BLACK SABBATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

Re: BLACK SABBATH

28-06-2013, 09:44

Wydarzenie roku zdecydowanie. Płyta roku - w żadnym razie, ale to nic złego akurat ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Maria Konopnicka

28-06-2013, 17:45

Przedwczoraj kolega opowiadał mi, że kupił sobie Black Sabbath - włączył, przesłuchał kilka razy. Chciał wyłączyć, żeby odpalić nowe Autopsy, ale kieszeń jego odtwarzacza odmówiła wysunięcia. Jakby jakaś magiczna siła chciała, żeby nie słuchał niczego innego tylko tego Black Sabbath.
Ja kupiłem tę płytę przedwczoraj - dziś rano miałem jechać na Kraftwerk do Poznania - bilet zakupiony, dojazd, hotel i raptem, ni z gruchy ni z pietruchy poczułem taki ból, że znalazłem się w szpitalu. Kroplówki, badania... ponoć jakaś kamień miałem na nerkach i wypłukany (prawdopodobnie metalfestowym piwem, postanowił sobie zejść do moczowodu). Przeżyłem w życiu trochę bólów związanych z różnymi złamaniami, obiciami, stłuczeniami...ale powiadam Wam, że nic tak nie boli jak to kurewstwo. Nie o tym jednak piszę, by się użalać - ale o tym, że właśnie słucham nowego Black Sabbath. Za 20 minut wchodziłbym na Kraftewerk w Poznaniu - ale jakaś siła - prawdopodobnie ta sama, która zawładnęła kieszenią odtwarzacza mojego kumpla - stwierdziła, że dziś muszę słuchać "13" i tylko "13".
Pięknie to płynie, monumentalnie i po blacksabathowemu, głos Ozzego doskonały (nie wiem jak można pierdolić, że to najsłabszy element płyty). Black Sabbath nagrali album idealny - taki o jakim marzyłem - nie ma zaskoczenia - tu po prostu jest stary dobry Sabbath bez kombinowania, mógłby się ukazać po Sabbath Bloody Sabbath...
Być może album roku, z pewnością wydarzenie dekady! Mamy nowy album BLACK SABBATH z Ozzym na wokalu! Marzyłem o tym od dwudziestu lat... a teraz jest. Jestem szczęśliwy. Mimo tego Kraftwerk! Mimo fajnego obozu, na który miałem jechać w poniedziałek. Jebać to wszystko! Trzeba słuchać "13"!
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Odp: BLACK SABBATH

28-06-2013, 17:52

Obrazek
[V]
mistrz forumowej ceremonii

28-06-2013, 18:00

:D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-06-2013, 18:14

Maria Konopnicka pisze:ponoć jakaś kamień miałem na nerkach i wypłukany (prawdopodobnie metalfestowym piwem, postanowił sobie zejść do moczowodu). Przeżyłem w życiu trochę bólów związanych z różnymi złamaniami, obiciami, stłuczeniami...ale powiadam Wam, że nic tak nie boli jak to kurewstwo. Nie o tym jednak piszę, by się użalać - ale o tym, że właśnie słucham nowego Black Sabbath.
Dwa razy rodziłem kamień, masz rację, kolka nerkowa jest bólem nie do opisania. Wyższy stopień odjazdu. Ale jak przestaje boleć jest bardzo orzeźwiająco...:-)
Maria Konopnicka pisze:Black Sabbath nagrali album idealny - taki o jakim marzyłem - nie ma zaskoczenia - tu po prostu jest stary dobry Sabbath bez kombinowania, mógłby się ukazać po Sabbath Bloody Sabbath...
Być może album roku, z pewnością wydarzenie dekady!
Płyta jest wspaniała. Zbliża się do absolutu. Nie wierzę, że w tym roku ktokolwiek jest ich w stanie przebić.
all the monsters will break your heart
[V]

28-06-2013, 19:04

fajny ten Sabbath,ale nie czuje az takiej ekscytacji jak wy.Swoje już nagrali,lepiej,ciekawiej,etc nowa płyta to bardziej ciekawostka,nagrali taki bezpieczny,zachowawczy album,moze sie podobac ale plyta roku to nie jest na pewno(dla mnie przynajmniej)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Mort
rasowy masterfulowicz

