Szkoda, że z obozu Gorguts panuje taka cisza, jeżeli chodzi o nowy materiał, od ostatniego minęło już 6 lat.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Wygląda na to, że Nostromo miał racje z tymi przeklejkami. Gość ma co najmniej dziwne oceny Golgims pisze: ↑28-04-2022, 10:04masz zle opisane mp3. Lemay jako kompozytor zaczal rozwijac sie dopiero w okolicach obscura/from wisdom w sumie osiagajac pelnie 15 lat pozniej na pleiades (ktore zreszta jest najlepiej skomponowanym i zlozonym gorguts). pomijam juz fakt, odejscia od tremolo na konkretnych albumach i rozne bajery, ktore Lemay z czasem poznawal i wprowadzal do swojej muzyki. gdzie kwestia perkusji panie pacjent? bo akurat na wedlug ciebie ich najlepszych albumach jest ona najgorsza (co nie oznacza, ze kiepska). cd i erosion (zwlaszcza debiut) to taki dm lat 90tych bez wiekszego szalu. from wisdom w porownaniu do obscury to tez bezpieczna i ulozona plyta. przynajmniej widac tu wreszcie jakas wlasna tozsamosc (co spowodowala wydana wczesniej obscura) a nie tylko poszukiwania (w przypadku debiutu czy dwojki i jak na dm eksperymentalnej trojki). colored sands wiadomo powrot po latach w ktorym na pierwszy rzut ucha jest wiecej dso jak obscury, i znowu mam wrazenie ze Luc czegos szuka, i znajduje to wreszcie na pleiades dust.
obscura = pleiades > from wisdom> colored> errosion> cd
Lepiej sie to czyta niż zjebane listy z pizdy z numerkami.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Przede wszystkim znowu grają utwory z debiutu i brzmi to potężnie. Oby była to zapowiedź nowego materiału.Anzhelmoo pisze: ↑24-08-2023, 12:22Właśnie wyświetliło mi się, że to ich pierwszy gig od 6/7 lat i taki zdziwiony byłem, bo byłem przekonany, że ich niedawno widziałem. Z 3 lata temu, no nie? A to był Brutal 2017 jak się okazało. Mega szybko ten czas leci! Jeśli chodzi o Gorguts, to w ciemno można zakładać, że wszystko git. Tam nie ma co się zepsuć przy takim liderze.
Looks like Gorguts is in the studio recording their first new material since Pleiades' Dust in 2016. The news comes from Cynic frontman Paul Masvidal, who posted that he was hanging with Gorguts at the Menegroth, The Thousand Caves studio owned by Gorguts' own Colin Marston. So stay tuned!