Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- vicek
- zahartowany metalizator
Re: Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2
[youtube][/youtube]
- Mental
- weteran forumowych bitew
Grim Dawn.Plagueis pisze:Ta? A komu się udało? Wiem, wiem - pewnie wskażesz Path of Exiled, ewentualnie Drakensang...byrgh pisze: nietrudno przebić D3
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Only_True_Believers
ni chuja Panie, Grim down jest słabe. Kiedys takie gierki dodawali na płytach do gazety.Mental pisze:Grim Dawn.Plagueis pisze:Ta? A komu się udało? Wiem, wiem - pewnie wskażesz Path of Exiled, ewentualnie Drakensang...byrgh pisze: nietrudno przebić D3
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Grim Dawn wygląda fajnie, ale z tym detronizowaniem Diablo to ja bym tu nie przesadzał.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Xbox z 2001 roku, kilkadziesiąt zł, ew. dokupić za 20 zł kabel HDMI, exy są nieemulowalne na PC, emulatory starszych platform są praktycznie wszystkie a po dokupieniu dysku mozna zrobić mega-automat - patrz Coin-Ops.Ketler pisze:
Blue to nie wymóg. Nie wiem czy jest sens się pakować w 1 czy 2 PS bo są generalnie emulatory na pc, które nie mam niestety pojęcia jak działają.
PSX nie warto, długie loadingu, brzydka grafa, lada chwila laser padnie - lepsze są emulatory z graficznymi pluginami. PS2: też na PCSX2 odpalisz wszystko a jak masz mocnego PC to również gry będą wyglądały nieporównanie lepiej niż w oryginalne.
Ten znak zapytania to Rain.vicek pisze:
Yare Yare Daze
-
Metro Exodus skończone i muszę przyznać ,że jestem bardzo z spędzonego czasu przy tej grze zadowolony. Klimat, klimat i jeszcze raz klimat. Fakt, że gra wyciska siódme poty ze sprzętu i jest bardzo wymagająca(zmuszony byłem zmienić kartę na mocniejszą by sensownie pograć) ale piękniejszego tytułu nie widziałem np moment w Wołdze kiedy łódką wpływamy do Terminala - coś niesamowitego(ta gra świateł!). Świetnie się bawiłem, jest masa zajebistych momentów chwytających za gardło gdzie rośnie adrenalina co spowodowane jest fantastycznym bestiariuszem(te latające gargulce czy mutanty wpinające się na budynki- coś zajebistego) i możliwościami ataku w momencie kiedy się go najmniej spodziewamy przez jakiś niemiluchów. Świetna jest eksploatacja i modyfikacja broni. Nieprzyjazne środowisko postapo, cykl dobowy(w nocy eksterminacja ludzkich antagonistów cichaczem gasząc źródła światła to sam miód) ,który wpływa na rozgrywkę -wszystko to współgra. Z wad które muszę wymienić to system kolizyjny obiektów ,który czasem mocno zawodzi , nasz protagonista milczek no i ta optymalizacja mogłaby być lepsza. Ktoś w recenzjach wspominał o zawodzącym AI ale na wysokim poziomie (może to przez patche) nie ma się do czego przyczepić i zachowanie ludzkich nieprzyjaciół jest całkiem sensowne. Jednym słowem Warto!
W kolejce nowy Resident Evil i Pillarsi 2 a czasu brak. Jak żyć?
W kolejce nowy Resident Evil i Pillarsi 2 a czasu brak. Jak żyć?
- TheDude
^ Good to know. Jak znajdę w lokalnym sklepie wśród używanych to też pogram :)
- vicek
Rain deconfirmed (twit Boona)hcpig pisze:Xbox z 2001 roku, kilkadziesiąt zł, ew. dokupić za 20 zł kabel HDMI, exy są nieemulowalne na PC, emulatory starszych platform są praktycznie wszystkie a po dokupieniu dysku mozna zrobić mega-automat - patrz Coin-Ops.Ketler pisze:
Blue to nie wymóg. Nie wiem czy jest sens się pakować w 1 czy 2 PS bo są generalnie emulatory na pc, które nie mam niestety pojęcia jak działają.
PSX nie warto, długie loadingu, brzydka grafa, lada chwila laser padnie - lepsze są emulatory z graficznymi pluginami. PS2: też na PCSX2 odpalisz wszystko a jak masz mocnego PC to również gry będą wyglądały nieporównanie lepiej niż w oryginalne.
