ENTHRONED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Impious
- zaczyna szaleć
ENTHRONED
Od kiedy jestem na forum nie znalazłem żadnej większej wzmianki o tym zespole. Jeśli o mnie chodzi to trzy pierwsze płyty i mini album niszczą obiekty! Później troche stracili pomysły, ale i tak mi sie podoba. Ciekaw jestem co wy o nim myślicie?
- Impious
- zaczyna szaleć
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- knaar
- rasowy masterfulowicz
- Impious
- zaczyna szaleć
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Debiut jest bardzo dobry. Katuję go od samej premiery, najpierw z kasety Mystic, teraz z CD. Świetne intro, potężne otwarcie "Deny The Holy Book Of Lies". Reszta, z wyjątkiem "Tales From The Blackened Horde" i "Rites Of The Northern Fullmoon", równie dobra. Wywaliłbym tylko dwa wspomniane utwory, bo dla mnie są one jedynie wypełniaczami i niepotrzebnie wydłużają płytę, która pod koniec zaczyna nieco nużyć. Dałbym około 80% skali.
Druga płyta tak samo dobra jak poprzednik. Słychać, że zespół ewoluuje. Brzmienie i partie perkusji o wiele bardziej podobają mi się na "Prophecies...", ale samym kompozycjom naprawdę niewiele mogę zarzucić. Tutaj do miana wypełniacza "aspiruje" jedynie "Throne To Purgatory". Gdyby nie ten utwór ocena płyty byłaby naprawdę bardzo wysoka. Świetne "The Ultimate Horde Fights", "Evil Church", "The Forest Of Nathrath", "Hertogenwald" i chyba mój ulubiony utwór spośród tej części dorobku Belgów, którą znam: "Dusk Of Forgotten Darkness". Ogółem dałbym tej płycie podobną ocenę jak powyżej.
Trzecia płyta to dla mnie znaczny spadek formy. Nie podoba mi się brzmienie całości i praca perkusisty. Wrażenie robi na mnie tylko kilka fragmentów. "The Scourge Of God" jest na pewno najlepszym utworem i jedynym, który podoba mi się w całości. Oprócz niego lubię fragmenty "Genocide (Concerto No. 35 For Razors)" i "Völkermord, Der Antigott". Na Metal Archives zobaczyłem, że jest też na tej płycie "Postmortem Penetrations", ale ja go nie mam, bo posiadam pierwsze tłoczenie. Znam go z dwupłytowej reedycji debiutu. Jeśliby go zaliczać do tracklisty, to jest drugim, obok "The Scourge...", świetnym punktem tego wydawnictwa. Dla mnie ten album był dużym zawodem i dałem sobie z tym zespołem spokój definitywnie.
Minialbum to chujnia. Jedynie "By Dark Glorious Thoughts" i "Satan Never Sleeps" przedstawiają większą wartość. Nie warto tego kupować (tak samo zresztą jak trzeciej płyty).
Druga płyta tak samo dobra jak poprzednik. Słychać, że zespół ewoluuje. Brzmienie i partie perkusji o wiele bardziej podobają mi się na "Prophecies...", ale samym kompozycjom naprawdę niewiele mogę zarzucić. Tutaj do miana wypełniacza "aspiruje" jedynie "Throne To Purgatory". Gdyby nie ten utwór ocena płyty byłaby naprawdę bardzo wysoka. Świetne "The Ultimate Horde Fights", "Evil Church", "The Forest Of Nathrath", "Hertogenwald" i chyba mój ulubiony utwór spośród tej części dorobku Belgów, którą znam: "Dusk Of Forgotten Darkness". Ogółem dałbym tej płycie podobną ocenę jak powyżej.
Trzecia płyta to dla mnie znaczny spadek formy. Nie podoba mi się brzmienie całości i praca perkusisty. Wrażenie robi na mnie tylko kilka fragmentów. "The Scourge Of God" jest na pewno najlepszym utworem i jedynym, który podoba mi się w całości. Oprócz niego lubię fragmenty "Genocide (Concerto No. 35 For Razors)" i "Völkermord, Der Antigott". Na Metal Archives zobaczyłem, że jest też na tej płycie "Postmortem Penetrations", ale ja go nie mam, bo posiadam pierwsze tłoczenie. Znam go z dwupłytowej reedycji debiutu. Jeśliby go zaliczać do tracklisty, to jest drugim, obok "The Scourge...", świetnym punktem tego wydawnictwa. Dla mnie ten album był dużym zawodem i dałem sobie z tym zespołem spokój definitywnie.
