DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DARKTHRONE
Ciekawy album. Momentami aż brakuje na wokalu Toma Fischera z wiadomych formacji. Good stuff! Już nic więcej w tej kwestii nie piszę. Kto lubi rdzenny metal ten skuma czaczę. Hailsa!
- ozob
- zahartowany metalizator
Słucham do porannej kawy. Jakie to jest tanie.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja pierdolę, a ten znowu wystękuje gówno w temacie o Darkthrone...
all the monsters will break your heart
-
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Darekthrone
- w mackach Zła
No tak. To nie jest zły album, w sumie nawet fajny. Pierwszy kawałek chyba najlepszy a znany nam już Hate Cloak najmniej mi przypasował. Generalnie długie utwory to i dużo różnych riffów i pomysłów, nie zawsze pasujących do siebie. Nie wiem czy to jeszcze leci 3 kawałek czy już 4. Wolę jednak Darkthrone w krótszych, bardziej zwartych i konkretnych pieśniach.
- TheDude
Chłopaki, do kurwy nędzy to jest muza i do tego od klasycznej kapeli. Albo komuś siada albo nie. O co się kurwa pieklić?
To nie jest nowy album Deathspell Omega żeby robić krwawą kupę i pocić się (chuj wie po co
) co tam się odjebało.
To nie jest nowy album Deathspell Omega żeby robić krwawą kupę i pocić się (chuj wie po co

-
- weteran forumowych bitew
Bardzo dobrze się tego słucha. Super nawiązania do klasyki. Bez zadęcia typowego dla szyszko-świeczników z pomazanymi mordami . Po prostu muzyka do piwa, grilla i spotkania z kumplami. Ale przede wszystkim ta płyta to niesamowity ból anusa pewnej grupy idiotów. Kolejna zresztą w wykonaniu Gylve i Teda. 

- ozob
Darkthorne zatracił gdzieś wyczucie do składania riffów, dobrych riffów, w dobre utwory. Znów mamy przekładańce, zlepki dobrych fragmentów z bardzo kiepskimi. Kto się jeszcze na to nabiera? (:
Co do konceptu to Darkthrone 2021 to obiady Black Sabbath i Candlemass okraszone wokalizami ala Celtic Frost i Venom. Wtórne do bólu granie.
Co do konceptu to Darkthrone 2021 to obiady Black Sabbath i Candlemass okraszone wokalizami ala Celtic Frost i Venom. Wtórne do bólu granie.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
Tako rzecze ozobek, mądry inaczej. Specjalista od bólu dupy na dźwięk słowa "Darkthrone".
all the monsters will break your heart
- Darekthrone
- w mackach Zła
- Nerwowy
Dokładnie tak jest niestety.
Tak, a o co chodzi?Co do konceptu to Darkthrone 2021 to obiady Black Sabbath i Candlemass okraszone wokalizami ala Celtic Frost i Venom. Wtórne do bólu granie.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- dzik
-
Piękny piwniczno- sabbatowski klimat. Surowo i ciemno, bez szlagierów ale chyba takie było zamierzenie : doom over the world plus garść cytatów np z dwójeczki Metallica (w pierwszym utworze) . Fajnie to wyszło, bardziej niż na dwóch poprzednich których do tej pory jednak nie mogę ogarnąć.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Po tym drugim numerze stwierdzam, że jeżeli chodzi o brzmienie, to może być najlepsza płyta Darkthrone od dwudziestu siedmiu lat. Mam nadzieję, że winyl potwierdzi, a nawet pogłębi to uczucie.
-
- postuje jak opętany!
Serio?
Jeszcze nie słuchałem, ale przecież Hate Them czy Sardonic Wrath mają idealne brzmienie.
heykvísl og ofn
Tymczasem słucham następnego. I to jest ten niby chujowy numer? To ja się grzecznie pytam , co według wybitnych znawców i melomanów, mają grać Gylve z Tedkiem? W jakim kierunku pójść? Szanty? Italo disko?
- Żułek
bardzo proste

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- weteran forumowych bitew
Nie ważne co by grali i nagrali . Mordy nie pomalowane i szyszek w dupę sobie nie wsadzili. Musi być kult stulejki północną nocą ze świecznikiem w dupie.
- ozob
Żeby nagrać znów DM to trzeba mieć jaja i przede wszystkim pomysł.
- maciek z klanu
Bardzo mi się podoba ta płyta. Hails Darkthrone. Jeśli taka ma być jakość ich wydawnictw to jak dla mnie mogą nagrywać co roku.wiadomo że nie jest to ich najlepsza płyta, wiadomo że koła nie wymyślają na nowo. Ale czuć że robią to z pasją i że sprawia im to wiele radości. Mi też sprawia więc jestem zadowolony. I oczywistym jest ze większość z nas, gdyby to wydał zespół xyx a nie darkthrone nawet by tego nie posłuchała. Czesc by narzekała że kopia i ble ble, ale to Darkthrone i oni mogą co im się podoba.
Dziwnie cicho nagrana jest trzeba volume przekręcić prawie do połowy. Swietne zdjęcie panów, poza tym wydanie biedne. Duży plus ze Jewel.
Dziwnie cicho nagrana jest trzeba volume przekręcić prawie do połowy. Swietne zdjęcie panów, poza tym wydanie biedne. Duży plus ze Jewel.
Ostatnio zmieniony 25-06-2021, 19:12 przez maciek z klanu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo