BLACK SABBATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: BLACK SABBATH
Wydarzenie roku zdecydowanie. Płyta roku - w żadnym razie, ale to nic złego akurat ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Przedwczoraj kolega opowiadał mi, że kupił sobie Black Sabbath - włączył, przesłuchał kilka razy. Chciał wyłączyć, żeby odpalić nowe Autopsy, ale kieszeń jego odtwarzacza odmówiła wysunięcia. Jakby jakaś magiczna siła chciała, żeby nie słuchał niczego innego tylko tego Black Sabbath.
Ja kupiłem tę płytę przedwczoraj - dziś rano miałem jechać na Kraftwerk do Poznania - bilet zakupiony, dojazd, hotel i raptem, ni z gruchy ni z pietruchy poczułem taki ból, że znalazłem się w szpitalu. Kroplówki, badania... ponoć jakaś kamień miałem na nerkach i wypłukany (prawdopodobnie metalfestowym piwem, postanowił sobie zejść do moczowodu). Przeżyłem w życiu trochę bólów związanych z różnymi złamaniami, obiciami, stłuczeniami...ale powiadam Wam, że nic tak nie boli jak to kurewstwo. Nie o tym jednak piszę, by się użalać - ale o tym, że właśnie słucham nowego Black Sabbath. Za 20 minut wchodziłbym na Kraftewerk w Poznaniu - ale jakaś siła - prawdopodobnie ta sama, która zawładnęła kieszenią odtwarzacza mojego kumpla - stwierdziła, że dziś muszę słuchać "13" i tylko "13".
Pięknie to płynie, monumentalnie i po blacksabathowemu, głos Ozzego doskonały (nie wiem jak można pierdolić, że to najsłabszy element płyty). Black Sabbath nagrali album idealny - taki o jakim marzyłem - nie ma zaskoczenia - tu po prostu jest stary dobry Sabbath bez kombinowania, mógłby się ukazać po Sabbath Bloody Sabbath...
Być może album roku, z pewnością wydarzenie dekady! Mamy nowy album BLACK SABBATH z Ozzym na wokalu! Marzyłem o tym od dwudziestu lat... a teraz jest. Jestem szczęśliwy. Mimo tego Kraftwerk! Mimo fajnego obozu, na który miałem jechać w poniedziałek. Jebać to wszystko! Trzeba słuchać "13"!
Ja kupiłem tę płytę przedwczoraj - dziś rano miałem jechać na Kraftwerk do Poznania - bilet zakupiony, dojazd, hotel i raptem, ni z gruchy ni z pietruchy poczułem taki ból, że znalazłem się w szpitalu. Kroplówki, badania... ponoć jakaś kamień miałem na nerkach i wypłukany (prawdopodobnie metalfestowym piwem, postanowił sobie zejść do moczowodu). Przeżyłem w życiu trochę bólów związanych z różnymi złamaniami, obiciami, stłuczeniami...ale powiadam Wam, że nic tak nie boli jak to kurewstwo. Nie o tym jednak piszę, by się użalać - ale o tym, że właśnie słucham nowego Black Sabbath. Za 20 minut wchodziłbym na Kraftewerk w Poznaniu - ale jakaś siła - prawdopodobnie ta sama, która zawładnęła kieszenią odtwarzacza mojego kumpla - stwierdziła, że dziś muszę słuchać "13" i tylko "13".
Pięknie to płynie, monumentalnie i po blacksabathowemu, głos Ozzego doskonały (nie wiem jak można pierdolić, że to najsłabszy element płyty). Black Sabbath nagrali album idealny - taki o jakim marzyłem - nie ma zaskoczenia - tu po prostu jest stary dobry Sabbath bez kombinowania, mógłby się ukazać po Sabbath Bloody Sabbath...
Być może album roku, z pewnością wydarzenie dekady! Mamy nowy album BLACK SABBATH z Ozzym na wokalu! Marzyłem o tym od dwudziestu lat... a teraz jest. Jestem szczęśliwy. Mimo tego Kraftwerk! Mimo fajnego obozu, na który miałem jechać w poniedziałek. Jebać to wszystko! Trzeba słuchać "13"!
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
-
- mistrz forumowej ceremonii
:D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dwa razy rodziłem kamień, masz rację, kolka nerkowa jest bólem nie do opisania. Wyższy stopień odjazdu. Ale jak przestaje boleć jest bardzo orzeźwiająco...:-)Maria Konopnicka pisze:ponoć jakaś kamień miałem na nerkach i wypłukany (prawdopodobnie metalfestowym piwem, postanowił sobie zejść do moczowodu). Przeżyłem w życiu trochę bólów związanych z różnymi złamaniami, obiciami, stłuczeniami...ale powiadam Wam, że nic tak nie boli jak to kurewstwo. Nie o tym jednak piszę, by się użalać - ale o tym, że właśnie słucham nowego Black Sabbath.
