ARMAGEDDA / LIK

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

ARMAGEDDA / LIK

24-07-2007, 21:57

Temat kiedyś był, ale poszedł w cholerę. Niech okazją do założenia nowego będzie wydany niedawno składak z demami, epkami i rożnymi pierdołami. Ma to ktoś? Co jakiś czas słucham "Ond spiritism" i tak się zastanawiam, co by prezentował następny album, gdyby nie doszło do wiadomo czego. ;)

EDIT: Poprawka tematu, bo od jakiegoś czasu mowa jest o obu zespołach (Maniek)
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

24-07-2007, 22:23

Pewnie jeszcze większy spadek formy , "Ond Spiritism" to typowy przykład przemęczenia materiału , na tej płycie czuć ,że sie wypalili w BM i próbowali to zamaskować różnymi smaczkami. "Only True Belivers" to był prawie genialny album , idealnie uchwycili esencje BM . "The Final War Approaching " to również znakomity album ,często go słucham.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
COFFIN

24-07-2007, 22:31

Pod względem atmosfery, to jedna z lepszych płyt ze Szwecji. Jak dla mnie - paradoksalnie, odcinając się od BM, stworzyli jedną z lepszych płyt ostatnich lat, która jest przesiąknięta, tym, czego brakuje połowie kapel z tego nurtu. poprzedniczka też niczego sobie, ja już raczej trzeba rozpatrywać w innych kategoriach.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

24-07-2007, 22:33

Szkoda tylko ,że zabrakło pomysłów na ciekawe utwory, dobre riffy i jad.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

24-07-2007, 22:45

Pierwsza plyta to typowy black metal bez fajerwerkow, jakiego pelno tu i tam. Dwojki nie slyszalem, "Ond Spiritism" mnie wynudzil, ale jakos specjalnie sie w nia nie zaglebialem. Bede musial kiedys podejsc do tego na spokojnie. Jedyne co od razu wpadlo mi w ucho to swietny "Dopt I Oheligt Vatten".
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

24-07-2007, 22:56

The Final War Approaching to jeden z najlepszych albumów BM , mało kapel zawiera taką dawke nienawiści w muzyce , Muzycznie też dosyć ciekawa , nie nudzi .
absinthe_patriote
postuje jak opętany!

24-07-2007, 23:01

[quote][i]Wysłane przez NifelheiM[/i]
Szkoda tylko ,że zabrakło pomysłów na ciekawe utwory, dobre riffy i jad. [/quote]

Tez nie do końca rozumiem zachwytów nad "Ond Spiritism". Dobrze się tego słucha ale czegoś tu brakuje, jakiegos elementu, który by dopełniał całości i rzucał na kolana....
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

24-07-2007, 23:07

a co z LIK i Lonndom?dla mnie to kontynuacja pewnego myślenia o Złej Muzyce,niekoniecznie wciśniętej w ramy BM.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

24-07-2007, 23:30

1 Lik to genialna płyta (przy minimum środków , maximum efektu) - właśnie tak powinien wyglądać 3 album Armageddy , wkurwia mnie to ze jest tak cieżko dostępny . Bardzo wkurwia.
2 lik to jakaś porażka , nieudolna kopia isengard , za 3 sie nie zabierałem.
Sg-ziom
starszy świeżak

25-07-2007, 00:05

Szkoda tylko ,że zabrakło pomysłów na ciekawe utwory, dobre riffy i jad. [/quote] właśnie "only true belivers" prędzej zarzuciłbym brak pomysłu. natomiast "ond spiritism" to moim zdaniem świetna płyta.
Awatar użytkownika
hate
starszy świeżak

25-07-2007, 05:28

LIK>>>Armagedda
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

25-07-2007, 08:30

I Only... i Ond... są bardzo dobre, ale paradoksalnie, mimo swoich ciągot do bardziej wysmakowanej muzyki, wolę pierwszą z wymienionych płyt.

Składaka raczej nie nabędę, chyba że cena będzie bardzo okazyjna.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

25-07-2007, 08:43

nie przekonuje mnie ten zespół.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

25-07-2007, 09:16

debiut jest przeciętny, nic szczególnego
Only true Believers - dobra płyta, czuć ducha wczesnego Darkthrone, ale im dalej tym nudniej. Ale lubię włączyć.
Ond Spiritism - szczerze mówiąc zaskoczyła mnie, na początku nie mogłem do niej przekonać. Z dzisejszej perspektywy najlepsze ich dokonanie, poszli w dość oryginalnym kierunku i czuję, że następca OS byłby sensacją.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

25-07-2007, 10:11

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
Pewnie jeszcze większy spadek formy , "Ond Spiritism" to typowy przykład przemęczenia materiału , na tej płycie czuć ,że sie wypalili w BM i próbowali to zamaskować różnymi smaczkami. "Only True Belivers" to był prawie genialny album , idealnie uchwycili esencje BM . "The Final War Approaching " to również znakomity album, często go słucham. [/quote]
LOL nigdy nie przestanie mnie zadziwiać jak bardzo różnie ludzie odbierają muzykę. Dla mnie każda ich płyta była krokiem do przodu [/quote]

Dla mnie krokiem w tył :)

Też kiedyś myślałem że ich debiut jest przecietny i że są kolejną kopią DT , jednak po jakimś czasie , gdy poświęciłem mu wiecej czasu , odkryłem ,że to naprawde znakomita płyta , dorównująca pierwszym albumom DT.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

31-07-2007, 18:48

Też kiedyś myślałem że ich debiut jest przecietny i że są kolejną kopią DT , jednak po jakimś czasie , gdy poświęciłem mu wiecej czasu , odkryłem ,że to naprawde znakomita płyta , dorównująca pierwszym albumom DT. [/quote]
ROTFL !!!

OTB - zajebista, często przeze mnie słuchana i właściwie to znam ją na pamięć w całości i na wyrywki. Jad, agresja, brud i wszystko co potrzebne w dobrym, ale tradycyjnym BM.
OS - krok naprzód, nacisk na klimat. Nie rozumiem jak można powiedzieć, że ta płyta nie jest BM. Wiem, oni sami tak mówili, ale kto by słuchał ich pierdolenia?
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

31-07-2007, 19:11

[quote][i]Wysłane przez black_lava[/i]
a co z LIK i Lonndom?dla mnie to kontynuacja pewnego myślenia o Złej Muzyce,niekoniecznie wciśniętej w ramy BM. [/quote]

LIK - ujmując to mało oryginalnie - równia pochyła w dół

LONNDOM - przeciętne

Armageddy kocham jeno OS, reszta mnie niespecjalnie ujęła
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
COFFIN

31-07-2007, 23:25

[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
Z dzisejszej perspektywy najlepsze ich dokonanie, poszli w dość oryginalnym kierunku i czuję, że następca OS byłby sensacją. [/quote]
No właśnie mniej więcej o tym myślałem, pisząc pierwszego posta ;))) U mnie OS stoi cały czas w pierwszej dziesiątce płyt BM ze Szwecji, powiedzmy z ostatnich 10-ciu lat
Awatar użytkownika
COFFIN

31-07-2007, 23:27

[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]

LONNDOM - przeciętne

[/quote]

Można to gdzieś u nas dorwać, czy w grę wchodzi tylko sprowadzenie ? Wydaję mi się, ze u nas chyba jeszcze nie widziałem
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

01-08-2007, 01:23

Olej Lonndom, jak chcesz depresyjnie a porządnie to zaraz będzie/już może jest NEX "zero".
Give birth to something dead
Give birth to something old
ODPOWIEDZ