VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Re: Vader
no... wstawia tego kto najwiecej zaplaci 

Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Deathless King
Powiem szczerze, ze pod tym katem patrzac, zazdroszcze troche scenie hc... Mozna lubic taka muzyke, mozna nie lubic... Ale wiem z doswiadczenia ze tam bardziej doswiadczone, znane kapele z checia wspieraja mlodsze. Jak jakas mloda kapela nagra fajne demko to moze liczyc na wsparcie, jest zapraszana jako supporty. Ogolnie nie ma takich podzialow i tych pierdolonych ukladow, przynajmniej nie az w takim stopniu jak na scenie metalowej. A Kmiolas to juz jest szczyt takiego podejscia.
- Kingu
To fakt, smród ciągnie się coraz intensywniej. Szkoda mi tylko, że to się dzieje akurat wokół VADERA.Deathless King pisze:I dobrze, sie nie dziwie w sumie. Kmiołkowi ktos powinien w koncu porzadnie dupe przetrzepac, bo to co ten koles odpierdala to jest żenada najniższych lotów.
Teraz będzie konkurs, kto chce zagrać i da więcej za udział.
Swoją drogą, chętnie zobaczyłbym na tej trasie Armagedon i Infernal War

- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Racja, nie dalej jak bodajże w zeszłym roku Napalm Death zorganizowali trasę po Anglii, na którą zaprosili kilkanaście młodych kapel, które są bez kontraktów. Było około 20 dat, więc każdy zespolik miał okazję 2-3 razy wystąpić i się pokazać. Kiedy w styczniu rozmawiałem na ten temat z Mitchem Harrisem powiedział mi, że pomysł okazał się strzałem w 10 i pewnie jeszcze nie raz coś takiego zorganizują, może nawet na kontynencie. Koszty żadne, bo zespoły były najczęściej lokalne albo w najgorszym razie z niedalekiej okolicy, a reakcje ludzi były na ogół bardzo pozytywne. Wystarczy więc odrobina dobrej woli.Deathless King pisze:Powiem szczerze, ze pod tym katem patrzac, zazdroszcze troche scenie hc... Mozna lubic taka muzyke, mozna nie lubic... Ale wiem z doswiadczenia ze tam bardziej doswiadczone, znane kapele z checia wspieraja mlodsze. Jak jakas mloda kapela nagra fajne demko to moze liczyc na wsparcie, jest zapraszana jako supporty. Ogolnie nie ma takich podzialow i tych pierdolonych ukladow, przynajmniej nie az w takim stopniu jak na scenie metalowej. A Kmiolas to juz jest szczyt takiego podejscia.
O tym co wyrabia menago Vader się wypowiadać nie będę, bo szkoda mi nerwów, tym bardziej że rzutuje to na zespół, który zawsze szanowałem...
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Jednej rzeczy nie rozumiem, o czym zresztą nieraz rozmawialiśmy przy różnych okazjach - skoro K. robi wokół tego zespołu tyle smrodu, to dlaczego jego lider na to się godzi?Kingu pisze: To fakt, smród ciągnie się coraz intensywniej. Szkoda mi tylko, że to się dzieje akurat wokół VADERA.
- Deathless King
-
- mistrz forumowej ceremonii
Kto wie co młody Wiwczarek z Kmiołkiem podpisał?!?Bonny pisze:Jednej rzeczy nie rozumiem, o czym zresztą nieraz rozmawialiśmy przy różnych okazjach - skoro K. robi wokół tego zespołu tyle smrodu, to dlaczego jego lider na to się godzi?Kingu pisze: To fakt, smród ciągnie się coraz intensywniej. Szkoda mi tylko, że to się dzieje akurat wokół VADERA.
- Deathless King
- Deathless King
To nie chodzi o Rootwater, chodzi o te ze ta cala scena sie skurwia przez takich ludzi jak kmiolek (nie tylko przez niego) i tyle. Nienawidze cwaniactwa, ukladow itp, a kmiolek jest tego uosobieniem.
- Kingu
Ale Rootwater czy Blindead raczej się nie cieszą, tak jak ich fani, do których nie należę.gelO pisze:Czym się tu podniecać, ja tam się bardzo ciesze, że Rootwater nie będzie![]()
Nie rozumiem trochę co wszystkim do kręcenia Pana K., jego sprawa. Jak koncert będzie ok, to będzie git.
Ile daje soli do jajecznicy to mi zwisa ale jak się robi w agencji promocyjno-koncertowej, wchodzi w kontakty z zespołami, mediami, fanami to już jest średnio jajecznica.
Widzisz, nikt się nie dziwi, że pod koncertami słychać "Dziuba chuj".
- Deathless King
Ja, Dziuba ma mistrza za akcje z koncertem sepy rok czy dwa lata temu w w-wie. Juz ponad miesiac przed wszyscy wiedzieli ze sepa nie zagra, ale on to podtrzymywal, dopiero 3 dni przed koncertem odwolalKingu pisze:Ale Rootwater czy Blindead raczej się nie cieszą, tak jak ich fani, do których nie należę.gelO pisze:Czym się tu podniecać, ja tam się bardzo ciesze, że Rootwater nie będzie![]()
Nie rozumiem trochę co wszystkim do kręcenia Pana K., jego sprawa. Jak koncert będzie ok, to będzie git.
Ile daje soli do jajecznicy to mi zwisa ale jak się robi w agencji promocyjno-koncertowej, wchodzi w kontakty z zespołami, mediami, fanami to już jest średnio jajecznica.
Widzisz, nikt się nie dziwi, że pod koncertami słychać "Dziuba chuj".

- gelO
- rasowy masterfulowicz
Kingu pisze: Widzisz, nikt się nie dziwi, że pod koncertami słychać "Dziuba chuj".
ok, ale i tak na koncert ludzie przyjdą. Odnośnie Blitz, nie wiem jaka jest prawda, na pewno chodzi o kasę, każdy chce jak najwięcej zarobić, nikt nie chce dokładać do interesu. Chodzi mi o to, że nie strzele focha i nie pójdę na koncert, bo robi to Kmiołek. Pójdę bardzo chętnie, tym bardziej jak Marduk rzeczywiście zagra.
- Kingu
Oczywiście że przyjdą, a ja wśród nich, dla zespołówgelO pisze: ok, ale i tak na koncert ludzie przyjdą.

Scena to jednak nie tylko koncerty zespołów, to także grono ludzi związanych w taki czy inny sposób z zespołami i mających mikro czy makro przyczynek do tego jak wygląda Scena. I to jest to o czym wspomniał Deathless King na przykładzie sceny HC.
- Deathless King
Ja jestem w stanie zrozumiec podejscie osob nie zaangazowanych bezposrednio w scene - jest koncert, a jakies zamieszanie przy organizacji malo ich obchodzi, wiadomo. Ale kmiolas psuje scene. To jest zwykly kawal chuja i cwaniaka. Wiadomo, nikt nie chce doplacac. Ale jest tez cos takiego jak zwykla uczciwosc i rzetelnosc. Juz pare kapel sie na nim poznalo i kazalo mu spierdalac. Na szczescie.