ARMAGEDDA / LIK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
ARMAGEDDA / LIK
Temat kiedyś był, ale poszedł w cholerę. Niech okazją do założenia nowego będzie wydany niedawno składak z demami, epkami i rożnymi pierdołami. Ma to ktoś? Co jakiś czas słucham "Ond spiritism" i tak się zastanawiam, co by prezentował następny album, gdyby nie doszło do wiadomo czego. ;)
EDIT: Poprawka tematu, bo od jakiegoś czasu mowa jest o obu zespołach (Maniek)
EDIT: Poprawka tematu, bo od jakiegoś czasu mowa jest o obu zespołach (Maniek)
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Pewnie jeszcze większy spadek formy , "Ond Spiritism" to typowy przykład przemęczenia materiału , na tej płycie czuć ,że sie wypalili w BM i próbowali to zamaskować różnymi smaczkami. "Only True Belivers" to był prawie genialny album , idealnie uchwycili esencje BM . "The Final War Approaching " to również znakomity album ,często go słucham.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- COFFIN
Pod względem atmosfery, to jedna z lepszych płyt ze Szwecji. Jak dla mnie - paradoksalnie, odcinając się od BM, stworzyli jedną z lepszych płyt ostatnich lat, która jest przesiąknięta, tym, czego brakuje połowie kapel z tego nurtu. poprzedniczka też niczego sobie, ja już raczej trzeba rozpatrywać w innych kategoriach.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
- Mental
- weteran forumowych bitew
Pierwsza plyta to typowy black metal bez fajerwerkow, jakiego pelno tu i tam. Dwojki nie slyszalem, "Ond Spiritism" mnie wynudzil, ale jakos specjalnie sie w nia nie zaglebialem. Bede musial kiedys podejsc do tego na spokojnie. Jedyne co od razu wpadlo mi w ucho to swietny "Dopt I Oheligt Vatten".
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
1 Lik to genialna płyta (przy minimum środków , maximum efektu) - właśnie tak powinien wyglądać 3 album Armageddy , wkurwia mnie to ze jest tak cieżko dostępny . Bardzo wkurwia.
2 lik to jakaś porażka , nieudolna kopia isengard , za 3 sie nie zabierałem.
2 lik to jakaś porażka , nieudolna kopia isengard , za 3 sie nie zabierałem.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- starszy świeżak
- Duban
I Only... i Ond... są bardzo dobre, ale paradoksalnie, mimo swoich ciągot do bardziej wysmakowanej muzyki, wolę pierwszą z wymienionych płyt.
Składaka raczej nie nabędę, chyba że cena będzie bardzo okazyjna.
Składaka raczej nie nabędę, chyba że cena będzie bardzo okazyjna.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- twoja_stara_trotzky
- boroowa
debiut jest przeciętny, nic szczególnego
Only true Believers - dobra płyta, czuć ducha wczesnego Darkthrone, ale im dalej tym nudniej. Ale lubię włączyć.
Ond Spiritism - szczerze mówiąc zaskoczyła mnie, na początku nie mogłem do niej przekonać. Z dzisejszej perspektywy najlepsze ich dokonanie, poszli w dość oryginalnym kierunku i czuję, że następca OS byłby sensacją.
Only true Believers - dobra płyta, czuć ducha wczesnego Darkthrone, ale im dalej tym nudniej. Ale lubię włączyć.
Ond Spiritism - szczerze mówiąc zaskoczyła mnie, na początku nie mogłem do niej przekonać. Z dzisejszej perspektywy najlepsze ich dokonanie, poszli w dość oryginalnym kierunku i czuję, że następca OS byłby sensacją.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
[quote][i]Wysłane przez NifelheiM[/i]
Pewnie jeszcze większy spadek formy , "Ond Spiritism" to typowy przykład przemęczenia materiału , na tej płycie czuć ,że sie wypalili w BM i próbowali to zamaskować różnymi smaczkami. "Only True Belivers" to był prawie genialny album , idealnie uchwycili esencje BM . "The Final War Approaching " to również znakomity album, często go słucham. [/quote]
LOL nigdy nie przestanie mnie zadziwiać jak bardzo różnie ludzie odbierają muzykę. Dla mnie każda ich płyta była krokiem do przodu [/quote]
Dla mnie krokiem w tył
Też kiedyś myślałem że ich debiut jest przecietny i że są kolejną kopią DT , jednak po jakimś czasie , gdy poświęciłem mu wiecej czasu , odkryłem ,że to naprawde znakomita płyta , dorównująca pierwszym albumom DT.
