BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

06-01-2019, 20:24

Triceratops pisze:O znalazlem juz, tego chyba nei bylo cytowane, podoba mi sie fragment o wkplepywaniu wartosci moralnych XD
Grzegorz Kowalski Wcześniejsza umowa była taka, że nikt inny tylko Pan D. zrobi drugą płytę, były już w tym czasie prowadzone negocjacje z wytwórnią, kóra miała ogarnąć dalej drogę projektu "B" , Pan K. oddawał w tym momencie to co udało mu się do tej pory osiągnąć i wolał się usunąć z roli wydawcy i menadżera, żeby wszystko było legalne i windowało do góry projekt. Twórcami taka naprawdę są obaj, tylko że Pan D. nie potrafi przyznać się do tego, że bez Pana K. siedział by w szufladzie do dziś. Niezadowolenie u Pana K. nazwał bym bardziej jako bezradność, ponieważ ilekroć próbował angażowac coraz to większe możliwości Panu D. ten nie chciał słyszeć o niczym. Są z pośród muzyków sesyjnych ludzie, którzy słyszeli na własne uszy albo byli świadkami jak Pan D. wypowiadał się ( krzyczał ) że nie będzie żadnej drugiej płyty. Umowy z dużymi wytwórniami to nie dziecinada jak zachowanie w stylu rozkapryszonego dziecka jak u Pana D.
Wydoił już na tyle Pana K. że ten mógł już mieć dosyć takiego zachowania, wybór był jeden.Jak na to patrzę przez pryzmat czasu, to zaczynam rozumieć Pana K. i nawet wcześniej prawdę mówiąc starałem sie podchodzić do tego chłodno, jednak po tylu kontrowersyjnych pytaniach myslę, że postąpił bym podobnie, może najpierw próbowałbym przełożyć Pana D. przez kolano i wklepać mu jakieś proste zasady moralnego zachowania, może by mu przeszły fochy... Ale to moja opinia, Pan K. zachował do lońca spokój, i wiem, że mimo tego że wiedział co się święci wywiązał się z ich niepisanej umowy. Pan D. absolutnie. Pan K. z tego co wiadomo, nie rości sobie praw do żadnego z " jego dzieł " ... Chce po prostu grać z ZESPOŁEM, bez niego i nie zamierza odtwarzać nigdy więcej płyty swojego współautorstwa.
Z tego wynika, że K. chce wydać drugą płytę i jeździć z nią jako Batushka.
Nie ma już ratunku dla D.
Ostatnio zmieniony 06-01-2019, 20:34 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

06-01-2019, 20:34

Można tak powiedzieć. Batiuszka była jednorazowym projektem i wszelkie zobowiązania zostały już wypełnione - tak wynika z komunikatów.

K. w oparciu o tę ideę założył więc niezależny zespół na własnych zasadach i planuje pod tym szyldem tworzyć zupełnie nową muzykę, odpuszczając całkowicie walkę o Liturgię (a więc rezygnując z wykonań tych utworów na żywo). Jest to w miarę rozsądne posunięcie - gdyby to K. przyznano nazwę, nikt nie będzie gadał, że odcina kupony na niekoniecznie swoim materiale, tylko będzie oceniany przez pryzmat tego co wyda w przyszłości.
Ostatnio zmieniony 06-01-2019, 20:37 przez Anzhelmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
Medard

06-01-2019, 20:35

Anzhelmoo pisze:Można tak powiedzieć. Batiuszka była jednorazowym projektem i wszelkie zobowiązania zostały już wypełnione - tak wynika z komunikatów.

K. w oparciu o tę ideę założył więc niezależny zespół na własnych zasadach i planuje pod tym szyldem tworzyć zupełnie nową muzykę, odpuszczając całkowicie walkę o Liturgię (a więc rezygnując z wykonań tych utworów na żywo, co jest w miarę rozsądnym posunięciem).
Tyle, że przejmuje wtedy nazwę, rzecz najcenniejszą.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

06-01-2019, 20:36

uglak pisze:
nagrobek pisze:no jak nie ma konta jak jest. mógłby jakiś nowy film nagrać.
mowisz o tym: https://www.facebook.com/arachnophobia.mailorder" onclick="window.open(this.href);return false; ? to nie jest jego glowne konto.
nie wiedziałem ze miał kilka kont.
535

