ALCEST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Morph
- Kontakt:
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Re: ALCEST
To samo jest na innych albumach - to bardzo fajna muzyka tła, dobra do odpoczynku, gdy głowa pełna roboty i nerwów. Nie męczy, nie nudzi, nie drażni, a uspokaja i daje trochę wytchnienia. Nic skomplikowanego, a jednak jest to przyjemne.DCI Hunt pisze:Właśnie włączyłem "Souvenirs d'un Autre Monde" i jest dokładnie tak jak piszę. Nawet fajne to jak leci sobie w tle, ale jakieś takie płaskie, ładne. Brakuje mi tu jakiejś głębi lub przynajmniej pazura... Może w wolnym czasie sprawdzę dwie kolejne płyty i znajdę to czego tutaj mi do szczęścia brakuje.
You've got nothing to lose but your lives.
- maciek z klanu
1dynka jest bardzo dobra, potem juz mala sraczka sie robi :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Za każdym razem jak widzę nazwę tej kapeli to w głowie pojawia mi się grubasek z bułką z czekoladą. Nie do zwalczenia.
- Random Apex
Z każdym albumem następuje zmiękczenie materiału i dołożenie jeszcze większej ilości króliczego puchu do tej muzyki, co sprawia, że na pewno ostatnie wydawnictwo jest bardzo przyjemnym krążkiem na romantyczne, letnie wieczory.
P.S. Beings of Light wg mnie bardzo podobne klimatycznie i układowo do Solar Song z przedostatniego albumu.
P.S. Beings of Light wg mnie bardzo podobne klimatycznie i układowo do Solar Song z przedostatniego albumu.
Przygody Mikołajka to świetna lektura :-) od teraz też mnie będzie prześladować to skojarzenie.ramonoth pisze:Za każdym razem jak widzę nazwę tej kapeli to w głowie pojawia mi się grubasek z bułką z czekoladą. Nie do zwalczenia.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Moje starsza, 5-letnia pociecha płci żeńskiej wieczór w wieczór od nie wiem już kiedy zasypia słuchając audiobooka z "Nowymi przygodami Mikołajka" w interpretacji obydwu Stuhrów. Polecam tak przy okazji choć to nie ten wątek. :)
- maciek z klanu
Ale nie przygody Mikołajka z mgwah? :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
ten dialog z Mikołajka mam dalej po latach od ostatniego czytania przed oczami:
"- ja jestem (powiedzmy) Jacques, a ty?
- a ja nie"
:D
"- ja jestem (powiedzmy) Jacques, a ty?
- a ja nie"
:D
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
W końcu zabrałem się za ten, skażony "mikołajkową" naleciałością, band. Słucham "Écailles de lune" i po prostu się wzruszyłem. Stary chłop...
- Random Apex
Ale jary! I bardzo romantyczny - rozkłada mnie ta płyta na łopatki i staję się przy niej jakaś miękka.
- Glene
Morph pisze:Alcest Sralcest
- Random Apex
- Glene
Znamy sie znamy, tylko ja na ten przyklad to jestem muzyczny homofob:D
-
Ten Alcest to jakiś lek?
-
no, na zgagę chyba
- Lykantrop
Do dzisiaj moje zwoje i styki nie potrafią pojąć jak ktoś, kto macza palce w genialnym Peste Noir jest jednocześnie w stanie stworzyć tak potwornego kloca jak Alcest. No i już w ogóle abstrakcja, że ludzie którzy na codzień słuchają ross bay war metal i innych gazomaskowarmetalowopodobnych mogą jednocześnie przez kichy trawić ten czerstwy klajster. Przecież to zakrawa na jakiś marny żart. Dla mnie ta kapela spokojnie mogłaby bić się o laur Metal Hammera z Nightwish.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Morph
- Kontakt:
Takie właśnie miałem wrażenie jak ich oglądałem - muzyka na pierwsze rwanie. :DRandom Apex pisze:Ale jary! I bardzo romantyczny - rozkłada mnie ta płyta na łopatki i staję się przy niej jakaś miękka.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
jedyny słuchalny Alcest to "Le Secret", a może nawet bardziej Amesoeurs "Ruines Humaines"
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Jeśli chodzi o ich dyskografię to jestem totalnym szczawiem, tak więc nie włączę się do dyskusji. Ta płyta po prostu trafiła wczoraj dobrze w moje emocje i tyle. W każdym razie na pewno przy okazji poznam coś więcej, bo mnie zainteresowaliście. Paradoksalnie.