ASSORTED HEAP - MINDWAVES

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

ASSORTED HEAP - MINDWAVES

15-09-2014, 09:13

Tematu nie ma więc się założy. Niemiecki Assorted Heap na przełomie lat 80/90 pałało się thrash metal - z biegiem czasu coraz bardziej porypanym. Wydali dwa krążki - oba wydane przez 1MF Recordz. Mnie szczególnie przypadło do gustu drugi z nich - 'Mindwaves".

Thrash metal raczej w średnim tempie, w którym można odnaleźć niemało odniesień do późniejszych materiałów Coroner. Ok, może to nie dokładnie ten sam poziom, ale Niemiaszki, grali na bardzo wysokim poziomie. Utwory typu 'Holy Ground", "Dealing With Dilemma", a w szczególności 'What I Confess" to muzyka najwyższej próby. Sporo przyciężkawych galopad, mnóstwo zmian tempa, roycowy wokal, przyciężkawe, ale suche brzmienie, sporo sie tu dzieje. Na pewno płytka godna polecenia, obadania, a nawet posiadania, choć obie z nich raczej za małe pieniądze nie chodzą.
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

Re: ASSORTED HEAP - MINDWAVES

15-09-2014, 20:14

Człowiek by posłuchał. Ale jak? Skoro raczej za małe pieniądze nie chodzą.
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

15-09-2014, 20:18

Ściagnąć, a jak się spodoba to kupic, Mindwaves za ok 250, jedynka pewno troche drożej.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-04-2022, 16:38

Harlequin pisze:
15-09-2014, 09:13
Tematu nie ma więc się założy. Niemiecki Assorted Heap na przełomie lat 80/90 pałało się thrash metal - z biegiem czasu coraz bardziej porypanym. Wydali dwa krążki - oba wydane przez 1MF Recordz. Mnie szczególnie przypadło do gustu drugi z nich - 'Mindwaves".

Thrash metal raczej w średnim tempie, w którym można odnaleźć niemało odniesień do późniejszych materiałów Coroner. Ok, może to nie dokładnie ten sam poziom, ale Niemiaszki, grali na bardzo wysokim poziomie. Utwory typu 'Holy Ground", "Dealing With Dilemma", a w szczególności 'What I Confess" to muzyka najwyższej próby. Sporo przyciężkawych galopad, mnóstwo zmian tempa, roycowy wokal, przyciężkawe, ale suche brzmienie, sporo sie tu dzieje. Na pewno płytka godna polecenia, obadania, a nawet posiadania, choć obie z nich raczej za małe pieniądze nie chodzą.
ale czemu porypanym ? ja tam nic porypane nie słyszę ;)
debiut jest lepszy, więcej czadu czyli to co Żułki lubią najbardziej ;)
dwójka faktycznie zajeżdża Coronerem ale to zapach całkiem przyjemny jest a nie jakieś zwiedłe kwiatki ;)
Harlequin pisze:
15-09-2014, 20:18
Ściagnąć, a jak się spodoba to kupic, Mindwaves za ok 250, jedynka pewno troche drożej.
nie wiem czy kupie ale oba są na liście którą sobie powoli szykuje z VIC Records ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Pablo
postuje jak opętany!

08-04-2022, 20:04

Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-04-2022, 22:29

kupiłem u Karola obie po 45zł :P
nie jestem debilem aby płacic za płyte 229zł :sarcasm1:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Pablo
postuje jak opętany!

09-04-2022, 08:46

dobrze, że są wznowienia
ODPOWIEDZ