06-01-2019, 20:38

Czyli sprawa wyjaśniona. Każdy ma to czego chciał. K. zespół i koncerty, a D. spokój i swoje zasiłki. Mamy pełne status quo.
Obrazek
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-01-2019, 20:40

No dobra, wklejajcie co ciekawsze wątki bo nie mam fb i nie zamierzam wracać na jego łono, a tak dobrze się czyta ten serial. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Triceratops

06-01-2019, 20:44

535 pisze:Uporządkujmy. Pan S. był/jest księgowym pana D..., czy tam doradcą. Pan D. jest osobą trwale bezrobotną, pobierającą zasiłki. Czego zatem dotyczy działalność pana S. i czy aby na pewno ta działalność jest zgodna z obowiązującym na terenie cebulandii, prawem?
No to pytanie tez padlo :D
Oto odpowiedz
I tego właśnie nie wie nikt, czy Pan D. pozostaje faktycznie na statusie bezrobotnego i doi kasę z Pana K. i państwa, czy tylko cwanym przedsiębiorcą ... Pan S. na pewno jest mu pomocny i służy radą, jako że jest expertem finansowym, tak dużym, że wie wszystko, nawet spoza świata rachunków i cyfer, jest wyrocznią na polskim rynku muzycznym, stada pelikanów podążają za nim i powtarzają to co on chce żeby powtarzali, nie wiedząc nawet, że brną razem z nim w tę bzdurę ... Jestem pewny, że gdyby nie ten jegomość to nie było by sprawy i mieli byśmy już dziś, lepszą, czy gorszą ale na pewno drugą płytę projektu " B " ... a kuce dalej by napełniały kieszń Pana D. I wszyscy by się cieszyli, na jak długo, nie wiadomo... harakterów nie można zmienić... Dalej można by usłyszeć starą pieśń " jakie to gówno" , że tego nie da się słuchać... echhh ... miałeś chamie złoty róg...
Chce wiecej, huj zjem nawet bezglutenowy popcorn i wypije cole z kwasem ortofosforowym...

//Muj komentasz:
Nagle wjezdza Lykantrop, caly na czerwono, okazuje sie, ze naprawde jest komornikiem, i ma misje: wytrzepac pana D a przy okazji odplacic innemu panu, ktory mu zajrzal w majtki choc nie powinien.....
Ostatnio zmieniony 06-01-2019, 20:46 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

06-01-2019, 20:45

Mi się wydaje, że nawet w wypadku gdyby K. nie otrzymał sądowo nazwy, znalazłby sposób, by kontynuować działalność. Czy to przez dopisek w nazwie, czy to inne triki... Dysponuje muzykami chętnymi do współpracy, całą scenografią, kontaktami, trudno by D. był mu w stanie realnie zagrozić, zwłaszcza w sytuacji, gdy K. zrezygnuje z Liturgii.

Nie wydaje mi się też, by D. miał możliwości, by na nowo rozkręcać projekt do tego poziomu, na którym są obecnie. Może wyda tę płytę, o której wspominał, ale komercyjnie nie wróżę sukcesu na miarę jedynki. Rozwiązanie w stylu Kat jest bardzo możliwe, gdzie jedni będą udawali Batushkę, a drudzy udowadniali, że ta prawdziwa wciąż istnieje.
Ostatnio zmieniony 06-01-2019, 20:48 przez Anzhelmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
535

06-01-2019, 20:48

Boję się tylko o wiarygodność kogoś, kto słowo "charakter" pisze w ten "harakterystyczny" sposób. Z drugiej strony, być może ciężarną polonistkę zastąpił jurny wuefista? Kto wie?
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

06-01-2019, 21:15

wjenc? gdzież że są te pieniądze??? dobrze, że komisarz Przegroda...yhm Przygoda weźmie to śledźctwo .
Obrazek
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

06-01-2019, 22:57

535 pisze:Boję się tylko o wiarygodność kogoś, kto słowo "charakter" pisze w ten "harakterystyczny" sposób. Z drugiej strony, być może ciężarną polonistkę zastąpił jurny wuefista? Kto wie?
Ciekawa sprawa, że dopiero to uzmysłowiło Ci, że delikwent jest na bakier z językiem polskim.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
535

