VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

Re: Vader

18-06-2009, 15:14

Sie gra, sie ma :) Lada moment sie na stronach pojawi.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

18-06-2009, 15:27

Jest na stronie mystica np.
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

18-06-2009, 15:29

O, widze, że już wsadzili bo mi nie wierzyć chcieli :D
PENIS METAL
Mort
rasowy masterfulowicz

18-06-2009, 16:36

dobrze, moze wstawia cos co mi sie bardziej podoba niz Rootwater
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

18-06-2009, 17:04

no... wstawia tego kto najwiecej zaplaci :D
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

18-06-2009, 17:30

Dokładnie, tak sie porobiło kurwa, ze nie dosć że kapele graja za miske ryzu to jeszcze za trase musza płacic.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

18-06-2009, 17:48

Powiem szczerze, ze pod tym katem patrzac, zazdroszcze troche scenie hc... Mozna lubic taka muzyke, mozna nie lubic... Ale wiem z doswiadczenia ze tam bardziej doswiadczone, znane kapele z checia wspieraja mlodsze. Jak jakas mloda kapela nagra fajne demko to moze liczyc na wsparcie, jest zapraszana jako supporty. Ogolnie nie ma takich podzialow i tych pierdolonych ukladow, przynajmniej nie az w takim stopniu jak na scenie metalowej. A Kmiolas to juz jest szczyt takiego podejscia.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

18-06-2009, 18:30

Deathless King pisze:I dobrze, sie nie dziwie w sumie. Kmiołkowi ktos powinien w koncu porzadnie dupe przetrzepac, bo to co ten koles odpierdala to jest żenada najniższych lotów.
To fakt, smród ciągnie się coraz intensywniej. Szkoda mi tylko, że to się dzieje akurat wokół VADERA.
Teraz będzie konkurs, kto chce zagrać i da więcej za udział.
Swoją drogą, chętnie zobaczyłbym na tej trasie Armagedon i Infernal War :mrgreen:
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

18-06-2009, 18:50

Deathless King pisze:Powiem szczerze, ze pod tym katem patrzac, zazdroszcze troche scenie hc... Mozna lubic taka muzyke, mozna nie lubic... Ale wiem z doswiadczenia ze tam bardziej doswiadczone, znane kapele z checia wspieraja mlodsze. Jak jakas mloda kapela nagra fajne demko to moze liczyc na wsparcie, jest zapraszana jako supporty. Ogolnie nie ma takich podzialow i tych pierdolonych ukladow, przynajmniej nie az w takim stopniu jak na scenie metalowej. A Kmiolas to juz jest szczyt takiego podejscia.
Racja, nie dalej jak bodajże w zeszłym roku Napalm Death zorganizowali trasę po Anglii, na którą zaprosili kilkanaście młodych kapel, które są bez kontraktów. Było około 20 dat, więc każdy zespolik miał okazję 2-3 razy wystąpić i się pokazać. Kiedy w styczniu rozmawiałem na ten temat z Mitchem Harrisem powiedział mi, że pomysł okazał się strzałem w 10 i pewnie jeszcze nie raz coś takiego zorganizują, może nawet na kontynencie. Koszty żadne, bo zespoły były najczęściej lokalne albo w najgorszym razie z niedalekiej okolicy, a reakcje ludzi były na ogół bardzo pozytywne. Wystarczy więc odrobina dobrej woli.

O tym co wyrabia menago Vader się wypowiadać nie będę, bo szkoda mi nerwów, tym bardziej że rzutuje to na zespół, który zawsze szanowałem...
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

18-06-2009, 18:54

Kingu pisze: To fakt, smród ciągnie się coraz intensywniej. Szkoda mi tylko, że to się dzieje akurat wokół VADERA.
Jednej rzeczy nie rozumiem, o czym zresztą nieraz rozmawialiśmy przy różnych okazjach - skoro K. robi wokół tego zespołu tyle smrodu, to dlaczego jego lider na to się godzi?
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