Pewnie jeszcze większy spadek formy , "Ond Spiritism" to typowy przykład przemęczenia materiału , na tej płycie czuć ,że sie wypalili w BM i próbowali to zamaskować różnymi smaczkami. "Only True Belivers" to był prawie genialny album , idealnie uchwycili esencje BM . "The Final War Approaching " to również znakomity album, często go słucham. [/quote]
LOL nigdy nie przestanie mnie zadziwiać jak bardzo różnie ludzie odbierają muzykę. Dla mnie każda ich płyta była krokiem do przodu [/quote]
Dla mnie krokiem w tył

Też kiedyś myślałem że ich debiut jest przecietny i że są kolejną kopią DT , jednak po jakimś czasie , gdy poświęciłem mu wiecej czasu , odkryłem ,że to naprawde znakomita płyta , dorównująca pierwszym albumom DT.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Też kiedyś myślałem że ich debiut jest przecietny i że są kolejną kopią DT , jednak po jakimś czasie , gdy poświęciłem mu wiecej czasu , odkryłem ,że to naprawde znakomita płyta , dorównująca pierwszym albumom DT. [/quote]
ROTFL !!!
OTB - zajebista, często przeze mnie słuchana i właściwie to znam ją na pamięć w całości i na wyrywki. Jad, agresja, brud i wszystko co potrzebne w dobrym, ale tradycyjnym BM.
OS - krok naprzód, nacisk na klimat. Nie rozumiem jak można powiedzieć, że ta płyta nie jest BM. Wiem, oni sami tak mówili, ale kto by słuchał ich pierdolenia?
Też kiedyś myślałem że ich debiut jest przecietny i że są kolejną kopią DT , jednak po jakimś czasie , gdy poświęciłem mu wiecej czasu , odkryłem ,że to naprawde znakomita płyta , dorównująca pierwszym albumom DT. [/quote]
ROTFL !!!
OTB - zajebista, często przeze mnie słuchana i właściwie to znam ją na pamięć w całości i na wyrywki. Jad, agresja, brud i wszystko co potrzebne w dobrym, ale tradycyjnym BM.
OS - krok naprzód, nacisk na klimat. Nie rozumiem jak można powiedzieć, że ta płyta nie jest BM. Wiem, oni sami tak mówili, ale kto by słuchał ich pierdolenia?
- Morph
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez black_lava[/i]
a co z LIK i Lonndom?dla mnie to kontynuacja pewnego myślenia o Złej Muzyce,niekoniecznie wciśniętej w ramy BM. [/quote]
LIK - ujmując to mało oryginalnie - równia pochyła w dół
LONNDOM - przeciętne
Armageddy kocham jeno OS, reszta mnie niespecjalnie ujęła
a co z LIK i Lonndom?dla mnie to kontynuacja pewnego myślenia o Złej Muzyce,niekoniecznie wciśniętej w ramy BM. [/quote]
LIK - ujmując to mało oryginalnie - równia pochyła w dół
LONNDOM - przeciętne
Armageddy kocham jeno OS, reszta mnie niespecjalnie ujęła
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- COFFIN
[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
Z dzisejszej perspektywy najlepsze ich dokonanie, poszli w dość oryginalnym kierunku i czuję, że następca OS byłby sensacją. [/quote]
No właśnie mniej więcej o tym myślałem, pisząc pierwszego posta
)) U mnie OS stoi cały czas w pierwszej dziesiątce płyt BM ze Szwecji, powiedzmy z ostatnich 10-ciu lat
Z dzisejszej perspektywy najlepsze ich dokonanie, poszli w dość oryginalnym kierunku i czuję, że następca OS byłby sensacją. [/quote]
No właśnie mniej więcej o tym myślałem, pisząc pierwszego posta

- Morph
- Kontakt: