroth i pierdolenie, że to II liga zakrawa na jakąś aberrację albo totalną nieznajomość tematu.
Tak. To oczywiste.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

01-09-2018, 18:25

nicram pisze:
Heretyk pisze: Jasne. Paru kolesi głaszcze się po chujach i pieprzy o oczywistościach. Deprecjonowanie Gorgoroth i pierdolenie, że to II liga zakrawa na jakąś aberrację albo totalną nieznajomość tematu.
To nie głaskanie po dzwonkach a zdrowy gust muzyczny.
Przecież nikt chyba nie napisał, że Gorgoroth to skrajny qpacz, upadek i zupełne spedalenie . Nie znalazłem również argumentów które przemawiają za tym by postawić ich obok wymienianych wybitnych kapel.
II liga to czasem dość wysoki poziom. W II lidze Angielskiej gra Nottingham Forest, dwa razy zdobywał Puchar Europy, dajesz wiarę? Dwa razy kurwa.
Ostatnio zmieniony 01-09-2018, 18:32 przez wolff, łącznie zmieniany 1 raz.
Jebać żuli.
Heretyk

01-09-2018, 18:28

nicram pisze:
chłopie. może się nie znam, trudno. w dupie to mam. ale do ciebie i tak mi daleko. no bo skoro antichrist kasuje under a funeral moon... kurwa i znowu się dałem wciągnąć w dyskusję o czyichś gustach a nie swoim. właściwie czasem się zastanawiam co ja jeszcze robię na tym forum
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

01-09-2018, 18:35

nicram pisze:
chłe chłe chyba gorgoroth abberracja, i Twój gust w tą strone zaczął zmierzać, a ostrzegałem nie pij hipsterskich wynalazków
Awatar użytkownika
nicram

01-09-2018, 18:56

535 pisze:
nicram pisze:
Tak. To oczywiste.
:DDDD
wolff pisze: Przecież nikt chyba nie napisał, że Gorgoroth to skrajny qpacz, upadek i zupełne spedalenie . Nie znalazłem również argumentów które przemawiają za tym by postawić ich obok wymienianych wybitnych kapel.
Najprostszym argumentem jest oczywiście muzyka. Jeżeli ktoś twierdzi, że płyty takie jak Pentagram, Antichrist, czy wspominane Incipit Satan to nie jest wybitna muzyka to w sumie ciężko jest dyskutować. Jeszcze w dodatku z ludźmi, którzy przyznają się, że znają ich muzykę pobieżnie. Zatem polecam poświęcić troszkę czasu i jednak się wsłuchać. Poczytać prasę z tamtego okresu, dowiedzieć, się, że w Gorgoroth grali również ludzie z zespołów, o których piszesz, że są/były wybitne.

I jeszcze jedno. Gorgoroth nigdy się nie skurwił. A oprócz Immortal (naciągane mocno) każdy z tych wybitnych zespołów dawał dupy na prawo i lewo. :-)
Ostatnio zmieniony 01-09-2018, 19:13 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