GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: GÓRY
dla mnie to nie jest coś o czym warto marzyć.Jest na świecie masa bardzo majetnych gości która powiesiła sobie nad kominkiem certyfikat zaswiadczajacy zdobycie Everestu,tymczasem bez pomocy wykwalifikowanego personelu i sztucznych ulatwien(tlen etc) zgineli by tam jak dzieci we mgle.To nie jest (w moich oczach) samodzielne osiagniecie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- evildead
- weteran forumowych bitew
Everest jako taki (i w ogóle góry najwyższe, gdzie na szczyt idziesz partami 3-4 tygodnie, stoisz na nim 5 minut, zaraz spierdalasz w podskokach na dół i generalnie nic nie pamiętasz) mnie nie pociąga - ale kurde IceFallem to bym się przeszedł. Zabawa musi byc przednia.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Mam kolegę, zapalonego fotografa, ma pierdolca na punkcie wypraw. Dwa lata temu był w Nepalu, dziwne rzeczy opowiadał, surowizna, papier toaletowy na wagę złota, biegunka, zabawne sytuacje w wioskach bez prądu, wspaniałe zdjęcia. W tym roku jedzie do Mongolii. Pierdolę.Ja jestem wygodnym, tłustym, niedzielnym turystą. Lubię dojechać, spocić się, wyjść na górę, ale bez przesady. I tak mam świadomość tego, że jestem w tych pięciu, bądź dwóch procentach ludzi , którzy TO regularnie i od wielu lat robią. To mi wystarcza.
- evildead
hehe fakt - mówiąc "połaziłbym po IceFallu" nie mam na myśli "atrakcji" na trasie cywilizacja-baza pod Everestem. Ale pewnie kiedyś na taki trekking się zdecyduję - prawdopodobnie po to żeby stwierdzic "nigdy więcej" ale jednak ;) póki co - w najbliższym sąsiedztwie jest jeszcze tyle do zobaczenia że mogę sobie jakąś tam Azję odkładac na święte nigdy.
- evildead
podejście podzielam i dlatego o szczycie Everestu nawet nie myślę (już nie wnikając że "trochę" by mi się budżet nie dopiął ;) ) - jeśli ktoś się chce tam ładowac normalną, "niesportową" drogą, to czekają go atrakcje znane z lipca i sierpnia z naszej Orlej czy Rysów, tyle że już >8000 m npm. Przyjemnosc żadna.

- Kingu
U mnie jest tak samo i znam więcej ludzi właśnie z niedzielnej turystyki niż górskich sportowców. Chyba kwestia środowiska, w którym się człowiek obraca.535 pisze: Dla mnie łażenie po Górach to przyjemność, a nie zawody i mam wrażenie, że to rzadkie podejście.
- Morph
- Kontakt:
-
świetnie.jakby co to służę radą;)
ja będę w kwietniu w Karkonoszach i troche później w Górach Sowich.
ja będę w kwietniu w Karkonoszach i troche później w Górach Sowich.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- evildead
Morph pisze:Wchodził ktoś może na Triglava?
nie, też mam w planach najbliższych (chociaż pewnie bardziej 2014 niż 2013 - w tym roku to raczej wreszcie słowackie Tatry)
-
piłeś już jako dziecko?;)est pisze:w Sowich byłem jako dzieciak, kompletnie nic nie pamiętam :)
- Morph
- Kontakt:
No ja sobie krystalizuję na koniec sierpnia. GR20 jeszcze mnie kręci w tym roku.evildead pisze:Morph pisze:Wchodził ktoś może na Triglava?
nie, też mam w planach najbliższych (chociaż pewnie bardziej 2014 niż 2013 - w tym roku to raczej wreszcie słowackie Tatry)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
-