18-06-2009, 18:56

Kasa, panie... Kasa
est
mistrz forumowej ceremonii

18-06-2009, 19:14

Bonny pisze:
Kingu pisze: To fakt, smród ciągnie się coraz intensywniej. Szkoda mi tylko, że to się dzieje akurat wokół VADERA.
Jednej rzeczy nie rozumiem, o czym zresztą nieraz rozmawialiśmy przy różnych okazjach - skoro K. robi wokół tego zespołu tyle smrodu, to dlaczego jego lider na to się godzi?
Kto wie co młody Wiwczarek z Kmiołkiem podpisał?!?
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

18-06-2009, 19:38

Albo co Kmiolek na niego ma haha
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

18-06-2009, 19:48

Czym się tu podniecać, ja tam się bardzo ciesze, że Rootwater nie będzie :D
Nie rozumiem trochę co wszystkim do kręcenia Pana K., jego sprawa. Jak koncert będzie ok, to będzie git.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

18-06-2009, 19:55

To nie chodzi o Rootwater, chodzi o te ze ta cala scena sie skurwia przez takich ludzi jak kmiolek (nie tylko przez niego) i tyle. Nienawidze cwaniactwa, ukladow itp, a kmiolek jest tego uosobieniem.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

18-06-2009, 20:01

gelO pisze:Czym się tu podniecać, ja tam się bardzo ciesze, że Rootwater nie będzie :D
Nie rozumiem trochę co wszystkim do kręcenia Pana K., jego sprawa. Jak koncert będzie ok, to będzie git.
Ale Rootwater czy Blindead raczej się nie cieszą, tak jak ich fani, do których nie należę.
Ile daje soli do jajecznicy to mi zwisa ale jak się robi w agencji promocyjno-koncertowej, wchodzi w kontakty z zespołami, mediami, fanami to już jest średnio jajecznica.
Widzisz, nikt się nie dziwi, że pod koncertami słychać "Dziuba chuj".
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

18-06-2009, 20:35

Kingu pisze:
gelO pisze:Czym się tu podniecać, ja tam się bardzo ciesze, że Rootwater nie będzie :D
Ale Rootwater czy Blindead raczej się nie cieszą, tak jak ich fani, do których nie należę.
Ile daje soli do jajecznicy to mi zwisa ale jak się robi w agencji promocyjno-koncertowej, wchodzi w kontakty z zespołami, mediami, fanami to już jest średnio jajecznica.
Widzisz, nikt się nie dziwi, że pod koncertami słychać "Dziuba chuj".
Ja, Dziuba ma mistrza za akcje z koncertem sepy rok czy dwa lata temu w w-wie. Juz ponad miesiac przed wszyscy wiedzieli ze sepa nie zagra, ale on to podtrzymywal, dopiero 3 dni przed koncertem odwolal :P A managerce sepy to kutas nawet grozil. Pasuja do siebie z kmiolasem.
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

18-06-2009, 20:39

Kingu pisze: Widzisz, nikt się nie dziwi, że pod koncertami słychać "Dziuba chuj".

ok, ale i tak na koncert ludzie przyjdą. Odnośnie Blitz, nie wiem jaka jest prawda, na pewno chodzi o kasę, każdy chce jak najwięcej zarobić, nikt nie chce dokładać do interesu. Chodzi mi o to, że nie strzele focha i nie pójdę na koncert, bo robi to Kmiołek. Pójdę bardzo chętnie, tym bardziej jak Marduk rzeczywiście zagra.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

18-06-2009, 21:01

gelO pisze: ok, ale i tak na koncert ludzie przyjdą.
Oczywiście że przyjdą, a ja wśród nich, dla zespołów :)
Scena to jednak nie tylko koncerty zespołów, to także grono ludzi związanych w taki czy inny sposób z zespołami i mających mikro czy makro przyczynek do tego jak wygląda Scena. I to jest to o czym wspomniał Deathless King na przykładzie sceny HC.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

18-06-2009, 21:16

Ja jestem w stanie zrozumiec podejscie osob nie zaangazowanych bezposrednio w scene - jest koncert, a jakies zamieszanie przy organizacji malo ich obchodzi, wiadomo. Ale kmiolas psuje scene. To jest zwykly kawal chuja i cwaniaka. Wiadomo, nikt nie chce doplacac. Ale jest tez cos takiego jak zwykla uczciwosc i rzetelnosc. Juz pare kapel sie na nim poznalo i kazalo mu spierdalac. Na szczescie.
ODPOWIEDZ