Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Księża

16-09-2019, 14:25

Naprawdę? A kto na to dał przyzwolenie?
Ówczesnym usprawiedliwieniem konkwisty była walka z niewiernymi (muzułmanie) oraz nawracanie nowych ludów na katolicyzm.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
trup

16-09-2019, 14:26

uglak pisze:Konkwista to jednak Hiszpania, a nie Watykan ;-)

no proszę cię, taki wielki statystyk a takie bzdury wygaduje. A co oni tam robili?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

16-09-2019, 14:31

LOL. Polulacja Europy wynosiła wtedy ok. 50 milionów. Garstka ludzi co tam popłynęła wymordowała cały kontynent ? I to jeszcze rzekomo liczniejszy ?

Błagam, trochę powagi.

LOL2
Przeklejone z racjonalista.pl i komentarzy z Gazeta.pl xD
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2019, 14:35

Czekam jeszcze na pasty "O czym 99% katolików nie wie" albo te o potępieniu przez Kościół powstań w czasie zaborów" :)

Awatar użytkownika
Medard

16-09-2019, 14:36

535 pisze:
Bloodcult pisze:ZUS
No właśnie, a tak przy okazji, kto płaci Zus za całe to sukienkowe stado zboczeńców?
Państwo opłaca.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
trup

16-09-2019, 14:38

Medard pisze:
535 pisze:
Bloodcult pisze:ZUS
No właśnie, a tak przy okazji, kto płaci Zus za całe to sukienkowe stado zboczeńców?
Państwo opłaca.
i to nie Watykańskie.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nicram

16-09-2019, 14:42

Bloodcult pisze:LOL. Polulacja Europy wynosiła wtedy ok. 50 milionów. Garstka ludzi co tam popłynęła wymordowała cały kontynent ? I to jeszcze rzekomo liczniejszy ?

Błagam, trochę powagi.
Nie pajacu. w 11 wieku liczebność Europy wynosiła 50 mln, albo nawet i jeszcze więcej. Doucz się.
Bloodcult pisze:LOL2
Przeklejone z racjonalista.pl i komentarzy z Gazeta.pl xD
Pudło, jak zwykle. Cytat bezpośrednio z książki i drugi z Wikipedii. LOLuj dalej. Maska upadła, jesteś kretynem kretyńsko broniącym zbrodniczej sekty do której przynależysz. Na widły i do pieca.
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2019, 14:52

Z książki bułgarskiego filozofa którego autorytet uznają jedynie na racjonalista.pl i komentarzach na Wyborczej.

Nawet jeśli Europa to nie 50 mln w tamtym czasie to nadal nijak się to ma do zdolności transportu wojsk zdolnych do wymordowania 80 mln osób :)

Awatar użytkownika
Hatefire

16-09-2019, 14:57

Ja jednego nie rozumiem. Jestem w stanie przyjąć do wiadomości, że ktoś wierzy, bo tego potrzebuje. Znaczy w sumie to nie rozumiem podobnie jak zbierania znaczków pocztowych i wędkarstwa, niemniej jakoś sobie jestem w stanie wyobrazić, że ktoś taką potrzebę odczuwa. Potrzebę identyfikacji z instytucją też można zracjonalizować. Potrzeba poczucia przynależności do grupy, to bardzo silna potrzeba u człowieka. Natomiast nigdy nie pojmę jak można w świetle wiedzy o wielowiekowym modus operandi tej instytucji stać twardo na straży obskuranckiego integryzmu katolickiego czy wręcz jak ma to miejsce w Polsce swoistego józefinizmu. Po interwencji Sojuzu na Węgrzech na zachodzie Europy w środowiskach lewicy pojawiło się określenie "tankies". Określano tak tych towarzyszy, którym wbrew faktom nie przeszło zaczadzenie ojczyzną proletariatu w wydaniu stalinowskim. Myślę, że ty jesteś taki "tankie" ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
nicram

16-09-2019, 14:59

@Bloodcośtam Próbuj dalej rozkminiać ten problem. Może za jakiś czas uda ci się doczytać w jaki sposób im się to udało. Tymczasem proboszcz przesyła osculum obscenum.
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2019, 15:17

Wstaw może jakiś fragment z tej książki co powyżej

Awatar użytkownika
nicram

16-09-2019, 15:26

Bloodcult pisze:Wstaw może jakiś fragment z tej książki co powyżej
Co tam, muszę się uwiarygodnić dla podłego, pyszałkowatego, zakłamanego gogusia z KK? Czego się nie robi dla kolegów z forum, proszę:

"Spotkanie Starego i Nowego Świata, do którego doszło dzięki odkryciu Kolumba, ma bardzo szczególny charakter: to wojna czy raczej, jak mówiono wówczas, konkwista. Konkwista okryta jest pewną tajemnicą; chodzi o sam rezultat walk. Skąd owo piorunujące zwycięstwo, skoro przewaga liczbowa mieszkańców Ameryki nad przeciwnikami była tak przytłaczająca i skoro walczyli oni na własnym terytorium?" To było z rozdziału "Powody zwycięstwa".
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2019, 15:37

Konkwista okryta jest pewną tajemnicą
Nie no, otworzyłeś mi oczy, jutro apostazja i odkupowanie dyskografii Behemoth...

