od razu upadlaliscie, nie pacjentuj:) kto przeginał ten przeginał, jego brocha ale nikt tego nie lansował jako jakiejś kurwa cool generation
Dowcipy v. n'ta
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: Dowcipy v. n'ta
- Gall
- weteran forumowych bitew
Zdziwiłbyś się. Po każdym weekendzie w robocie słyszę opowieści od kumpli jak to się zajebali na amen. Uśmiech na ryju, rajc jak nie wiem co, a to wszystko czterdziestolatkowie. A ja się zastanawiam co w tym zajebistego. Widocznie rzeczywiście cool generation. Sam oczywiście nie stronię od alkoholu, piwo w tygodniu, dwa - trzy przy weekendzie.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- devastator77
- zahartowany metalizator
U mnie to samo w robocie,moi rówieśnicy,chłopy 40 i 50 letni opowiadają jak to się wspaniale schlali,obrzygali,jakie numery po pijaku zrobili,a do tego chwalą się swoimi babami,że też ostro dają z nimi w palnik,niektóry to potrafią się w gacie zlać.Więc co tu się dziwić młodzieży.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
-
Niektórzy wieszczyli Erę Wodnika, a może Wódnika - no to mają.
-
- rasowy masterfulowicz
pies, najlepszy przyjaciel
-
- rasowy masterfulowicz
-
-
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
mnie to nie zaskakuje, targetem Quebonafide od dobrych paru lat są nastolatki.
rzułf
- TheDude
^ Słucham rapu prawie na równi z metalem. Przeraża mnie jaki wizerunek i przekaz jest ostatnio promowany. Ciężkie dragi, łatwe panny, klipy z wynajętymi autami. Najgorsze jest to udawanie, że to jest spoko, że hajs się zgadza i bawimy się. Rozumiem ostry melanż, blunty, proch, wódkę ale robienie z tego popu to już za grubo. Nie każdy dzieciak to odbierze z dystansem.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
A to jakaś nowość że rap pojawia się z takimi teledyskami?TheDude pisze: ↑29-12-2020, 01:48^ Słucham rapu prawie na równi z metalem. Przeraża mnie jaki wizerunek i przekaz jest ostatnio promowany. Ciężkie dragi, łatwe panny, klipy z wynajętymi autami. Najgorsze jest to udawanie, że to jest spoko, że hajs się zgadza i bawimy się. Rozumiem ostry melanż, blunty, proch, wódkę ale robienie z tego popu to już za grubo. Nie każdy dzieciak to odbierze z dystansem.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
-
Co ja czytam, co to za świętoszkowate moralizatorstwo... Ciężki dragi, łatwe panny... no nie może być panie, zgroza. Nie to co porządne metale którzy nie zalewają ryja, nie ćpają i dupcą po trasach, nie mówiąc o mordobiciach, krojeniu frajerstwa ect. No i przypadkiem nie mów, że metal nie promował nigdy takiego stylu życia....TheDude pisze: ↑29-12-2020, 01:48^ Słucham rapu prawie na równi z metalem. Przeraża mnie jaki wizerunek i przekaz jest ostatnio promowany. Ciężkie dragi, łatwe panny, klipy z wynajętymi autami. Najgorsze jest to udawanie, że to jest spoko, że hajs się zgadza i bawimy się. Rozumiem ostry melanż, blunty, proch, wódkę ale robienie z tego popu to już za grubo. Nie każdy dzieciak to odbierze z dystansem.

- Medard
Ale nie promuje patologii tak wprost, jak robi to hip hop. W domyśle różnie bywa.Bless this tongue pisze: ↑29-12-2020, 08:29Co ja czytam, co to za świętoszkowate moralizatorstwo... Ciężki dragi, łatwe panny... no nie może być panie, zgroza. Nie to co porządne metale którzy nie zalewają ryja, nie ćpają i dupcą po trasach, nie mówiąc o mordobiciach, krojeniu frajerstwa ect. No i przypadkiem nie mów, że metal nie promował nigdy takiego stylu życia....TheDude pisze: ↑29-12-2020, 01:48^ Słucham rapu prawie na równi z metalem. Przeraża mnie jaki wizerunek i przekaz jest ostatnio promowany. Ciężkie dragi, łatwe panny, klipy z wynajętymi autami. Najgorsze jest to udawanie, że to jest spoko, że hajs się zgadza i bawimy się. Rozumiem ostry melanż, blunty, proch, wódkę ale robienie z tego popu to już za grubo. Nie każdy dzieciak to odbierze z dystansem.![]()
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Hatefire

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Gall
Ale weź mnie wytłumacz jak krowie na rowie. Czy hip-hip, rap to naprawdę muzyka z misją, gdzie przekaz odbierany jest przez dzieciaki tak dosłownie i śmiertelnie poważnie?TheDude pisze: ↑29-12-2020, 01:48^ Słucham rapu prawie na równi z metalem. Przeraża mnie jaki wizerunek i przekaz jest ostatnio promowany. Ciężkie dragi, łatwe panny, klipy z wynajętymi autami. Najgorsze jest to udawanie, że to jest spoko, że hajs się zgadza i bawimy się. Rozumiem ostry melanż, blunty, proch, wódkę ale robienie z tego popu to już za grubo. Nie każdy dzieciak to odbierze z dystansem.
Metal, mam wrażenie, tak odbierany nie jest, chyba że przez jakichś pojedynczych pacjentów.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Rzymianie mówili na mieszkańców Kartaginy Punijczycy. Tak wiem nudny jestem.
If you do everything right, there will be no struggle.