06-01-2019, 23:11

Gall pisze:
535 pisze:Boję się tylko o wiarygodność kogoś, kto słowo "charakter" pisze w ten "harakterystyczny" sposób. Z drugiej strony, być może ciężarną polonistkę zastąpił jurny wuefista? Kto wie?
Ciekawa sprawa, że dopiero to uzmysłowiło Ci, że delikwent jest na bakier z językiem polskim.
Bądźmy precyzyjni. Dopiero po tym zareagowałem. Mam nadzieję, że czujesz różnicę.
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

06-01-2019, 23:13

Aaa, że przegła się pała goryczy? Pochytane.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

07-01-2019, 00:37

aa, czyli teraz Pan K. jest ok, bo zainwestował w chuj kasy w zespół B. i mu się należy ? To co było wcześniej ( dłuuuga lista oszukanych klientów, distr, producentów merchu, płyt CD, okładek do winyli itd. ) idzie w zapomnienie? rozumiem, dziękuję, postoję.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

07-01-2019, 04:27

Nie mialem okazji poznania osobiście zadnego z nich, ale na podstawie tych wszystkich komunikatów wychodzi na to, ze jeden jak i drugi to niezle gagatki i ludzie siebie warci. Pan D. o kilku rzeczach istotnych w swoim oswiadczeniu nie wspomniał, nie wydaje mi sie by byl to przypadek.
Awatar użytkownika
Medard

07-01-2019, 07:29

535 pisze:
Gall pisze:

To ruski troll z Kremla, chyba to dla wszystkich jasne, że chce skłócić polską narodową scenę metalową.
Ostatnio zmieniony 07-01-2019, 09:12 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Triceratops

07-01-2019, 08:29

Sova pisze:aa, czyli teraz Pan K. jest ok, bo zainwestował w chuj kasy w zespół B. i mu się należy ? To co było wcześniej ( dłuuuga lista oszukanych klientów, distr, producentów merchu, płyt CD, okładek do winyli itd. ) idzie w zapomnienie? rozumiem, dziękuję, postoję.
Rozpatrujemy konkretna sytuacje a nie caloksztalt przeciez. Jezeli ktos jest skonczonym hujem, ale pewnego dnia da suchara zebrzacemu rumunowi, to tego dnia zachowal sie ok i nie byl hujem.
woodpecker from space
535

07-01-2019, 09:06

Nie do końca. Konkretna sytuacja jest taka, że K. inwestował w babcię szmalec z preorderów, robiąc przy okazji w chuja spore grono swych klientów. To jest w ogóle jakaś większa patologia.
Awatar użytkownika
Medard

07-01-2019, 09:15

535 pisze:Nie do końca. Konkretna sytuacja jest taka, że K. inwestował w babcię szmalec z preorderów, robiąc przy okazji w chuja spore grono swych klientów. To jest w ogóle jakaś większa patologia.
Nie jestem w temacie, płyty z preorderów nie dotarły? Ja jeszcze tak nigdy nie zamawiałem.

Rozumiem też, że często preordery
są zamawiane przez wykupujacych nakład, żeby potem odsprzedać dalej. Bo jaki sens kupować płytę o której nie wiadomo, czy się spodoba. Chyba, że chodzi o wsparcie polish blackmetal.
535

07-01-2019, 09:18

Medard pisze:
535 pisze:Nie do końca. Konkretna sytuacja jest taka, że K. inwestował w babcię szmalec z preorderów, robiąc przy okazji w chuja spore grono swych klientów. To jest w ogóle jakaś większa patologia.
Nie jestem w temacie, płyty z preorderów nie dotarły? Ja jeszcze tak nigdy nie zamawiałem.

Rozumiem też, że często preordery
są zamawiane przez wykupujacych nakład, żeby potem odsprzedać dalej. Bo jaki sens kupować płytę o której nie wiadomo, czy się spodoba. Chyba, że chodzi o wsparcie polish blackmetal.
Masz rację. Żadnego. Wracam do jaskini. Nie było sensu jej opuszczać.
ODPOWIEDZ