Ten znak zapytania to Rain.vicek pisze:
- vicek
Zna ktos jakis darmowy program do nagrywania gier ???
-
Co masz na myśli, gameplay czy zapis na CD?
- vicek
To pierwsze .byrgh pisze:Co masz na myśli, gameplay czy zapis na CD?
- Bień
- postuje jak opętany!
Kup sobie ps3 slim w odpowiedniej konfiguracji by moc samemu w 10 min zrobic w niej cfw i grac w gry z ps3,ps2,psx i do tegoKetler pisze:Pany znawcy od konsol, potrzebuje porady.
Kupiłem w zeszłym roku ps4, i po 3 miesiacach sprzedałem. Sprzęt używałem raz na tydzień, i to głównie do oglądanie Blu Ray, itd, itp.
Jednak generalnie miło by było mieć konsolke za kilka stówek, żeby móc czasem pociupać w jakąs gierkę z żoną czy dzieciakami. Co polecicie? Ps2, Ps3, Ps1, jakis xbox? Generalnie idzie o używke. A jak będzie odtwarzac blueray w tym to już rewelacja.
emulacja starych systemow w retroarch.
cena plus minus 300 zl ;]
-
- zaczyna szaleć
Ok, to brzmi bardzo kusząco. Powiedz tylko co znaczy "odpowiednia konfiguracja" :)Bień pisze:Kup sobie ps3 slim w odpowiedniej konfiguracji by moc samemu w 10 min zrobic w niej cfw i grac w gry z ps3,ps2,psx i do tegoKetler pisze:Pany znawcy od konsol, potrzebuje porady.
Kupiłem w zeszłym roku ps4, i po 3 miesiacach sprzedałem. Sprzęt używałem raz na tydzień, i to głównie do oglądanie Blu Ray, itd, itp.
Jednak generalnie miło by było mieć konsolke za kilka stówek, żeby móc czasem pociupać w jakąs gierkę z żoną czy dzieciakami. Co polecicie? Ps2, Ps3, Ps1, jakis xbox? Generalnie idzie o używke. A jak będzie odtwarzac blueray w tym to już rewelacja.
- maciek z klanu
Kupuj PS4 niewiele drożej a lepsze, teraz remasterija sporo gier z starszych konsol więc same plusy. Na święta pewnie znów będzie można nówkę kupić za ok 800 zł.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- zaczyna szaleć
Kupie cokolwiek zeby tylko NFS: Hot Pursuit z psx'a poszlo :)maciek z klanu pisze:Kupuj PS4 niewiele drożej a lepsze, teraz remasterija sporo gier z starszych konsol więc same plusy. Na święta pewnie znów będzie można nówkę kupić za ok 800 zł.
- Bień
- postuje jak opętany!
Kupienie konsoli ktora ma w sobie oficjalna wersje oprogramowania od sony nie wieksza niz 4.82 -przez dlugi okres czasu nie bylo z tym problemu ale jakis czas temu sony z zaskoczenia wydalo kolejna wersje/update do 4.83 ktora chyba blokuje juz mozliwosc przerobienia konsoli w domu w ciagu 10 min :}Ketler pisze:Ok, to brzmi bardzo kusząco. Powiedz tylko co znaczy "odpowiednia konfiguracja" :)Bień pisze:Kup sobie ps3 slim w odpowiedniej konfiguracji by moc samemu w 10 min zrobic w niej cfw i grac w gry z ps3,ps2,psx i do tegoKetler pisze:Pany znawcy od konsol, potrzebuje porady.
Do tego ps3 Slim musi miec odpowiedni model:
,,wersje PS3 SLIM o modelach: CECH 2004A; CECH 2004B, CECH 2104A; CECH 2104B; CECH 2003A; CECH 2003B, CECH 2103A; CECH 2103B;
-niektore konsole PS3 SLIM o modelach: CECH 2504A; CECH 2503A; CECH 2503B; CECH 2504B; (w tych konsolach poza modelem nalezy sprawdzi DATA CODE znajdujacy sie w malym bialym kwadraciku na spodzie konsoli, jedna literka i jedna cyferka tam jest, jesli znajdziesz tam oznaczenia 0C lub 0D to Twoja konsol da sie przerobic. Jesli znajdziesz tam oznaczenia 1A to tylko niektore konsole z tych wersji mozna przerobi . Konsole z oznaczeniem 1B oraz 1C nie nadaj sie do tej przerobki,,

Na necie duzo jest poradnikow co i jak :D Jak bedziesz sie w to bawil napisz na priv a podesle ci opowiednie info.
