Zgadza się. Jednak nie mogę polegać li tylko na swoim marnym guśćie, skoro potrafię oceniać plyty obiektywnie wg reguł gustu obiektywnego.Heretyk pisze:zdaje mi się, czy jakiś czas temu pisałeś, że nie trawisz tego zespołu?Drone pisze:Bardzo udane płyty. Szkoda, że słuchacze zostali na etapie "Consuming Impulse", kiedy zespół poszedł nieco dalej ;)
PESTILENCE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PESTILENCE
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Nareszcie głos rozsądku. Cieszę się, że moja ciężka praca w laboratorium domowym, gdzie powoli wykuwam podwaliny teoretyczne "gustu obiektywnego" będzie miała być może jakichś zwolenników.Drone pisze: Zgadza się. Jednak nie mogę polegać li tylko na swoim marnym guśćie, skoro potrafię oceniać plyty obiektywnie wg reguł gustu obiektywnego.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nerwowy
No i to jest majsterful, a nie...
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
W końcu ten głupawy powrót pokazał im gdzie jest ich miejsce. Żadna z płyt po tej marnej reaktywacji nie może się w jakikolwiek sposób równać z jedną znakomitą płytą ATHEIST po reaktywacji.Heretyk pisze:Harlequin pisze:Jak dla mnie oni w ogóle wcześniej nie powinni byli wracać.
Coś tam było! Człowiek!
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Nawet nie zdążyłem posłuchać ostatniej płyty.
-
a ten jak zwykle w skrajnosc :D
Skrajność? W jakim sensie? Przecież to bardzo zasadne pytanie. Ile jest kapel nagrywających w latach osiemdziesiątych, które przyjebały równie mocno w ostatnich latach, w tak skostniałym gatunku jak śmierć metal? Ja z czystym sumieniem mogę pomyśleć o dwóch.
- moonfire
Jednym z nich jest na pewno Autopsy. A drugi?
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Atheist?
- Self
- rasowy masterfulowicz
Jest jeszcze Napalm Death chociażby (wiem, w latach 80. nie grali death metalu), ale fakt, że ze świecą szukać staruchów, którzy tak przypierdalają jak duet 2 x A.535 pisze:Skrajność? W jakim sensie? Przecież to bardzo zasadne pytanie. Ile jest kapel nagrywających w latach osiemdziesiątych, które przyjebały równie mocno w ostatnich latach, w tak skostniałym gatunku jak śmierć metal? Ja z czystym sumieniem mogę pomyśleć o dwóch.
-
zalezy od tego jaka skale zechcemy przyjac, czy lata `80 potraktujemy w sposob potoczny, a wyrazenie 'reaktywacja' zsuniemy na margines. Autopsy, Gorguts, Immolation, Suffocation, General Surgery, Napalm Death, Repugnant to tylko kilka z brzegu nazw, ktore z powodzeniem swieca triumfy - badz jak na razie bezprecedensowo - zarowno na scenie biezacej, jak i w szeregu z ich najwiekszymi dokonaniami :) co by nie mowic, Colored Sands to muzyka znaczniej wielowarstwowa - przy calej mojej don sympatii - niz Considered Dead, a Blood Oath uhonorowano nawet tytulem honoris causa - a na pewno w ramach tego forum ;)
Pierwszych z brzegu powiadasz? To ile ich tam jeszcze masz? Immolation? Raczysz żartować, bo czasem sobie żartujemy?
-
przy calej gamie uchybien, Majesty and Decay odnajduje ww nich wrecz swoisty urok, a z perspektywy czasu ta plyta robi coraz lepsze wrazenie i wedlug mnie jest kandydatem na murowany klasyk - za jakies 10, 15 lat. czas pokaze. dzis natomiast obcowanie z nia sprawia, plus wyzej wymienione, nieskrywana przyjemnosc, czego doswiadcza sie coraz rzadziej nawet u najmadrzejszych z epigonow.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Majesty and Decay i Shadows in the Light to fantastyczne płyty, proponuję słuchać ich przy wyłączonej betoniarce dla polepszenia efektu. Lista byrdzia mocno na wyrost, bo w latach 80. to te zespoły (poza Autopsją i Napalmem o poranku) znane były pewnie tylko sąsiadom, gdy za mocno podkręcili wzmacniacz podczas próby w garażu. Ale fakt, że to też ekipy z kategorii "starych ale jarych".535 pisze:Pierwszych z brzegu powiadasz? To ile ich tam jeszcze masz? Immolation? Raczysz żartować, bo czasem sobie żartujemy?
No nie wiem. Jak włączę betoniarkę pełną grubego kruszywa, to mam wrażenie, że właśnie słyszę te płyty, a raczej partie perkusji tam nagrane.Self pisze:Majesty and Decay i Shadows in the Light to fantastyczne płyty, proponuję słuchać ich przy wyłączonej betoniarce dla polepszenia efektu.535 pisze:Pierwszych z brzegu powiadasz? To ile ich tam jeszcze masz? Immolation? Raczysz żartować, bo czasem sobie żartujemy?
-
uparli sie na te gary ;)