Awatar użytkownika
nicram

16-09-2019, 15:38

Widły i piec wystarczą. Naprawdę. Ewentualnie jak sugerował Lucek - uśpienie przez opiekunów.
Awatar użytkownika
Drone

16-09-2019, 15:43

Koniec końców niewątpliwe zbrodnie KK są sprawą poboczną w tym kontekście. Chodzi wyłącznie o to, by wyrugować KK z uprzywilejowanej pozycji prawnej. Czy firma VW, którą rzucono tu jako porównanie, ma uprzywilejowaną pozycję prawną i finansowanie z budżetu? Czy kierowcy Toyot, Fiatów i Zaporożców płacą w swoich podatkach na subwencje finansowe dla koncernu VW?

Czy z tego, że Microsoft, Google i Apple mają dominującą pozycję na rynku systemów operacyjnych, wynika, że automatycznie mają być subwencjonowane przez państwo? Przecież taka taktyka działa na zasadzie dodatniego sprzężenia zwrotnego: dzięki środkom budżetowym pilnujemy, żeby wierni nas się trzymali, a gdy ktoś zaprotestuje, to mówimy, że nie wolno nas odcinać, gdyż trzymają się nas wierni, którym musimy służyć.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Drone

16-09-2019, 15:51

Poza tym, kol. bloodcult, nie podoba mi się retoryka w stylu mam działkę budowlaną i dobrą pracę, a ten czy ów jeżdżą tramwajem i mieszkają w wieżowcu. Nikomu źle nie życzę, ale różnie w życiu bywa i można znacznie gorzej skończyć niż w wieżowcu, mając wcześniej pałace. Jako czytelnik publikacji pt. "Biblia" powinniście pamiętać historię ob. Hioba czy przypowieść o tym, kto pierwszy wejdzie do królestwa niebieskiego...
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2019, 15:56

Jeśli ktoś by się jeszcze zastanawiał dlaczego Inkwizycja miała miejsce to powyżej macie próbkę:
Koleś z tytułem doktora, ubiegający się o państwowe granty, nie potrafi udowodnić prostych tez i podpiera je cytatami z racjonalista.pl i komentarzy pod artykułami. Po czym przywoływany przez niego autorytet podaje jedyne słuszne wyjaśnienie że to "tajemnica" :)
Takich właśnie pseudonaukowców palono na stosach bo ich działalność to kpina z nauki i zdrowego rozsądku :)

Awatar użytkownika
nicram

16-09-2019, 16:05

Bloodcult pisze:Jeśli ktoś by się jeszcze zastanawiał dlaczego Inkwizycja miała miejsce to powyżej macie próbkę:
Koleś z tytułem doktora,
Pudło nieuku. Nie tytuł a stopień i znacznie wyżej.
Bloodcult pisze:Jubiegający się o państwowe granty,
Nie tylko ubiegający się, ale i otrzymujący. Parę. Na kilka milionów. Dzięki czemu mogłem dać pracę młodszym kolegom.
Bloodcult pisze:Jnie potrafi udowodnić prostych tez i podpiera je cytatami z racjonalista.pl i komentarzy pod artykułami.
Łżesz jak zwykle. Książkę mam przed sobą, chciałeś innego cytatu to ci go zapodałem.
Bloodcult pisze: Po czym przywoływany przez niego autorytet podaje jedyne słuszne wyjaśnienie że to "tajemnica" :)
Manipulacja, jak zwykle. Czy to twoje drugie imię?
Bloodcult pisze: Takich właśnie pseudonaukowców palono na stosach bo ich działalność to kpina z nauki i zdrowego rozsądku :)
Cieszę się, że już nie palicie na stosach.

Tak gwoli ścisłości, skoro pozwoliłeś sobie ocenić moją działalność naukową, to pozwolisz, że się zrewanżuję. Nie będę oceniał tego jak pracujesz, ale tego czym jesteś a jesteś naprawdę małym, obleśnym typem. Żałuję, że cię spotkałem. A teraz - idź się pomódl.

Nie polecam wchodzić w kontakty z tym osobnikiem. Będzie szperał co robicie, jak wyglądacie itd. A później może nawet sprzeda te informacje gdzieś, może nawet instytucji, która będzie w przyszłości paliła na stosach. W końcu mamy powrót to średniowiecza ( w tym kraju). :-)
Ostatnio zmieniony 16-09-2019, 16:10 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hatefire

16-09-2019, 16:10

Osobiście uważam palenie na stosie za straszne marnotrastwo. Taki delikwent mógłby spokojnie jeszcze kilka lat rąbać drewno w tajdze lub wydobywać uran w kopalni; -)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

16-09-2019, 16:13

nicram pisze:
Bloodcult pisze:Jeśli ktoś by się jeszcze zastanawiał dlaczego Inkwizycja miała miejsce to powyżej macie próbkę:
Koleś z tytułem doktora,
Pudło nieuku. Nie tytuł a stopień i znacznie wyżej.
tytul doktora to ma TW Bolek ;-)
Guilty of being right
ODPOWIEDZ