Przedstawili go właśnie jako członka zespołu a nie żadnego gościa czy muzyka sesyjnego, więc raczej na stałe.
NEUROSIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Nerwowy
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NEUROSIS
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Nie mam słów, trudno opisać poziom mojej ekscytacji. W najlepszych snach się nie spodziewałem takiego obrotu sprawy, myślę, że to jest historyczny moment. Wszystkie reaktywacje ostatnich lat o jakich słyszałem (Acid Bath, Pantera, Slayer) to moim zdaniem nie są wydarzenia tego kalibru. Zwłaszcza, że tutaj ewidentnie nie chodzi o hołd, czy odcinanie kuponów, tylko realny głód takiej muzy. Miałem okazję po koncertach chwilę pogadać ze Stevem. Poziom jego świadomości muzycznej wywala z kapci.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Phren
- zaczyna szaleć
Udało mi się już raz przesłuchać. Pierwsze wrażenie - jest bardzo dobrze. Dwa ostatnie kawałki to miazga, szczególnie ostatni to niezły odlot.
Słychać mocno wpływy Turnera, ale myślę, że wychodzi to zespołowi na dobre. Ogólnie to będzie słuchane wielokrotnie przez najbliższe tygodnie i miesiące.
Mamy wiosnę i mamy nowe Neurosis!
Słychać mocno wpływy Turnera, ale myślę, że wychodzi to zespołowi na dobre. Ogólnie to będzie słuchane wielokrotnie przez najbliższe tygodnie i miesiące.
Mamy wiosnę i mamy nowe Neurosis!
- morbid
- rasowy masterfulowicz
zajebista jest ta płyta ,fakt 
-
valmir
- postuje jak opętany!
- Lukass
- zahartowany metalizator
Ojojoj. Co tu się dzieje. Bardzo dobre wieści.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Maruder
- w mackach Zła
Najlepszy muzyczny news od dekad.
Już słuchałem jej, jest naprawdę świetna - wg.mnie już teraz mogę powiedzieć, że lepsza od dwóch ostatnich.
Już słuchałem jej, jest naprawdę świetna - wg.mnie już teraz mogę powiedzieć, że lepsza od dwóch ostatnich.
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Leci właśnie pierwszy raz.
Zawsze się zastanawiałem jak brzmiałby mariaż Isis i Neurosis i właśnie doczekałem się odpowiedzi. Słychać wyraźnie wpływ Aarona i brzmi to na razie bardzo płynnie i organicznie. Przeszkadzajki- bardzo na plus.
Zawsze się zastanawiałem jak brzmiałby mariaż Isis i Neurosis i właśnie doczekałem się odpowiedzi. Słychać wyraźnie wpływ Aarona i brzmi to na razie bardzo płynnie i organicznie. Przeszkadzajki- bardzo na plus.
- Anzhelmoo
Przesłuchałem album 3x - w skupieniu, na różnych dobrych sprzętach, z tekstami (tutaj chociaż jest co poczytać). No i jest FENOMENALNIE! Album bardzo ciężki i agresywny. Brzmienie z unoszącym się duchem Steve'a Albiniego, pomimo, że pierwszy bez niego. Noah Landis na klawiszach rzeczywiście swój życiowy performance zrobił. Perkusja brzmi świetnie, same partie zresztą też niczego sobie, ale to akurat żadne zaskoczenie, podobnie jak i forma Steve'a Von Tilla, który mega kombinuje z tymi wszystkimi gitarami. Do wokali zarówno jego, jak i Aarona żadnych zastrzeżeń. Jest sporo growli. To Aaron, czy Dave Edwardson wrócił do mikrofonu sporadycznie? Po raz pierwszy od prawie 30 lat 
Pytanie do fanów Isis - wstyd przyznać, ale niestety nie znam tak dobrze tego zespołu jak bym chciał. W których fragmentach słychać najbardziej flagowe zagrywki Aarona? Pytam, bo akurat dyskografię Neurosis mam wykutą na blachę i uważam, że AT super tu pasuje, ale zarazem nie trafiłem na taką zagrywkę, przy której pomyslałbym "to rzeczywiście jest fragment, który na poprzednich płytach Neurosis nie miałby racji bytu". Po prostu za mało znam Isis, a pytam z ciekawości, bo dużo osób w komentarzach pisze o tym, że jego ręka jest bardzo widoczna.
No i widzę, że w internecie jest konsensus co do tego, że to płyta roku. Wątpię, by coś ją w tym roku przeskoczyło, choć kto wie
Dodam, że album został nagrany w 3 weekendy - czyli zakładam, że 6-9 dni. Całość zmiksowano w 3 dni. Brzmi świetnie! Jestem w szoku, że tak sprawnie to wszystko posklejali, profesjonalizm w każdym calu,
W pewnym momencie na scenie było bardzo dużo klonów Neurosis, aż wszyscy rzygali tym post-graniem, wydawało się, że powiedziano wszystko. A tutaj ojcowie tego zamieszania wchodzą i nagrywają współczesny i świeży album, który bije na każdym poziomie te kwadratowe klony. Wsłuchajcie się w prace gitar - te wszystkie malutkie detale, efekty. Łatwo je przeoczyć, ale to one czynią Neurosis wyjątkowym.
Pytanie do fanów Isis - wstyd przyznać, ale niestety nie znam tak dobrze tego zespołu jak bym chciał. W których fragmentach słychać najbardziej flagowe zagrywki Aarona? Pytam, bo akurat dyskografię Neurosis mam wykutą na blachę i uważam, że AT super tu pasuje, ale zarazem nie trafiłem na taką zagrywkę, przy której pomyslałbym "to rzeczywiście jest fragment, który na poprzednich płytach Neurosis nie miałby racji bytu". Po prostu za mało znam Isis, a pytam z ciekawości, bo dużo osób w komentarzach pisze o tym, że jego ręka jest bardzo widoczna.
No i widzę, że w internecie jest konsensus co do tego, że to płyta roku. Wątpię, by coś ją w tym roku przeskoczyło, choć kto wie
Dodam, że album został nagrany w 3 weekendy - czyli zakładam, że 6-9 dni. Całość zmiksowano w 3 dni. Brzmi świetnie! Jestem w szoku, że tak sprawnie to wszystko posklejali, profesjonalizm w każdym calu,
W pewnym momencie na scenie było bardzo dużo klonów Neurosis, aż wszyscy rzygali tym post-graniem, wydawało się, że powiedziano wszystko. A tutaj ojcowie tego zamieszania wchodzą i nagrywają współczesny i świeży album, który bije na każdym poziomie te kwadratowe klony. Wsłuchajcie się w prace gitar - te wszystkie malutkie detale, efekty. Łatwo je przeoczyć, ale to one czynią Neurosis wyjątkowym.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
RippingHeadache
To jest spoko płyta, ale nie przesadzajmy. Albumem roku będzie raczej tylko dla psychofanów. 
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Jeden z komentarzy na bandcamp: '' Album so heavy and news of Aaron Turner joining so awesome it killed Chuck Norris.''