Płyta jest wspaniała. Zbliża się do absolutu. Nie wierzę, że w tym roku ktokolwiek jest ich w stanie przebić.Maria Konopnicka pisze:Black Sabbath nagrali album idealny - taki o jakim marzyłem - nie ma zaskoczenia - tu po prostu jest stary dobry Sabbath bez kombinowania, mógłby się ukazać po Sabbath Bloody Sabbath...
Być może album roku, z pewnością wydarzenie dekady!
all the monsters will break your heart
-
fajny ten Sabbath,ale nie czuje az takiej ekscytacji jak wy.Swoje już nagrali,lepiej,ciekawiej,etc nowa płyta to bardziej ciekawostka,nagrali taki bezpieczny,zachowawczy album,moze sie podobac ale plyta roku to nie jest na pewno(dla mnie przynajmniej)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- rasowy masterfulowicz
Tak miało być. Mieli nagrać płytę w starym stylu. I wyszła zejebista. Od premiery słucham codziennie.
I AM MORBID
-
jest fajna,ale bez bicia czołem o podłoge.
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Płyta jest wyśmienita a z kawałkami bonusowymi to dla mnie album roku. I nie twierdze tak tylko dlatego że mnie napierdala czoło.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
[V] pisze:fajny ten Sabbath,ale nie czuje az takiej ekscytacji jak wy.Swoje już nagrali,lepiej,ciekawiej,etc nowa płyta to bardziej ciekawostka,nagrali taki bezpieczny,zachowawczy album,moze sie podobac ale plyta roku to nie jest na pewno(dla mnie przynajmniej)
Ano. Dobra plyta jak na bande skloconych emerytow. Az czlowiek ma ochote wrzucic sobie 1-4 do odtwarzacza i prawde mowiac po takim zestawie nie bardzo sie chce do 13 wracac. No ale pewien poziom utrzymali, wiec za bardzo nie ma na czym psow wieszac. Fajnie, ze jest i tyle.[V] pisze:jest fajna,ale bez bicia czołem o podłoge.
-
no,jeden zrozumiał starego sępa;)
A ja tak nie mam, bo płyt 1-4 słuchałem miliony razy a tu mam nowy album w tej samej stylistyce, którego jeszcze nie znam. Wybór jest oczywisty - słucham "13".0ms pisze: Az czlowiek ma ochote wrzucic sobie 1-4 do odtwarzacza i prawde mowiac po takim zestawie nie bardzo sie chce do 13 wracac..
Ja natomiast chętnie posłucham nowej i tamtych też. Nie widzę problemu.
Ja widzę - zdecydowanie przyjemniej słucha się jednej płyty niż pięciu jednocześnie :)
Pięciu jednocześnie nie dam rady. Mam tylko trzy odtwarzacze.
Edit
Czekaj, czekaj. Mam przecież komputer, a w garażu stoi auto małżonki, tam jest radio z CD. Bingo! Dam radę włączyć pięć!
Edit
Czekaj, czekaj. Mam przecież komputer, a w garażu stoi auto małżonki, tam jest radio z CD. Bingo! Dam radę włączyć pięć!
- Kosturr
- zaczyna szaleć
dokładnie, mam tak samo. "13" to wymarzona płyta każdego fana Black Sabbath, nie ma tutaj mowy o żadnym rozczarowaniu, nagrali dokładnie taką płytę jaką sobie życzyłem i chyba każdy fan :D Generalnie w ogóle nie czuć, że panowie mieli tak długą przerwę, płyta brzmi zajebiście naturalnie, jest niewymuszona, świetna. Mogę oczywiście być odrobinę subiektywny ;)Maria Konopnicka pisze:A ja tak nie mam, bo płyt 1-4 słuchałem miliony razy a tu mam nowy album w tej samej stylistyce, którego jeszcze nie znam. Wybór jest oczywisty - słucham "13".
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Ostatnim albumem z Ozzym który mi dawał taką przyjemność ze słuchania był Ozzmosis (również z kawałkami bonusowymi).
Dla mnie nie ma znaczenia kto z kim sypia. Nie słychać tego na trzynastce.0ms pisze:Dobra plyta jak na bande skloconych emerytow.
- hcpig
Super rekomendacja skoro na Ozzmosis da się słuchać raptem 2 kawałków.Gunman pisze:Ostatnim albumem z Ozzym który mi dawał taką przyjemność ze słuchania był Ozzmosis (również z kawałkami bonusowymi).
Yare Yare Daze
"Ozzmosis" nawet nie stało koło "13". Słucham tej płyty drugi dzień dopiero, ale mogę powiedzieć, że słucha mi się jej tak samo dobrze jak największych klasyków Black Sabbath. O takiej płycie marzyłem, na taką płytę czekałem...
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Płytę mam mieć już w poniedziałek :)