Wydaje sie ze szukanie takiej konsoli brzmi jak czarna magia ale to zaden problem...pytasz tylko sprzedawcy o te 2 rzeczy i wszystko :D
Ja kupilem ps3 slim 320 gb z 2 padami i orginalna gra za 260 zl xD
Ale tu tez zalezy jakie ty masz podejscie ..ps4 faktycznie mozesz juz dorwac w dobrej cenie.Uzywane gry tez nie sa w strasznych cenach.
Na ps3 gry sa teraz za grosze..ale nie oszukujmy sie,majac cfw bedziesz gry sciagal z odpowiednich miejsc xD
- maciek z klanu
Jaka to była piękna graKetler pisze:Kupie cokolwiek zeby tylko NFS: Hot Pursuit z psx'a poszlo :)maciek z klanu pisze:Kupuj PS4 niewiele drożej a lepsze, teraz remasterija sporo gier z starszych konsol więc same plusy. Na święta pewnie znów będzie można nówkę kupić za ok 800 zł.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- zaczyna szaleć
Bardziej sie zagrywalem na PC. Wpisywalo sie GO12 i zapierniczalo szkolnym busem. To byly czasy :)maciek z klanu pisze:Jaka to była piękna graKetler pisze:Kupie cokolwiek zeby tylko NFS: Hot Pursuit z psx'a poszlo :)maciek z klanu pisze:Kupuj PS4 niewiele drożej a lepsze, teraz remasterija sporo gier z starszych konsol więc same plusy. Na święta pewnie znów będzie można nówkę kupić za ok 800 zł.
- hcpig
Ja bym się podpisał pod tym gdyby to nie było tak awaryjne chujstwo z problemami z chłodzeniem a Xbox to jednak bunkier nie do zdarcia i też odtwarza gry z PSX chociaż z różnym efektem. No i na PS3 nie masz Coin-Ops.Bień pisze:
Kup sobie ps3 slim w odpowiedniej konfiguracji by moc samemu w 10 min zrobic w niej cfw i grac w gry z ps3,ps2,psx i do tego
Pytanie czy jest sens kupować konsolę dla gry którą zaemulujesz bez problemu na pececie z 2004 roku czy byle smartfonie.
Biorąc pod uwagę trolling Boona może chciał żebyś myślał że potwierdzenie to zaprzeczenie podczas gdy jest naprawdę potwierdzeniem?vicek pisze: Rain deconfirmed (twit Boona)
Tak czy inaczej ta edycja premium jest strasznie droga a nawet nie wiadomo jakie postacie wchodzą w jej skład. NRS zapowiada znowu jakiś wielki news na ten tydzień, może właśnie ten skład? Tyle co wiemy, to że na Kombat Kast będzie reveal Kotal Kahna i może Erron Blacka.
Yare Yare Daze
-
- zaczyna szaleć
Co do emulacji to bym sie zgodził. Z tym że przesiadłem sie na linux mint, i ni cholery emulacja nie działa. Tak to jest jak się nie ogarnia...hcpig pisze:Ja bym się podpisał pod tym gdyby to nie było tak awaryjne chujstwo z problemami z chłodzeniem a Xbox to jednak bunkier nie do zdarcia i też odtwarza gry z PSX chociaż z różnym efektem. No i na PS3 nie masz Coin-Ops.Bień pisze:
Kup sobie ps3 slim w odpowiedniej konfiguracji by moc samemu w 10 min zrobic w niej cfw i grac w gry z ps3,ps2,psx i do tego
Pytanie czy jest sens kupować konsolę dla gry którą zaemulujesz bez problemu na pececie z 2004 roku czy byle smartfonie.
Biorąc pod uwagę trolling Boona może chciał żebyś myślał że potwierdzenie to zaprzeczenie podczas gdy jest naprawdę potwierdzeniem?vicek pisze: Rain deconfirmed (twit Boona)
Tak czy inaczej ta edycja premium jest strasznie droga a nawet nie wiadomo jakie postacie wchodzą w jej skład. NRS zapowiada znowu jakiś wielki news na ten tydzień, może właśnie ten skład? Tyle co wiemy, to że na Kombat Kast będzie reveal Kotal Kahna i może Erron Blacka.