Minialbum to chujnia. Jedynie "By Dark Glorious Thoughts" i "Satan Never Sleeps" przedstawiają większą wartość. Nie warto tego kupować (tak samo zresztą jak trzeciej płyty).
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- rozkręca się
[quote][i]Wysłane przez Maniek z bagien[/i]
Minialbum to chujnia. Jedynie "By Dark Glorious Thoughts" i "Satan Never Sleeps" przedstawiają większą wartość. Nie warto tego kupować (tak samo zresztą jak trzeciej płyty). [/quote]
A ja właśnie uważam że "Regie Sathanas" jest najciekawszym wydawnictwem Enthroned jakie słyszałem do tej pory (a słyszałem "Regie", "Towards..." oraz "Prophecies...")
Minialbum to chujnia. Jedynie "By Dark Glorious Thoughts" i "Satan Never Sleeps" przedstawiają większą wartość. Nie warto tego kupować (tak samo zresztą jak trzeciej płyty). [/quote]
A ja właśnie uważam że "Regie Sathanas" jest najciekawszym wydawnictwem Enthroned jakie słyszałem do tej pory (a słyszałem "Regie", "Towards..." oraz "Prophecies...")
- Gore_Obsessed
OK, ale co tam właściwie jest ciekawego, poza utworami, które wymieniłem? Intro i outro sobie odpuśćmy, więc zostają jeszcze: "Walpurgis Night", "The Conqueror" i nowa wersja "Deny The Holy Book Of Lies". Ten pierwszy jest według mnie nudny, bez wyrazu i powera. Cover SODOM wyszedł (znowu: według mnie) cienko. Nie ma tej potęgi bijącej z oryginału. Wokal nie ma nawet połowy tej charyzmy co Angelripper, bębniarz nawet połowy tego feelingu co Witchhunter. Gitary i bas również nie trzymają poziomu znanego z oryginału. Dla mnie to strata miejsca na CD, albo inaczej: zapychanie go na siłę. Nowa wersja "Deny..." wreszcie. W tej kompozycji nie trzeba było już nic zmieniać i poprawiać, zresztą tak jak w utworze SODOM. O ile mogę zrozumieć nagrywanie przeróbki Niemców, bo:Wysłane przez blasphemyth
- chcieli oddać hołd,
- zobaczyć jak im wyjdzie,
- sprawdzić się
- Syndrom
- starszy świeżak
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
Pierdolony dynamit! Uwielbiam ten zespol! Krazek "Armoured Bestial Hell" urywa glowe, kopie w jaja i sciaga obuwie przy samym wejsciu. Na dokladke "Regie Sathanas" i "Towards The Skullthrone Of Satan", a destrukcja i zaglada zysci sie niebawem! \m/
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
- Gore_Obsessed
[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
"Armoured Bestial Hell" urywa glowe, kopie w jaja i sciaga obuwie przy samym wejsciu.[/quote]
Z tej płyty znam tylko utwór tytułowy. Nawet mi się podobał, zwłaszcza to zwolnienie w drugiej części. Byłem jednak tak zniesmaczony zawartością "The Apocalypse Manifesto", że sobie darowałem. Ostatnio nawet widziałem to na przecenie w Media Markt za 19,99 zł i też się nie złamałem.
"Armoured Bestial Hell" urywa glowe, kopie w jaja i sciaga obuwie przy samym wejsciu.[/quote]
Z tej płyty znam tylko utwór tytułowy. Nawet mi się podobał, zwłaszcza to zwolnienie w drugiej części. Byłem jednak tak zniesmaczony zawartością "The Apocalypse Manifesto", że sobie darowałem. Ostatnio nawet widziałem to na przecenie w Media Markt za 19,99 zł i też się nie złamałem.

- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
-
- w mackach Zła
-
- w mackach Zła
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Morph