28-06-2013, 19:08

Tak miało być. Mieli nagrać płytę w starym stylu. I wyszła zejebista. Od premiery słucham codziennie.
I AM MORBID
[V]

28-06-2013, 19:09

jest fajna,ale bez bicia czołem o podłoge.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

28-06-2013, 19:26

Płyta jest wyśmienita a z kawałkami bonusowymi to dla mnie album roku. I nie twierdze tak tylko dlatego że mnie napierdala czoło.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

28-06-2013, 19:46

[V] pisze:fajny ten Sabbath,ale nie czuje az takiej ekscytacji jak wy.Swoje już nagrali,lepiej,ciekawiej,etc nowa płyta to bardziej ciekawostka,nagrali taki bezpieczny,zachowawczy album,moze sie podobac ale plyta roku to nie jest na pewno(dla mnie przynajmniej)
[V] pisze:jest fajna,ale bez bicia czołem o podłoge.
Ano. Dobra plyta jak na bande skloconych emerytow. Az czlowiek ma ochote wrzucic sobie 1-4 do odtwarzacza i prawde mowiac po takim zestawie nie bardzo sie chce do 13 wracac. No ale pewien poziom utrzymali, wiec za bardzo nie ma na czym psow wieszac. Fajnie, ze jest i tyle.
[V]

28-06-2013, 19:48

no,jeden zrozumiał starego sępa;)
Maria Konopnicka

28-06-2013, 21:29

0ms pisze: Az czlowiek ma ochote wrzucic sobie 1-4 do odtwarzacza i prawde mowiac po takim zestawie nie bardzo sie chce do 13 wracac..
A ja tak nie mam, bo płyt 1-4 słuchałem miliony razy a tu mam nowy album w tej samej stylistyce, którego jeszcze nie znam. Wybór jest oczywisty - słucham "13".
535

28-06-2013, 21:31

Ja natomiast chętnie posłucham nowej i tamtych też. Nie widzę problemu.
Maria Konopnicka

28-06-2013, 21:40

Ja widzę - zdecydowanie przyjemniej słucha się jednej płyty niż pięciu jednocześnie :)
535

28-06-2013, 21:48

Pięciu jednocześnie nie dam rady. Mam tylko trzy odtwarzacze.

Edit
Czekaj, czekaj. Mam przecież komputer, a w garażu stoi auto małżonki, tam jest radio z CD. Bingo! Dam radę włączyć pięć!
Awatar użytkownika
Kosturr
zaczyna szaleć

28-06-2013, 21:55

Maria Konopnicka pisze:A ja tak nie mam, bo płyt 1-4 słuchałem miliony razy a tu mam nowy album w tej samej stylistyce, którego jeszcze nie znam. Wybór jest oczywisty - słucham "13".
dokładnie, mam tak samo. "13" to wymarzona płyta każdego fana Black Sabbath, nie ma tutaj mowy o żadnym rozczarowaniu, nagrali dokładnie taką płytę jaką sobie życzyłem i chyba każdy fan :D Generalnie w ogóle nie czuć, że panowie mieli tak długą przerwę, płyta brzmi zajebiście naturalnie, jest niewymuszona, świetna. Mogę oczywiście być odrobinę subiektywny ;)
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

29-06-2013, 07:25

Ostatnim albumem z Ozzym który mi dawał taką przyjemność ze słuchania był Ozzmosis (również z kawałkami bonusowymi).
0ms pisze:Dobra plyta jak na bande skloconych emerytow.
Dla mnie nie ma znaczenia kto z kim sypia. Nie słychać tego na trzynastce.
Awatar użytkownika
hcpig

29-06-2013, 09:12

Gunman pisze:Ostatnim albumem z Ozzym który mi dawał taką przyjemność ze słuchania był Ozzmosis (również z kawałkami bonusowymi).
Super rekomendacja skoro na Ozzmosis da się słuchać raptem 2 kawałków.
Yare Yare Daze
Maria Konopnicka

29-06-2013, 12:11

"Ozzmosis" nawet nie stało koło "13". Słucham tej płyty drugi dzień dopiero, ale mogę powiedzieć, że słucha mi się jej tak samo dobrze jak największych klasyków Black Sabbath. O takiej płycie marzyłem, na taką płytę czekałem...
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

29-06-2013, 14:03

Płytę mam mieć już w poniedziałek :)
ODPOWIEDZ